yaro555 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Witam. Od razu dodam, że szukałem tematu ale nie znalazłem jak zamontować. Mogłoby się to wydawać proste ale nie jest w moim przypadku. Zakupiłem chwyty neoprenowe czy jakoś tak to się nazywa obszyte materiałem zwykłem jakieś za 30 zł. I problem w tym, że nie mogę ich zamontować, nie wchodzą Nie chcę na pałę wciskać ich na płyn do naczyń czy coś innego. Może ktoś z was może polecić dobry i sprawdzony sposób żeby później nie zsuwały się podczas jazdy.
Sev Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Nie ma chyba innego sposobu niż posmarowanie czymś zmniejszającym tarcie. Ja osobiście używałem talku, tym się przynajmniej nie wymażesz.
Mod Team michuuu Napisano 13 Lipca 2011 Mod Team Napisano 13 Lipca 2011 Zakładaj na wodę, odparuje i chwyty nie będą się obracać. Na obracające się jest patent z lakierem do włosów. Talk będzie dawał stały poślizg.
Sev Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Talk faktycznie daje stały poślizg, ale przynajmniej później bez najmniejszego problemu można chwyty zdemontować. Na starej, bardziej matowej kierownicy było to mniej odczuwalne, teraz mam bardziej śliską i czasami chwyty się obracają (są to chwyty piankowe, które generalnie same z siebie są dość "luźne"). Mi to absolutnie w niczym nie przeszkadza, aczkolwiek zapewne nie każdemu by to odpowiadało.
karoltoma Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 opcja z wodą jest chyba najlepsza, z reszta odrobina mydła tez po jakimś czasie wyparuje ale pomysł z lakierem do włosów juz gdzieś słyszałem, ja bym spróbował
karbeti Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Ludwik do naczyń albo jakiś inny bylebył śliski. Twierdzisz że tak nie chcesz ale to sprawdzony sposób. Po paru godz. odparuje i z głowy. Przecież nie posmarujesz smarem albo olejem.
lajtspid Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Ja tam po chamsku pluję na kierownicę i wchodzi jak po maśle
Mod Team Franio Napisano 22 Lipca 2011 Mod Team Napisano 22 Lipca 2011 W końcu ktoś szczery się odezwał.
rybciasum Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Ja tam po chamsku pluję na kierownicę i wchodzi jak po maśle Jak dobrznie odchrząkniesz to z tym zielonym płynem wchodzi lepiej niż jak po maśle!
Crazyk Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Haha. Ja się w "plucie po chamsku" nie bawię. Zawsze z pełnym profesjonalizmem biorę strzykawkę (do ściągania z igłą) i zalewam wszystko elegancko. Jednak nie widziałem jeszcze pianek, które by się w ogóle po takim zamontowaniu nie obracały/przekręcały, dlatego jeżeli komuś to przeszkadza to spryskajcie kierownicę lakierem do włosów i wsadźcie dopiero chwyty.
Fenthin Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Moje się nie przekręcały. Do czasu... teraz używam lakieru do włosów. Żeby zdjąć tak przymocowane chwyty wystarczy, używając strzykawki i igły, wtłoczyć między nie a kierownicę trochę wody.
zlyjogurt Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Moje się ślizgają nawet na lakierze, dlatego są przyklejone na taśmę dwustronną. Ale do zakładania lakier jest wg mnie ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.