Skocz do zawartości

[nocleg] pola namiotowe czy na żywioł

frodulec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Doradzacie nocleg na polach namiotowych czy lepiej (bo taniej) powiedzmy w lesie? Ile mniej więcej kosztuje nocleg na polu namiotowym?

Napisano

proponowałbym zrobić Szkołe Przetrwania coś ala Bear Grylls :).. tak na serio to zależy w jaki rejon się wybierzesz bo jęsli masz do wyboru za tanie pieniądze na polu namiotowym to nie ma sensu robić z siebie Tarzana :) taka moja opinia :)

Napisano

Zależy jeszcze gdzie chcesz jechać. Jeśli chodzi o góry-spanie na pod chmurką w górach-bez obaw. Jeśli chcesz spać w namiocie gdzieś za miastem- likalesi mogą utrudnić Ci życie i z wyprawy ropwerowej może zrobić się piesza wycieczka ;) . Druga sprawa jest taka, że na dziko jest fajnie i pikęnie, ale wcale nie śpi się spokojnie. Pixon dobrze radzi.

Napisano

Ja z kolegami jak robiliśmy wyprawę to na hardcore w lesie, było przyjemnie do czasu jak odwiedził nas dzik ;O

Napisano

no na dziki trzeba uważac bo ostatnio w Opolu dzik zgwałcił dziewczynę :| Na dziko jak z kimś okej, jednak sam to trochę strach :)

Napisano

Wybieram się w najbliższych czasach w Sudety i Beskidy. Planuję spać w namiocie gdzieś przy rzece. Ale obawiamy się właśnie dzików. Jeśli dzik poczuje smak żarcia to może nas zaatakować? Istnieje jakiś sposób żeby spłoszyć dzika? Dziki żerują w nocy, strach spać :o Zastanawiam się gdzie wybrać nocleg. Gdyby nie dziki to spokojnie gdzieś w głębi lasu moglibyśmy spać :whistling:

• Mod Team
Napisano

Najlepiej przekazać mu jasno i wyraźnie, że jak sobie nie pójdzie to chętnie na śniadanie zjesz udziec z dzika. :icon_mrgreen:

Napisano

Dzięki za odpowiedzi ale mam wrażenie że pól namiotowych to ze świecą szukać... na trasie z terespola do wawy nie widziałem ani jednego. Może trzeba umieć szukać albo nie zwracałem uwagi na oznaczenia o polach namiotowych ale faktem jest ze ich nie widziałem.

Napisano

Na tej trasie Terespol - Warszawa raczej pola namiotowego nie uświadczysz. Nie ma co się oszukiwać - nie jest to typowo turystyczny region :)

Pozostaje wtedy nocleg u gospodarza, a jak dobrze trafisz to może jeszcze uda się załatwić prysznic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...