Tasiorasior Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 witam mam Krossa hexagona v6 rower możne nie specjalnie do jazdy w maratonach ale i tak chce w nich jeździć brałem udział już w jednym i na dystansie hobby bylem w połowie stawki. Dobra ale nie to chodzi przy ostatnim treningu miałem wywrotkę i rozwaliłem sobie przerzutkę tylną (shimano acera) i muszę kupić nowa kuzyn bardziej doświadczony cyklista ma sramy x9 myślałem o kupnie x7 ale sama przerzutka była by jeszcze możne w moim zakresie finansowym (dla info: mam 15 lat i pieniądze mam z dorywczej pracy i to co sobie odłożę) ale jeszcze do tego trzeba dokupić klamkę i manetkę bo z kompletu mam shimano klamko-manetki i dlatego chciałem się dowiedzieć co myślicie o shimano slx bo chciałbym już coś trwalszego i lepszego żeby mi starczyło na dłużej i lepiej i dlatego chciałem się dowiedzieć co wy myślicie o tym sprzęcie z góry dzięki za odpowiedz i pozdro
marky5 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 SLX to już porządny osprzęt,więc przerzutka tył jest bardzo dobra.Jest ona w wersji "Shadow" dzięki czemu jest znacznie lepsza od starszego typu przerzutek Shimano.Śmiało możesz kupować tę przerzutkę,to dobry wybór w tej cenie.
Michal93 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Potwierdzam. Mam slxa ma nie całe 4kkm może nie dużo, ale przeżył glebę gdzie wózek! był skrzywiony pod kątem 45* po czym został wyprostowany i hula dalej
berkas97 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Potwierdzam, przerzutki wykonane w technologii Shadow są strasznie mocne (oceniam po swojej Deore 592 która już dawno nie powinno być).
abstinent Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 też mam slx i śmigam ostro p ogórach jak na razie bez problemu, wcześniej miałem XT RD-M750 i różnicy nie widzę, a nawet lepiej chyba slx działa a kupiłem używkę, z tym że prawie jak nowa była
Tasiorasior Napisano 19 Lipca 2011 Autor Napisano 19 Lipca 2011 czy jeśli mam kasetę 8 to czy mogę mieć jakieś problemy ze zmiana biegów bo mieszkam 10 km od serwisu i jak wracałem do domu miałem problem ze zmiana biegu zauważyłem to gdy jechałem na 8 i chciałem zmienić na 7 lecz się nie zmieniło i dalej jak powoli zmieniale, to tak caly czas było a kiedy szybko przeskoczyłem to wracały na swoje miejsce czy to możne być przez to ze slx jest na 9 ??? ;/ czy jak wrócę do sklepu to gościu mi to jakoś wyreguluje
Mod Team safian Napisano 19 Lipca 2011 Mod Team Napisano 19 Lipca 2011 Jedynie kwestia regulacji, przerzutka jeżeli działa z 9 rz. to i z 8 sobie poradzi - taka sama szerokość kasety.
Tasiorasior Napisano 19 Lipca 2011 Autor Napisano 19 Lipca 2011 uff dzięki ulżyło mi bo kupiłem nowa i już denerwowałem się, ze nie będzie działać ok wielkie dzięki jutro podjadę z tym sobie do serwisu bo sam jeszcze się boje grzebać przy czymś taki a szczególnie przy nowej przerzutce
Michal93 Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 W sumie nie bardzo jest co tam zepsuć Spróbuj sam wyregulować, po co masz płacić w serwisie? Na forum było już sporo o ustawianiu przerzutek
djkraszinio Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 nie wiem czy w slx jest tak samo jak np w xt ale jest chyba tylko jedna śrubka baryłkowa przy manetce, zrezygnowali ze śrubki przy przerzutce więc teraz regulacja jest już bajecznie prosta, bo można to zrobić w trakcie jazdy, odkręcając lub dokręcając śrubkę przy manetce, minuta lub dwie roboty i przerzutka chodzi idealnie
Tasiorasior Napisano 19 Lipca 2011 Autor Napisano 19 Lipca 2011 i mam takie jescze pytanie zeby nie robic nowego tematu oplaca sie kupowac klamki i manetki osobno czy na razie zostawic jak jest ? tzn kiedys jak bedzie kasa
Michal93 Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 To już jak uważasz. Osobiście wolę mieć osobno manetkę i klamkę, ale ja mam hydraulike więc ciężko o inne rozwiązanie
abstinent Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Dla mnie warto, np taki zestaw klamki XT i manetki XTR Na razie zostaw, lepiej uzbierać na coś sensownego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.