luk85 Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Witam Mam w rowerze taką oto kombinację: kaseta Deore HG50, łańcuch Deore HG53 i przerzutka tylna Deore LX z 2008 roku. Jakieś 500 km temu postanowiłem wymienić łańcuch i kasetę na identyczne jakie miałem wcześniej. Łańcuch był już w kiepskim stanie, ponadto zauważyłem, że gdy przejeżdżałem ostro, stając na pedałach przez dłuższe wyboje, np tory tramwajowe w poszarpanym asfalcie łańcuch przeskakiwał. Problem w tym, że po wymianie problem pozostał! Musi to być naprawdę mocne depnięcie i dziury w podłożu typu poszarpany chodnik czy tory. Nie może być to jedna przeszkoda, tylko dłuższy ciąg, np 4 szyny. Moja diagnoza jest taka, że przerzutka ma luzy (bo faktycznie jakies tam luzy juz ma) i wpada w jakieś drgania. A może jest za słabo napięta? Co może być powodem tej przypadłości? A byłbym zapomniał - dzieje się to w dolnym zakresie biegów - na tarczach 6-9. Spore luzy ma też kółko przerzutki...
onkiel Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 a moze korba ma juz wytarte zeby? sprawdz kat opasania kasety lancuchem ( sruba B ). przyczyny moga byc rozne , ale skoro masz nowy lancuch i kasete a stara korbe moze wlasnie ona jest najslabszym ogniwem.
luk85 Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 Korbę niebawem planuję zmienić, ale to dzieje się ewidentnie z tyłu.
onkiel Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 sprawdz kat opasania. przerzutka jest mocno zdezelowana czy sztywna i masz dobrze wyregulowane biegi?
luk85 Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 Przerzutka nowa nie jest, jak nią poruszam na boki to trochę się odchyla, ale nie znów aż tak mocno. Kółka mają luzy. Biegi zmieniają się dobrze, czyli wyregulowana jest dobrze, z resztą było to robione w zaufanym serwisie. o co chodzi z tym kątem opasania?
onkiel Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 chodzi o to jak mocno lancuch oplata kasete, reguluje sie to sruba przy haku. gdy ja wykrecisz lancuch owija sie wokol kasety a gdy wkrecasz to lancuch nie obejmuje calej koronki i przy zbyt malym kacie lancuch nie zazebia sie na wszystkich zabkach . moze wtedy przeskakiwac. gdy jest za duzy kat to znowu moga byc problemy z biegami wiec trzeba znalezc zloty srodek
luk85 Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 Hmmm teraz rozumiem. Faktycznie może to być powód. Dzięki
marky5 Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Sprawdż jednak jeszcze zęby w tarczach korb,a szczególnie środkową może być już mocno zużyta i mniej napięty łańcuch jednak nie trzyma się.Ponadto skróć łańcuch o dwa ogniwa,a nawet i cztery.Wyreguluj również należycie przerzutkę tak jak to opisał wyżej kolega onkiel.
tranzystor82 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Witam W LX -ie warto jeszcze zębatki prowadzące (te plastikowe ) wymienić po wymianie łańcucha - u mnie napęd sie uciszył na amen
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.