Darmatt Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Witam Kupiłem nową kasetę XT i nowy łańcuch XT. Do tego, wymieniłem środkowy blat w korbie na SLX. Po 150km zaczął ślizgać mi się łańcuch na 3 największej zębatce w kasecie (z przodu łańcuch był na najmniejszym i środkowym blacie). Było to na zawodach. Po zawodach spakowałem rower do samochodu, ściągnąłem tylne koło. W domu założyłem je na nowo i .... nie było ślizgania. Wczoraj i dzisiaj znowu to samo, ale już na 2,3 i 4 największej. Co to może być? Czy to możliwe, że łańcuch lub kaseta są wadliwe?
Michal93 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 kaseta jest cała? tzn czy nity nie puściły... Bębenek cały?
marky5 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Wszystko jest możliwe,ale to akurat bardzo mało prawdopodobne. Przyczyną może być za długi łańcuch,(ja jeżdże na 106 ogniwach,inni na jeszcze mniej).Dodatkowo możesz mieć nieodpowiednie ustawienie przerzutki przez co zbyt długi i lużny łańcuch nie oplata zębatek w dostatecznym stopniu.Należy popuścić tę śrubkę z tyłu przerzutki,aby górne kółeczko wózka podeszło do przodu i zbliżyło się bardziej do kasety dzięki temu łańcuch będzie "leżał" na większej części obwodu zębatek.
Darmatt Napisano 24 Lipca 2011 Autor Napisano 24 Lipca 2011 kaseta jest cała? tzn czy nity nie puściły... Bębenek cały? Bębenek ma lekkie luzy, lecz oglądało to kilku 'speców' i twierdzi, że takie luzy w żadnym stopniu nie powinny mieć wpływu. Marky5 - zobaczę, a nuż coś pomoże dzięki. mam 108 ogniw ale mam długi wózek ---- dzisiaj obejrzałem kasetę i na odcinku ok. 3 zębów druga największa zębatka jest wygięta w kierunku trzeciej. Może to jest przyczyną? Ale skąd to wygięcie? I dlaczego raz się ślizga a potem przez cały dzień nie :/ Jak to odgiąć?
adas651 Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 wydaje mi sie ze trzeba rozebrać kasetę wsadzić tą wygięta koronkę w imadło i kluczem francuskim prostować albo wymienić koronkę na nową i jak już ściągniesz kasetę to przy okazji dokręć trochę bębenek żeby nie miał luzów
Schwefel Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Kasety nie rozbierze, bo w XT największe koronki są przynitowane do pająka.
beskid Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Jest to bardzo twardy materiał z hartowanej stali i szczerze wątpię oby się to powiodło. w XT największe koronki są przynitowane do pająka Dokładnie nawet chyba 6 o ile mnie pamięć nie zawodzi. Coś mi się nie bardzo widzi aby ta koronka tak sama z siebie się skrzywiła lub w trakcie jazdy. Ja bym to reklamował zwłaszcza, że nowa sporo kosztuje.
Darmatt Napisano 25 Lipca 2011 Autor Napisano 25 Lipca 2011 Coś mi się nie bardzo widzi aby ta koronka tak sama z siebie się skrzywiła lub w trakcie jazdy. Ja bym to reklamował zwłaszcza, że nowa sporo kosztuje. Mnie też to zastanawia, tym bardziej, że nie pamiętam bym coś "zmielił" w kasecie :/ Byłem z nią kilka razy w terenie kiedy to się zaczęło. Dzięki za odpowiedzi. Mateusz
marciniak Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 mam ten sam problem ale przełożenie 3 -9 co 2/3 obroty z naciskiem przeskakuje jaka przyczyna ??
Darmatt Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Napisano 4 Sierpnia 2011 no więc Shimano stanęło na wysokości zadania i już wczoraj odebrałem nową kasetę Sęk w tym, że problem nie ustał :/ Ki diabeł?
adas651 Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 masz tam spinkę na łańcuchu? ślizga sie w jednym momencie czy w każdym miejscu dotyku z koronką? łańcuch dobrze przeszejkuj w bezynie(albo innym odtłuszczaczu) i nasmaruj ew. spróbuj z innym łańcuchem możliwe że nowy jest wadliwy a moęe bębenek piasty ma jakąś skazę/pochyłość
Darmatt Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Napisano 8 Sierpnia 2011 masz tam spinkę na łańcuchu? ślizga sie w jednym momencie czy w każdym miejscu dotyku z koronką? łańcuch dobrze przeszejkuj w bezynie(albo innym odtłuszczaczu) i nasmaruj ew. spróbuj z innym łańcuchem możliwe że nowy jest wadliwy a moęe bębenek piasty ma jakąś skazę/pochyłość mam kierunkową spinkę connexa, ale łańcuch ślizga się na różnych odcinkach. łańcuch jest dobrze wyszejkowany i nasmarowany. no właśnie bębenek jest ok, też oglądało go kilka osób ;/ wszyscy rozkładają ręce )
mariuszpk Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Policz obroty korbą po ilu łańcuch robi pełny obrót na danym przełożeniu. Dla 3x9 jest to ok 2.5 - 3 obrotów korby. Jeżeli przeskoki występują równomiernie, przy jednostajnym obciążeniu co wyliczony przez ciebie cykl lub jego wielokrotność to stawiam na łańcuch. Mógł się uszkodzić na tej pokrzywionej tarczy lub masz gdzieś sztywne ogniwo. Sprawdź ewentualnie każde ogniwo w palcach czy swobodnie się odgina. Jeżeli długość łańcucha jest prawidłowa to łańcuch jest Zostaje bębenek można go sprawdzić bacikiem lub kluczem do kaset przy nie przeskakuje przy obciążeniu. Musi też równo cykać. Kółka w wózku przerzutki ci zostają.
Darmatt Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 Policz obroty korbą po ilu łańcuch robi pełny obrót na danym przełożeniu. Dla 3x9 jest to ok 2.5 - 3 obrotów korby. Jeżeli przeskoki występują równomiernie, przy jednostajnym obciążeniu co wyliczony przez ciebie cykl lub jego wielokrotność to stawiam na łańcuch. Mógł się uszkodzić na tej pokrzywionej tarczy lub masz gdzieś sztywne ogniwo. Sprawdź ewentualnie każde ogniwo w palcach czy swobodnie się odgina. Jeżeli długość łańcucha jest prawidłowa to łańcuch jest Zostaje bębenek można go sprawdzić bacikiem lub kluczem do kaset przy nie przeskakuje przy obciążeniu. Musi też równo cykać. Kółka w wózku przerzutki ci zostają. dzięki za odpowiedź. Problem ustał po celowym rozregulowaniu i ponownym wyregulowaniu przerzutek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.