Rulez Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Tak, widelec podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorzu Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Accent Peak 2014 26" jaki rozmiar M czy L dla wzrostu ~176cm? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 L za długa ... a M - cholera wie, zależy od preferencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorzu Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Rulez, no coś muszę w końcu wybrać czyli L za duża, pozostaje M-ka w takim razie, hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Musza Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam Przyłącze się do tematu... Mam 181cm i 85 cm przekrok i zastanawiam się między dwoma rowerami: Kellys TNT 50/90 (górna rura 620 mm, 19" rama) oraz Bulls copperhead 3 (górna rura 590 mm, 18" rama) Rowery na kołach 29"...Cena nie jest wyznacznikiem... Do roweru Kellys się przymierzyłem i po zeskoczeniu z siodełka jest ok ale na styk...do roweru Bulls niestety nie moge się przymierzyć...ale przymierzyłem się do roweru Giant Talon też 18 " i rurze 597mm - rama jest 2cm niżej...są to wymiary zbliżone do copperheada....myśle że wysokość ramy nie stanowi problemu...problem jest właśnie w tych 30mm różniżcy na długości w górnej rurze dla nie których pewnie wybór jest prosty...problem w tym że jestem początkującym driverem i nie wiem na którym rowerze będzie jeździło się lepiej...a już na pewno nie po siedzeniu 2 minutowym na każdym z nich...lepiej tzn bardziej uniwersalnie...do rekreacji i czasem do poszalenia Szosa sporadycznie - nie da się tego uniknąć...głównie lasy...nierówności, podjazdy, zjazdy itd...wypady około 25-50 km Wiem że kellys dzięki dłuższej rurze będzie szybszy... Czy skrócenie mostka w przypadku TNT lub wydłużenie w Bullsie wprzypadku złego wyboru załatwi sprawe?czy wpłynie to jakoś negatywnie na właściwości jezdne...Czy przy dłuższych wypadach na TNT odczuje dyskomfort pleców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witch Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Chodzi mi po głowie zakup drugiego roweru. Obecnie od 3 lat korzystam z : http://www.activsport.eu/product-pol-5910-Rower-Kross-Ascent-D-19-grafit.html a przymierzam się do jako drugiego: http://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc/level-a2 Wszystkie dane w linku, a moje dane: płeć: kobieta wzrost: 175 cm długość nogi: 80 cm długość ręki: nie wiem jak dokładnie zmierzyć. Wg wzrostu wychodzi mi rama 17, wg obliczeń na podstawie długości nogi: 17,95. Wybieram się po przymierzać, ale orientacyjnie chciałabym wiedzieć czego szukać, w jakim kierunku zmierzać. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 17" czy 18" to tylko cyferki, ważna jest długość ramy. ta rama ma 580 mm długości, prawdopodobnie będzie ci pasowała, wszystko zależy od preferencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YeLLow Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Hej, przymierzam się do kupna roweru Cube nature pro 2014. http://www.sportpoint.pl/pl/rowery-trekkingowe-cube/5742-cube-nature-pro-black-anodized-2014.html#/rozmiary_w_cm-50 Nie wiem która rama będzie bardziej pasowała: 50 czy 54 cm. W sklepie na razie mają tylko 54 i nie wiem czy jest sens jechać przymierzać czy czekać jak będą mieli mniejsza ramę. Mój wzrost: 183 cm Noga : 81 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wibart Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam Chciałem zrobić zonie prezent i kupić taki rower http://allegro.pl/2014-queen-of-the-road-lazaro-integral-na-alivio-i4116399286.html jaka rame dobrac 17 czy 19? Wzrost 168cm. Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 17" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WalterWhite Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam,Mam 173 cm wzrostu i 75 cm w kroku, jaki rozmiar ramy wybrać ? 17" czy 19" ? 19" w przekroku ma 79 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wibart Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 17" Dzieki za odp. A czy mozesz rzucic okiem na ten rower http://allegro.pl/wyczynowy-treking-deore-hydraulika-tarcze-bcm-i4118676336.html czy on bedzie dla niej ok? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 jaki rozmiar ramy wybrać Jaki rower ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WalterWhite Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Unibike viper gts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Jak na crossika to bym 19" brał. Te 79 cm przekroku to z przymiarki? Byle nabiału nie wieszać na rurze to nie mtb w trudny teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WalterWhite Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Rower chcę kupić przez neta, koleś ze sklepu mówił mi żebym przy tym wzroście wziął 17" ( sam mierzył 19" i wyszło mu ok 79 cm) ale niewiem czy nie jest to pokierowane tym, że aktualnie 19" nie ma na stanie . Dlatego pytam . W sklepie w moim mieście nie ma tego roweru więc nie mam możliwości przymiarki . Spróbować się na jakimkolwiek crossie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Dzieki za odp. A czy mozesz rzucic okiem na ten rower http://allegro.pl/wyczynowy-treking-deore-hydraulika-tarcze-bcm-i4118676336.html czy on bedzie dla niej ok? Dzieki Rozmiar ramy 55 cm, to jest 21,6", jak myślisz co to ma wspólnego z 17" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermitos Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Bardzo proszę o pomoc w doborze ramy.. Boje się że 19 będzie trochę za mała.. jak myślicie? Rowerek Kross A2 2013 Wzrost: ~183 Dł. nogi 87 Pzdr Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez kermitos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Właściwie to jest rama o prawidłowych wymiarach jak dla 183 cm , no chyba, że preferujesz długie ramy (ja np. wolę dłuższe) , wtedy będzie za krótka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermitos Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Zamówiłem już 19" .. jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Mam kellysa quartz z ramą 19,5 długość rury 60cm, był za długi i dałem mostek 8cm, i teraz mam o 1cm dłuższą całość od 17,5(58+[mostek9cm??]), dalej bolą mnie plecy po kilkudziesięciu kilometrach czy zmieniać ramę na 17 kross level a4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 a wzrostu masz 140cm? Wtedy 17" za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjanowski2540 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam , na wstępie chciałbym powiedzieć że mam 16 lat. Chcę kupić nowy rower. W oko wpadł mi Kands Energy 1300.Mój wzrost to 175 cm jeszcze kilka miesięcy temu miałem 168 , także jak widać jeszcze rosnę i to szybko.Rower kupuje przez internet i mam do wyboru ramę 21" i 17".I tu nasuwa się pytanie , jaka ramę wybrać ?Głównie będe jeździł po asfalce chociaż będzie też kilka polnych dróg , przeważnie jeżdżę szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Według tabelki kandsów, to chyba 19, czyli musisz czekać na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi