KamilT Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Witam . Jedni mówią ,że najelpiej pragnienie gasi Woda. W sumie każdy pije co innego na zabicie pragnienia . A co wy bierzecie na podróże?
ziz Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Woda. Oprocz picia moze sluzyc takze do celow higienicznych i technicznych.
beskid Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Zawsze woda z cytryną z lekkim dodatkiem cukru + zazwyczaj 0,5 jakiegoś dobrego izotonika np. Powerade lub Isostar
ziz Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Podroze szeroko rozumiem jak rozumiem, nie tylko rowerowe. Zwlaszcza ze ten dzial jest NIErowerowy.
psycho Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Na rower tylko Isostar- uzupełnia to co wypocisz podczas wysiłku. W podróży nie rowerowej piję cokolwiek byle nie słodkie, gazowane i nie jakieś gęste soki. Woda niegazowana lub lekko gazowana (Staropolanka). Można wcisnąć trochę cytryny albo wrzucić rozpuszczalny magnez ewentualnie multiwitaminę. Pozdrawiam
supersam Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Na podróże tylko napoje izotoniczne, chociaż dobrze wypada mineralna z sokiem jabłkowym
KamilT Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 Ooo . Będę musiał wypróbować tego Isostara ,bo zazwyczaj te wszystkie Tigery i Redbulle średnio działały na mnie pobudzająco , a co dopiero gasić pragnienie... Woda z cytryną i cukrem, taka lemoniada ,też może być ciekawa
mklos1 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Piję czystą wodę gazowaną. Im bardziej kwaśna, tym lepiej gasi pragnienie. Magia polega oczywiście na tym, żeby pić często i mało. Ale zaznaczę, że ja jeżdżę rekreacyjnie. Jazda wysiłkowa/wyczynowa to inna para kaloszy.
Crazyk Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 zazwyczaj te wszystkie Tigery i Redbulle średnio działały na mnie pobudzająco , a co dopiero gasić pragnienie Energetyki to najgorsze co można wypić na rowerze Lepiej już pij wodę
Mod Team Pixon Napisano 23 Lipca 2011 Mod Team Napisano 23 Lipca 2011 [napoje] Co wlewacie do bidonu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.