Skocz do zawartości

[Amortyzator] Zakup nowego amora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem jak jest w tym Twoim ale u mnie w prawej goleni jest olej + komora powietrzna (pompowana od góry), a w lewej ETA ze stalową sprężyną + olej.

Pozdrawiam

Napisano

aha to pewnie w tym co mam upatrzony też tak jest, wrzucę jeszcze zdjęcie goleni od góry to zobaczy czy u ciebie jest też tak samo

Nie wiem jak sprawuje się Bomber, ale jeśli chodzi o Raidona to zarówno 2008 jaki i 2011 LOD był dla mnie niewystarczający. Za to Epicona, którego ujeżdżam od paru dni mogę na chwilę obecną szczerze polecić. Naprawdę za tą cenę amor jest rewelacyjny, a do tego system TAD miażdży wszelkie U-Turny :). Jadę sobie w doł na 130mm, zaczyna się podjazd, robię pstryk i bez schodzenia z roweru jest 110mm :D. Szkoda, że na chwilę obecną nie mam ramy, która zniosłaby 150mm skoku.

Napisano

aha no to pewnie na pod tym pokrętłem jest zawór, z resztą w poniedziałek podjadę to tego sprzedawcy bo jest z mojego miasta i sobie obejrzę tego amorka, dzięki za informację :)

Napisano

brałbym tego MX Comp ETA, mam taki model i to swietny amor! Swietnie wybiera, nawet niewielkie nierównosci i co istotne jest bezobsługowy - nie do zajezdzenia! Minusem są tylko te pokrętła od ETY - lubią wypadać, a pozniej ciezko je dostac, nie wspominajac ze takie "gówienko" kosztuje ok stówy...

Proszę o pomoc, czy te dwa modele technicznie czymś się różnią?

1. Reba Race 2010 + manetka

2. Reba RL 2011 + manetka

jak dla mnie róznią sie tylko nazwą :/

Napisano

A wersja Reby SL or RL tylko pokrętłem na goleni? że w jednej wersji kreci się imbusem a drugiej ręcznie można ustawienia robić?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam około 1000zł na nowy amorek i chyba zdecyduję się na RS Reba. Znalazłem dwie oferty na alledrogo i prosiłbym was o opinię.

http://allegro.pl/rock-shox-reba-race-dual-air-i1788950909.html

http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-reba-team-u-turn-air-85-115-i1786518548.html

O tym pierwszym wiem tyle, co jest w opisie.

Natomiast właściciel drugiego napisał mi, że amorek jest z 2006 roku, jeżdżony "amatorsko" sezony 2007-2010, w międzyczasie ponoć wymieniał 6-7 razy olej i 2-3 razy uszczelki.

Czy to są dobre oferty? Czy te 4 sezony i 5-6 tys. kilometrów to dużo i nie warto kupować za taką cenę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...