Skocz do zawartości

[Rower] Trekking - Czy nadaje się na maraton?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym się poradzić czy warto ruszać na jakikolwiek maraton na rowerze trekkingowym?

Od jakiegoś czasu wciągnęłem się w cyklozę :P Natknęłem się na Maraton rowerowy w Kołobrzegu 20.08, zastanawia mnie tylko to czy nie wyśmieją mnie jak wystartuje na moim Unibike - Vision :P

• Mod Team
Napisano

Jak na wiosnę był u nas maraton jeden gostek wystartował na kolarce, a były odcinki trudne terenowo. Na tych odcinkach zapewne musiał prowadzić rower, za to na odcinkach asfaltowych (większość) nadrabiał :).

Na maratonach raczej ludzie nie śmieją się z czyjegoś sprzętu, chyba że wyjatkowe snoby.

Napisano

Dobra nie ma co się zastanawiać, zapisuje się na maraton, najwyżej przyjadę na szarym końcu xD I

I jeszcze jedna sprawa, czy wykręcenie bagażnika i błotników coś daje? Bo widziałem ludzi na trekkingach ogolonych do zera :P

Napisano

Ja też mam trekinga gianta i po zdjęciu wszystkich zbędnych dupereli typu bagażnik(który trochę waży), błotniki oświetlenie na dynamo które ew. zamieniam na lampkę z bateriami(ja mam prądnice w piaście - więc zostaję prądnica w kole z przodu.trochę dziwnie to wygląda z taką prądnicą wielką w kole która do niczego nie potrzebna bez lampy. Planuję dokupić komplet kół do mojego roweru). Po "odchudzeniu" chyba nikt by nie powiedział, że to treking - tylko jakiś crosowy:) Ma większe zacięcie sportowe( raczej tylko z wyglądu:)).

• 2 miesiące temu...
Napisano

Odkop i bezsensowne stwierdzenie. Ciekawe jak długo kolega będzie się bawił w archeologa? Chociaż trzeba przyznać, że palma pierwszeństwa mu się należy :).

Napisano

No kolega ProCombat konkretnie postuje. Prawie 8/dzień. Za rok będzie miał prawie 3000 postów. Temat do zamknięcia! Odkopanie było bezcelowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...