Lumperator Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Zamierzam w najbliższym czasie przerzucić się z giętej kiery (Amoeba Vitra) na prostą. Czy model Scud Carbon + Alu7050 jest wart zakupu (112g, 165 zł)? Czy może jednak wylajtowane alu z carbonem jest zbyt niepewne i pozostać tylko przy alu?
kello Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Miałem scud carbon w wersji giętej i polecam. Warta zakupu.
severian Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Też mam giętego scuda.Jeździ już w trzeciej ramie
premier2 Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 W sumienie nie narzekam na tą kierownicę (wersja prosta), chociaż po glebie na Rychlebskich, uszkodziłem karbon pod rogiem. Ta kierownica, to aluminium pokryte karbonem, jest całkiem sztywna. I tak miałem w planach zmianę kokpitu na przyszły sezon, więc strata nie boli, chociaż na razie da się jeździć, bo uszkodzenie jest tylko w miejscu, w którym zaciska się obejma rogu.
szym3k Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Również z niej korzystam, jestem bardzo zadowolony, nic się nie dzieje - na pewno sztywniejsza od KCNC SC Bone - mam porównanie. Za tą cenę w moim uznaniu najlepszy zakup.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.