crasti Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Witam Jaki rockring będzie pasował do mojej korby ? Przeglądałem allegro za jakimiś rockringami i sklepy internetowe ale raczej tam spotykam tj. Dartmoor itp, które raczej są to rowerów typu BMX czy Dirt. Czy one też się nadają do mojej korby ? Może jakieś inne propozycje ? Bo już mnie trochę irytuję to, że po każdej jeździe mam odciśniętą zębatkę na łydce. Pozdrawiam Crasti
wikrap1 Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Człowieku, to umyj se napęd Ja bez osłonki śmigam i jedyne, co muszę robić, to podwinąć nogawkę, jak nie jestem ubrany w obcisłe. Jak umyjesz napęd i łańcuch będzie względnie suchy, to problem ustanie
crasti Napisano 28 Lipca 2011 Autor Napisano 28 Lipca 2011 Człowieku, to umyj se napęd Ja bez osłonki śmigam i jedyne, co muszę robić, to podwinąć nogawkę, jak nie jestem ubrany w obcisłe. Jak umyjesz napęd i łańcuch będzie względnie suchy, to problem ustanie Ale czym to umyć ? normalnie woda + mydło ;O ?
zeflo Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Chcesz rockring na największą zębatkę ? Te z Dartmoora itd. są do środkowych zębatek
seker1995 Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Umyj benzyną. Na forum jest na ten temat dużo
crasti Napisano 28 Lipca 2011 Autor Napisano 28 Lipca 2011 Ale nie ma opcji żeby założyć rockringa ? Już spodnie mam poszarpane
karbeti Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Jest taka opcja. Widziałem te korby w sprzedaży również z osłonami. Może tu coś znajdziesz. Zmierz średnicę i policz zęby. http://allegro.pl/oslona-zebatek-korby-author-shimano-truvativ-itp-i1727573130.html
bucket Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 idż do tokarza to zrobić Ci rockling z aluminium i bedziesz miał spokój ,podasz mu tylko wymiary.
Fenthin Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 A czy ktokolwiek pomyślał o tym, że rockring zakłada się w miejsce największej zebatki, a nie tak, jak te plastikowe osłonki?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.