Skocz do zawartości

[Napęd elektryczny]Ile kosztuje?

Samaramabezkol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a na silnik elektryczny do roweru potrzebne są uprawnienia?

Jeśli napęd elektryczny jedynie pomaga Tobie w pedałowaniu i jest odłączany przy przekroczeniu 25km/h to nie są potrzebne uprawnienia, gdyż jest to zwykły rower. W innym przypadku będzie to motorower, ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Zerknij tu:

.
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Siemka ;)

Jeżeli coś źle napisałem proszę o wybaczenie ;) Chciałbym kupić jakiś napęd do roweru. Najlepiej elektryczny. Ile takie coś kosztuje? Na allegro nie mogę znaleźć.

zbudowałem taki pojazd. zakupiłem zestaw 500W 36V montowany w tylnej piaście z wszystkimi elektronicznymi dodatkami. Skonstruowałem 2 kosze po bokach na akumulatory ( w sumie są 3, ale jeden jest montowany w torbie na bagażniku). Rower rusza i jedzie sam po dodaniu gazu manetką, a nie używając jej w czasie pedałowania w pewnym momencie włącza się silnik i masz wrażenie jakby cię coś pchało. Osobiście jadę do pracy 10 km nie włączając "elektryki", dopiero ostatnie 5 km pod górę pomagam sobie wspomaganiem elektrycznym. Koszt zestawu (nie licząc roweru) 900 zł + 250 zł akumulatory i trochę pracy. W razie pytań służę pomocą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...