Skocz do zawartości

[pancerze] Obcieranie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mój pierwszy temat na nowej wersji forum :) a bynajmniej : linki pancerza ocierają mi główke ramy, juz po około 5 ostrych wypadach na bajka widze lekkie przetarcia na ramie. obskoczyłem główke ramy taśmą izolacyjna aby dzisiaj znowu nie przetarło sie jeszcze bardziej. Ma ktoś sposób na to? skuteczny?

Napisano

niezły pomysł, i trzyma się? nie odpada? a zwykłe łatki jakies ze sklepu tez będą w pożądku?:) i jakbym chciał je zdjąć to żeby bez lakieru sciagać :D

Napisano

To takie naklejki z dosyć mocnym klejem. Da się ściągnąć bez kłopotu, nie uszkodzą lakieru. Dostępne są różne wzory, kolory i wielkości. W tej chwili to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. Mi się serce kraje, jak widzę poobcieraną do podkładu ramę w moim Sierra.

Napisano

Temat przeniosłem , bo tu lepiej pasuje.

Z uwag moda jeszcze tylko prośba o niecytowanie posta poprzedniego , odpowiedź wynika przecież z kontekstu. :)

A w temacie to używam w tym celu taśmy izolacyjnej w kolorze zbliżonym do ramy.Nawijam ja kilkakrotnie i jeszcze nigdy pancerze jej nie przetarły.

Napisano

Dzięki Żaba. To widzę że najtańszym i najłatwiejszym sposobem bedzie taśma izolacyjna, na razie obkleiłem białą taśmą(była pod ręką) a rame mam czarną wiec nie bardzo :)

Napisano

o też dobry pomysł, ktoś ma jeszcze jakieś idee na ten temat? jak na razie na mój gust taśma izolacyjna bedzie najprostszym sposobem.

Napisano

ja używam kolorowych foli samoprzylepnych. Wystepuje w różnych kolorach, tak że można dopasować pod kolor ramki. Ew. jest też wersja przezroczysta o róznej grubości.

Kupić można to cudo w sklepach papierniczych itp. Są tzw zeszyty np format A5, jest tam kilka kolorów, koszt ok 5zł, lub w belkach z metra. Można kupić np pasek z m.b. 10cm, belka ma szerokość 1m,koszt ok 2zł

Stosuje je już od kilku lat, zawsze się sprawdza. Nakładam niekiedy kilka warstw, tej przezroczystej prawie nie widać. Do minusów można zaliczyć nieco słabe trzymanie się co niektórych typów (zależy pewnie od producenta), ale na kilka miesięcy spokojnie wystarczy.

ps. można podskoczyć do jakieś firmy robiącej reklamy itp, czesto mają jakieś ścinki, resztki, sam tak robiłem. Nigdy nie było problemu

Napisano

ale z Was esteci... ;)

no dobra ja stosuje (a właściwie stosowałem...) jak większość taśmy izolacyjnej. Jest skuteczna i nie musze za nią płacić ekstra bo mozna ja znaleźć w każdym domu.

Napisano

Te łatki (co je zapodał kolega zaraz na poczatku) są super mocne - dopiero jak sie zacznie ostro jeździc i skakać to mogą puścic ;] tak wiec nadają się i do ramy.

Kiedys widzialem takie "carbon-look" naklejki co mają chornić przed obtarciami - moze sie to sprawdzic w Twoim wypadku.

Napisano

Ja używam taśmy izolacyjnej w kolorze czarnym, ładnie poobcinałem żeby nie była zbyt kanciasta i dosyć fajnie wygląda a przedewszystkim spełnia swoje zadanie.

Napisano
:) nie moj podpis wyraza radosc z tego ze skonczylo sie wojsko :!: aczkolwiek nie zebym go zle wspominal ale wsumie to freeeeee!!!!hehe :D
Gość kamoreks
Napisano

Ja przecinam gumowy wężyk na pół i zakładam. Jest cool.

Napisano

gomowy węzyk zakładasz na...? poważnie nie wiem??:) na rurke ramy, na linke od pancerza? (jakos nie widze tego na ramie, a na pancerzu tez nie bardzo?

Gość kamoreks
Napisano

No więc mój tata coś takiego produkuje. Wężyk z czarnej gumy. O danej średnicy. Przecinam na pół-wzdłuż i zakładam. Jest super. I nic nie obciera. Nie wiem czy taki można kupić wężyk w sklepie zwykłym.

Jest 2 opcja zdjąć można linkę i wyjąć pancerz i poprostu wsunąć w wężyk gumowy.

• Mod Team
Napisano

Hehe no właśnie po co nakładać cokolwiek na pancerz??? Żeby pancerz się nie obcierał? :) Przecież ramę i tak obetrze więc to bez różnicy.

Gość kamoreks
Napisano

Jezu ale właśnie nie obciera dzięki tej miękiej gumie ramki.

• Mod Team
Napisano

Jezu ale właśnie nie obciera dzięki tej miękiej gumie ramki.

A co ma Jezus do obcierania ramy? :( Rama i tak się obetrze, nie ważne jaka guma ale to pracuje i obcierać będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...