Skocz do zawartości

[amortyzator] rst first

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W 90 latach na 4" MOZO Pro czyli RST startowali w Mistrzostwach Polski w DH, jakos sie dalo. Sam uzytkowalem RST i czuloscia wtedy bily na glowe np kultowe Marzocchi XC400, tlumieniem juz nie....niestety.Kiedys sponosrowany byl jakis zjazdowiec czeski przez RST, potem jakis trialowiec....Jezdza ludzie po firmie jak po psie, uzywaja niezgodnie z przeznaczeniem i zdziwieni ze peka...Sigme nieraz widzialem w pucharze DH a o zlamanym Stormie nie slyszalem.

Napisano

RST to nie jest mistrzostwo świata, ale jeżeli nie będziesz go katował to za relatywnie niską cenę masz nowy, najczęściej z gwarancją, widelec który jest prosty i działa.Ostatnio SR Suntour tez ma sporo do powiedzenia w tym temacie.

Nie mniej jednak za tę kwotę możesz mieć ROCK SHOX TORA 318 AIR i to jest znacznie lepsza opcja. Nie wiem ile chcą za manetkę, ale to warto dopłacić o ile cena nie jest wyssana z palca. Pompkę też można tanio wyrwać a widelec ma MotionControl czyli coś co naprawdę tłumi.

Napisano

enduro wiesz ta tora całkiem odpada to nie jest mój zakres finansowy ja i tak nie wiem ile będę ciułał na tez amorek :) nie pracuje tylko kasę odkładam a ze specjalnie bogatej rodziny tez nie jestem wiec te 800 na firsta to i tak dla mnie jest bardzo bardzo duzo :)

Napisano

Nie mniej jednak za tę kwotę możesz mieć ROCK SHOX TORA 318 AIR i to jest znacznie lepsza opcja. Nie wiem ile chcą za manetkę, ale to warto dopłacić o ile cena nie jest wyssana z palca. Pompkę też można tanio wyrwać a widelec ma MotionControl czyli coś co naprawdę tłumi.

I waga w stosunku do Firsta +300g.

Napisano

Jeżeli chodzi o F1RST`a to poczekałbym do wyprzedaży zimowych, ja swojego kupiłem w lutym za 589zł. Z zakupu jestem jak najbardziej zadowolony, w mojej opinii praca lepsza jak w Epiconie, sztywnośc gorsza.

Napisano

Przy F1RST nie mam ocierania klocków o tarczę 180mm (tarcza Shimano RT-76), jedynie brak sztywności widzę przy gwałtownym hamowaniu, widelec lekko cofa się pod ramę. Moja waga prawie 85kg.

Napisano

dobra Panowie ostatnie 2-3 posty i temat zamknięty wiec Wy uważacie (tzn chyba większość) że z pośród spośród super 3 w cenie 800 max czyli Firsta Axona i Tory 318 to właśnie tora jest najlepsza i najlepiej się sprawdzi w amatorskich maratonach i wypadach w las :) dzięki wszystkim za pomoc w wyborze, teraz zostaje tylko szukac jakiejś wyprzedaży na allegro :)

tylko martwi mnie jedna rzecz, ze ta tora jest bardzo bardzo ciężka a chciałbym tez zrzucić tez trochę z masy roweru

Napisano

U mej dziołchy w rowerze jest F1RST Platinum i z rurą 22cm waży 1690g. Pracuje nadspodziewanie ładnie i co ważne od samego początku - nie potrzebuje większej przeszkody żeby się uaktywnić. No i co jest istotne, to również pod osobą ważącą niespełna 50kg działa płynnie, choć już nie całym skokiem - ostatnie 2-3 cm są silnie progresywne i potrzebują większego strzału do ugięcia (ponoć można to zmienić wywalając kawałeczki elastomerów które standardowo zapobiegają dobiciu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...