magnus Napisano 21 Grudnia 2005 Autor Napisano 21 Grudnia 2005 no własnie?!?!?!Co ma guma do wiatraka? przeciez i tak obetrze? cos ty kąbinujesz
Gość kamoreks Napisano 21 Grudnia 2005 Napisano 21 Grudnia 2005 Ale, pancerze przynajmniej te tańsze sa obłożone tworzywem który trze kilka razy bardziej niż, zwykła guma(miękka mieszkanka).
DaRochee Napisano 22 Grudnia 2005 Napisano 22 Grudnia 2005 kurde, ale macie problem, wystarczy izolacja czy taśma klejąca, sprawdzony sposób, który już był omawiany na forum n-temu...
cath Napisano 15 Stycznia 2006 Napisano 15 Stycznia 2006 obecnie wymyśliłem inny sposób na obtarcia. Niestety nienadaje się na wszystkie miejsca w ramce, chyba że komuś nie zależy na estetyce całości. Kupiłem tąśme dwustronną zbudowaną na piance o grubości ok 3mm, szerokość ok 2cm. Jest to poprostu pianka pokryta klejem z dwuch stron. Uciełem potrzebny kawałek, i nakleiłem na ramke. Trzeba odkleić warstwe górną i na to nakleić kolorową folie samoprzylepną pod kolor ramy. Podwójna powierzchnia kleju trzyba mocno, póki co woda nie powoduje odklejania się. Ta metoda szczególnie nadaje się jako osłonka pod łańcuch na górną widełke od środka, oraz od spodu koło haków (podczas wyjmowaia koła zawsze mocno obijałem ramke). Drugi pomysł to zrobienie osłonki neprenowej pod łańcuch . Kupiłem w lumpeksie kurtke neoprenową do nurkowania, kosztowała chyba 10zł, a neprenu mam na kilka lat. Wyciełem potrzeny kawałek, tak aby zakrywał tylko potrzebną (obijana powierzchnie) i przykleiłem go taśmą dwustronną na widełke pod łańcuchem. Dzieki tej metodzie, można zachować napisy na dolnej rurze, wszystko ładnie wygląda, i nie niszczy się. Tak samo zrobiłem "odbjak" do amortyzatora Lefty (pomiędzy dwie półki co by ramy nie obijało przy max skręcie kierownicy). Działak ok
Kosmita Napisano 18 Stycznia 2006 Napisano 18 Stycznia 2006 Ja używam przeźroczystych naklejek w kształcie jajeczek GIANT'a. Za 5 sztuk zapłaciłem 7,5zł. Jeździłem w każdą ogodę, od suchych, do super mokrych warunków :arrow: a naklejki nadal świetnie się trzymają
Blady Napisano 20 Stycznia 2006 Napisano 20 Stycznia 2006 Ja słyszałem że morzna pancerze wsadzić w rurki od kroplówki.
miciu22 Napisano 21 Stycznia 2006 Napisano 21 Stycznia 2006 Ja natomiast zakupiłem takie samoprzylepne podkładki filcowe w kolorze czarnym, przyciąłem trochę, przeciąłem na pół(za grube trochę były), przykleiłem i gitara
bikemaniak Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 Są takie gumy Jagwigre co nasadzasz na pancerz i ci się nie rysuje rama od pancerza:)
ralf Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 ja właśnie te gumy sobie kupie, nawet nie są drogie, a przymajmniej bedzie fajnie wygladało, moizna klupic w www.unibike.com.pl za 18zł.
bikemaniak Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 Dokładnie nie sa drogie a przynajmiej mają jakies działanie mój kumpel je ma i CHWALI SOBIE
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.