GdyniaBiker Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Po raz kolejny - przynajmniej długość nóg podaj.. Tak, to można tylko wróżyć. Z nóg to też mało precyzyjne ale już bardziej. Poza tym jak będziesz na niej jeździć? Bo może do dłuższych wypraw enduro akurat by pasowała, ale to dość "ostry" rowerek, więc już do skoków itp szaleństw bierze się najczęściej mniejsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 3 Marca 2008 Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 18" powinno być ok, kony są dosyć długie. A ktoś mi doradzi czy zmiana mostka z 105mm na 70mm nie uniemożliwi podjazdów? czy środek cieżkości nie bedzie za bardzo nad tylnym kołem? i czy to ma duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 3 Marca 2008 Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Na łagodniutkich raczej dużej zmiany nie będzie, ale już na trochę ostrzejszych zdecydowanie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QauczuQ Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 hej, doradzcie: żoan ma 160 cm, waży 48 kg czy rama 15 nie będzie za mała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 po pierwsze jaka rama , po drugie może długość nóżki i zasięg łapek masz w pamięci ? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QauczuQ Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 żona nie ma zbytnio długich nóg rece też ma hmm... normalne ;D a rama to dokładnie taka: https://ssl.allegro.pl/item313826057_nowy_k...ok_cenowy_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b1ogusz Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Moze mnie tez cos doradzicie. Np. dla Cube'a ltd i poisona zyankali. mam 176 wzrostu, dl nogi (nie wiem odkad mierzyc:/) ok 90, ramie ok 65. Ma to byc ramka do tzw agresywnego xc. Myslalem nad 18". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Qauczuq: ja mam podobne gabaryty - 161 cm i ~45 kg. Jeżdżę właśnie na 15", z tym, że na HT. Długość górnej rury w poziomie 54 cm. Warto o tę długość zagadnąć sprzedawcę. Pozdrówko przybliżone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QauczuQ Napisano 6 Marca 2008 Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 fenks, poprosiłem o pomierzenie i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mx666 Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Wzrost: 183cm Od ziemi do krocza: 83cm Czy ten rower: Radon ZR Pro ´´Breeze´´ w wersji 20 cali nie będzie dla mnie za duży do lekkiego XC (nawet nie tyle XC co spokojna jazda po lesie długie odcinki ~70km) i od czasu do czasu na dłuższe wycieczki ~120km. Tu dwie osoby o takim samym wzroście pytały też o te Radony to może teraz mi pomogą ile mi tam może zostać miejsca na klejnoty? Niestety nie mam możlwiości przymierzenia tego roweru jak i żadnego cuba. Mierzyłem w sklepie Felta q900 19,5 cala i był bardzo ok jak dla mnie a Radon to musiałbym w ciemno . Do tej pory jeździłem na takim starym stalowym góralu co miał 50cm od środka korby do końca rury podsiodłowej i było ok na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Po długości nóg sklaniałbym się raczej do 18". Ale ta rama jest krótka, więc może 20" byłby odpowiedniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mx666 Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Długość górnej rury właśnie ok ale bardziej mnie interesuje czy jak zeskocze z roweru na światłach to czy sobie czegoś nie zmiażdże przy mojej krótkiej jak na mój wzrost nodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witam, mam 172 wzrostu długość od krocza do ziemi 79cm, Czy rozmiar 15' w ramie fs do fr/dh bedzie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystuh Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Krótka Piłka: kupuje nowy rower, wybór padł na Krossa A2 bądź A4 ze względu na cenę (a2-999zł a4-1300zł) oczywiście z aukcji. Czy posiada ktoś właśnie jeden z tych dwóch modeli (a2, a4) z moimi parametrami ciała (196cm, 96 od kroku w dół) w ramie 21 cali? Interesują mnie indywidualne odczucia kierowcy Nie mam zamiaru wydać ponownie kaski i męczyć się na małym bajku ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Teoretyzując 21" powinna być dobra. Sztyca 400 mm będzie na styk. Tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Co do wymiarów to mam inne - 187/90cm i używam ramki 19" z pełnym zadowoleniem, więc też sądzę, że 21" powinna być dla Ciebie ok... Sztycę mam 400mm, zostaje mi ok. 3cm rezerwy, mostek zmieniłem na 120mm ale na krótszym też bym dał radę. Tak na oko, nie wyliczając z konkretnych parametrów Twojej budowy ciała i nie biorąc pod uwagę preferencji, stylu jazdy a2-999zł a4-1300zł drobna uwaga - co to za ceny?! O ile wiem, to A4 jest droższy, ale też nie kosztuje 3k? OCB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystuh Napisano 15 Marca 2008 Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 http://allegro.pl/item324046756_rower_kros...out_krakow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 16 Marca 2008 Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 No dobra, wiem, że A4 można kupić na allegro taniej, ale gdzie jest A2 za 2999zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 16 Marca 2008 Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 A2-999zł czyli 999zł -A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 16 Marca 2008 Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 O sorry, źle tak jakoś przeczytałem To się więcej nie powtórzy Jeszcze chciałem dodać małą radę - nie przywiązuj się zbyt do zalet wychwalanych w mocno przesłodzonym opisie aukcji... A rowerek nie waży w tej konfiguracji 12,9 kg, ale jakieś 13,4-13,8. Mimo wszystko sam mam A4 i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 16 Marca 2008 Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Krótka Piłka: kupuje nowy rower, wybór padł na Krossa A2 bądź A4 ze względu na cenę (a2-999zł a4-1300zł) oczywiście z aukcji. Czy posiada ktoś właśnie jeden z tych dwóch modeli (a2, a4) z moimi parametrami ciała (196cm, 96 od kroku w dół) w ramie 21 cali? Interesują mnie indywidualne odczucia kierowcy Nie mam zamiaru wydać ponownie kaski i męczyć się na małym bajku ;] Przy wzroscie okolo 188 cm mam A4 z rama 19 cali ze sztyca 40 cm (pare cm zapasu mam). Przy Twoim wzroscie mysle, ze 21 cali bedzie akurat (tylko pamietaj od razu przy zakupie zmienic sztyce, bo te dodawane do Krossow maja tylko 27 cm). I jesli miedzy A2 a A4 jest 300 zl roznicy to bierz A4 - ze wzgledu na rame... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neon Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 No i ja mam problem - kroci mnie ten kross A4, ale zostały tylko 17' i 21' w dobrej cenie (takiej na ktora mnie stac), mam 182cm, wysokosc do kroku 78cm, czy rama 17' nie bedzie dla mnie za mala, co ewentulanie musialbym zmienic w rowerze, zeby dobrze na niej "siedziec" niebardzo mam jak przymierzyc ten rower, jezeli nie A4 17' no to pozostaje mi unibike evolution 19'.jezdzic mam zamiar po miescie jak i konkretniejsze do lasku, w teren.Z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Obawiałbym się o rozmiar 17" przy 182 cm wzrostu. Bardziej 18,5-19,5, coś w tych okolicach. 21 może być ciut za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neon Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 a mialo byc tak pieknie... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 23 Marca 2008 Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Ja mam dokładnie 182cm wzrostu i jeżdżę na 17", ale zawsze lepiej przed zakupem jest się przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi