Skocz do zawartości

[Chwyty] Chwyty neoprenowe - montaż

yaro555

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od razu dodam, że szukałem tematu ale nie znalazłem jak zamontować.

Mogłoby się to wydawać proste ale nie jest w moim przypadku. Zakupiłem chwyty neoprenowe czy jakoś tak to się nazywa obszyte materiałem zwykłem jakieś za 30 zł.

I problem w tym, że nie mogę ich zamontować, nie wchodzą :) Nie chcę na pałę wciskać ich na płyn do naczyń czy coś innego. Może ktoś z was może polecić dobry i sprawdzony sposób żeby później nie zsuwały się podczas jazdy.

Napisano

Nie ma chyba innego sposobu niż posmarowanie czymś zmniejszającym tarcie. Ja osobiście używałem talku, tym się przynajmniej nie wymażesz. ;)

• Mod Team
Napisano

Zakładaj na wodę, odparuje i chwyty nie będą się obracać. Na obracające się jest patent z lakierem do włosów. Talk będzie dawał stały poślizg.

Napisano

Talk faktycznie daje stały poślizg, ale przynajmniej później bez najmniejszego problemu można chwyty zdemontować. Na starej, bardziej matowej kierownicy było to mniej odczuwalne, teraz mam bardziej śliską i czasami chwyty się obracają (są to chwyty piankowe, które generalnie same z siebie są dość "luźne"). Mi to absolutnie w niczym nie przeszkadza, aczkolwiek zapewne nie każdemu by to odpowiadało.

Napisano

opcja z wodą jest chyba najlepsza, z reszta odrobina mydła tez po jakimś czasie wyparuje

ale pomysł z lakierem do włosów juz gdzieś słyszałem, ja bym spróbował

Napisano

Ludwik do naczyń albo jakiś inny bylebył śliski. Twierdzisz że tak nie chcesz ale to sprawdzony sposób. Po paru godz. odparuje i z głowy. Przecież nie posmarujesz smarem albo olejem.

Napisano

Haha. Ja się w "plucie po chamsku" nie bawię. Zawsze z pełnym profesjonalizmem biorę strzykawkę (do ściągania z igłą) i zalewam wszystko elegancko. Jednak nie widziałem jeszcze pianek, które by się w ogóle po takim zamontowaniu nie obracały/przekręcały, dlatego jeżeli komuś to przeszkadza to spryskajcie kierownicę lakierem do włosów i wsadźcie dopiero chwyty.

Napisano

Moje się nie przekręcały. Do czasu... teraz używam lakieru do włosów. Żeby zdjąć tak przymocowane chwyty wystarczy, używając strzykawki i igły, wtłoczyć między nie a kierownicę trochę wody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...