Skocz do zawartości

[przerzutka tyl] shimano slx

Tasiorasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam mam Krossa hexagona v6 rower możne nie specjalnie do jazdy w maratonach ale i tak chce w nich jeździć brałem udział już w jednym i na dystansie hobby bylem w połowie stawki. Dobra ale nie to chodzi przy ostatnim treningu miałem wywrotkę i rozwaliłem sobie przerzutkę tylną (shimano acera) i muszę kupić nowa kuzyn bardziej doświadczony cyklista ma sramy x9 myślałem o kupnie x7 ale sama przerzutka była by jeszcze możne w moim zakresie finansowym (dla info: mam 15 lat i pieniądze mam z dorywczej pracy i to co sobie odłożę) ale jeszcze do tego trzeba dokupić klamkę i manetkę bo z kompletu mam shimano klamko-manetki i dlatego chciałem się dowiedzieć co myślicie o shimano slx bo chciałbym już coś trwalszego i lepszego żeby mi starczyło na dłużej i lepiej i dlatego chciałem się dowiedzieć co wy myślicie o tym sprzęcie z góry dzięki za odpowiedz i pozdro

Napisano

SLX to już porządny osprzęt,więc przerzutka tył jest bardzo dobra.Jest ona w wersji "Shadow" dzięki czemu jest znacznie lepsza od starszego typu przerzutek Shimano.Śmiało możesz kupować tę przerzutkę,to dobry wybór w tej cenie. :thumbsup:

Napisano

Potwierdzam. Mam slxa ma nie całe 4kkm może nie dużo, ale przeżył glebę gdzie wózek! był skrzywiony pod kątem 45* po czym został wyprostowany i hula dalej ;)

Napisano

Potwierdzam, przerzutki wykonane w technologii Shadow są strasznie mocne (oceniam po swojej Deore 592 która już dawno nie powinno być).

Napisano

też mam slx i śmigam ostro p ogórach

jak na razie bez problemu, wcześniej miałem XT RD-M750 i różnicy nie widzę, a nawet lepiej chyba slx działa

a kupiłem używkę, z tym że prawie jak nowa była :icon_mrgreen:

Napisano

czy jeśli mam kasetę 8 to czy mogę mieć jakieś problemy ze zmiana biegów bo mieszkam 10 km od serwisu i jak wracałem do domu miałem problem ze zmiana biegu zauważyłem to gdy jechałem na 8 i chciałem zmienić na 7 lecz się nie zmieniło i dalej jak powoli zmieniale, to tak caly czas było a kiedy szybko przeskoczyłem to wracały na swoje miejsce czy to możne być przez to ze slx jest na 9 ??? ;/ czy jak wrócę do sklepu to gościu mi to jakoś wyreguluje

Napisano

uff dzięki ulżyło mi bo kupiłem nowa i już denerwowałem się, ze nie będzie działać ok wielkie dzięki jutro podjadę z tym sobie do serwisu bo sam jeszcze się boje grzebać przy czymś taki a szczególnie przy nowej przerzutce :)

Napisano

W sumie nie bardzo jest co tam zepsuć :P Spróbuj sam wyregulować, po co masz płacić w serwisie? :) Na forum było już sporo o ustawianiu przerzutek :)

Napisano

nie wiem czy w slx jest tak samo jak np w xt ale jest chyba tylko jedna śrubka baryłkowa przy manetce, zrezygnowali ze śrubki przy przerzutce więc teraz regulacja jest już bajecznie prosta, bo można to zrobić w trakcie jazdy, odkręcając lub dokręcając śrubkę przy manetce, minuta lub dwie roboty i przerzutka chodzi idealnie

Napisano

i mam takie jescze pytanie zeby nie robic nowego tematu oplaca sie kupowac klamki i manetki osobno czy na razie zostawic jak jest ? tzn kiedys jak bedzie kasa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...