Skocz do zawartości

[Amortyzator] SUNTOUR czy RST ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem posiadaczem Hexagona V3 2010 19', i przymierzam się do wymiany amortyzatora. Mam dylemat nad dwoma amorami - SUNTOUR XCR-LO czy RST LAUNCH. Myślę, że amor ze skokiem 100mm nie zmieni geometrii roweru i będzie pasował doskonale. Teraz tylko wybrać, który lepszy. Czy ktoś jest wstanie mi pomóc w wyborze ?

Napisano

Z tych dwu - Suntour, ten RST jest do podskakiwaczy, co nie oznacza, że jest wytrzymały. Z tych dwu tylko XCR.

Napisano

Jeśli chodzi o rozmiar amora to 26' ;) do ramy 19' ;)

26 to rozmiar koła. Tak Do Twojego roweru jest potrzebny amortyzator pod koła 26.

• 2 tygodnie później...
Napisano

bedzie spoko pod 85kg, mam i nie narzekam.

a co do wypowiedzi o RST - strzelajace korki, weeez sie cofnij do epoki kamienia lupanego ok(?), bo z wiedza tam wlasnie sie znajdujesz...

Napisano

Brałbym tego z 2011 roku, ponieważ w tym z 2008 roku po czasie zejdzie Ci anoda z golenii, zamiast czernii będziesz miał srebrny kolor - nieciekawie to wygląda.

Napisano

Bierz XCR z 2011, z wcześniejszych tak jak pisze Afly wytrze się goleń a to mało ciekawie wygląda potem :P Jeździłem na XCR w tamtym sezonie, mogę spokojnie polecić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...