Skocz do zawartości

[mostek] KCNC 80mm MTB - pytanie o jakość

SajmonSzy2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W moim obecnym rowerze mam za długi mostek - 120mm. Chciałbym go zmienić na coś krótszego no i podczas poszukiwań natknąłem się na mostek KCNC ST-63 80mm 31,8 (http://allegro.pl/kcnc-mostek-st-63-80mm-31-8-waga-od-135g-polecam-i1609980812.html) . Parametrami pasuje do mojej kierownicy itd. Chodzi o samo wykonanie mostka. Używam rogów z KCNC i nie mogę powiedzieć, że są trwałe. A mostek to jednak taka rzecz, która powinna być solidna. No i tu moje pytanie. Czy ten mostek KCNC spełni moje wymagania i czy przy pierwszym lepszym upadku nie zrobi się z niego harmonijka, tak jak to było w przypadku rogów ? Jak oceniacie ten sprzęt ? Dodam, że będzie on montowany do roweru MTB.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A sądzisz, że to lekka przesada ? To wg Ciebie na jaką długość powinienem zmienić ? Chodzi o to, że przy wzroście 174 cm kupiłem rower w rozmiarze 20". I ogólnie dobrze się na nim czuję, tylko tak mam wrażenie, że na krótszym mostku byłoby mi lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...