Skocz do zawartości

Dartmoor Section!

Driver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
:) heh mostek ogólnie nie byłby zły (znasz może wage?) ale chyba za długi do streetu :P u mnie po tygodniu jazdy (mialem go na poczatku w XC rowerku) byl juz caly czarny i nawet napisu na nim nie bylo widac:P
Napisano

No wlasnie, przyzwyczailem sie do niego, ale bede musial krotki zestaw hussfelta kupic, teoretycznie latwiej rower bedzie sie wtedy wyrywac i bedzie zwrotniejszy.

Napisano

ja tez jeszcze oprocz mojego , nie widzialem na zywo innego. ale juz namowilem kumpla i bedzie bral albo fightera albo SS 2006, wiec bedzie nas dwoch na miescie na Dartmoorze ;)

Napisano

u mnie w mieście oprócz mojego są jeszcze 3 ale żdnego nie widziałem bo kolesie jeżdza fr w lesie i nie wyskakuja na miasto:)

Napisano

no jako że Gavron zaprosił to witam:) fotki wstawić nie mogę z dwóch powodów...bo nie ma połowy części i jeździć póki co nie chce...i bo zniknęła opcja dołączania fotek do maili:) Pozdrawiam

Napisano

bajuwookierun nie zwlekaj zbyt długo :)

@Magnus - mam pytanko czy nie spada Ci łańcuch podczas skoków, bo widzę, ze nie masz ani przerzutki ani napinacza ?

Pozdrawiam!

EDIT : Wiadomo coś apropos naszego loga "Dartmoorowców" ?

Napisano

nie spada bo skróciłem maxymalnie:) czzaaasem spadnie, ale bardzo żadko. Polecam taki zabieg zamiast napinacza ( oszczednosc masy i kasy). Pozdrawiam

Napisano

Co do loga Dartmoora to niewiadomo. Panowie z Velo maja nas w dupie.

Napisano

Ale wypas rama! Już jeździ:) Jupi. W ogóle w porównaniu do 19,5 to sama skacze:) Ale przyznam że przód podobnie się wyrywa. Niewiele łatwiej w porównaniu do 1,8kg Accenta. Za to tył lata jak szalllony:) Wypas ramka. Jeszcze muszę poustawiać przerzutki i heble i będzie cacy. A w ogóle to Gavron miałeś rację. Jeździ mi się nawet wygodniej niż na moim poprzednim bajku! Tyle że póki co trochę mnie plecy bolą. Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam

Napisano

kupiłem dzis ochraniacze 661 i siodełko dartmoora:)

jezdzi sie super a w ochraniaczach dzis wogołe sie nie bałem i latałem 1 metr dalej

potem zapodam foty

Napisano

@baju a jakiego Dartmoora masz?

PS WITAM WŚRÓD NAS:)

PS 2 zrobiłem dzisiaj SINGLA na darmoorze całkowitego, bez napinacza itp :):D::P:D:D głowka pracuje B)

Napisano

Ja dzisiaj 1 raz jeździłem na moim darmoorze :) Kurde rower mam dosyć lekki , facet z serwisu mi powiedział że poniżej 13 będzie na pewno :) Ciekawe ile w tym prawdy ;) Jak będe mial czas to go zwarze :P A zdjęc nie dam bo nie mam cyfraka :/ A specyfikacje kiedy indziej bo teraz nie mam zbytnio czasu :P

Napisano

Ja dziś upgradowałem sobie Shift Guida :) I pozbyłem się przerzutki na przodzie (denerwowała mnie ;) ). Z mojego Darta jestem baaaaardzo zadowolony :)

Napisano

Jako że tu nie mogę walnąć załącznika zdjęcie będzie w dziale na czym śmigacie. Nie wiem czemu tu nie mogę zdjęcia dodać:). Jak ktoś obejrzy to uprzedzę: tak wiem siodełko ni ch*** nie pasuje:) No i zmieniłem opony na bardziej...miastowe:) Nie takie traktory jak wcześniej. Rower stracił trochę uroku na tym ale za to zyskałem na prędkości dość znacznie:) No i reszta już mi się podoba:)...a miałem super przygodę. Rozpinanie łancucha bez narzędzi...po czym jak już przełożyłem go dwa razy bo w złą stronę puściłem i przeskakiwał to teraz jak ustawiałem przerzutki zobaczyłem że mam spinkę!!! Rewelacja:) Pozdrawiam

Napisano

Lekki jest w moim przekonaniu :P na pewno jest lżejszy od mojego Gianta :]

Mam z przodu sztywniaka więc klocek z niego wyjść nie mógł :P

P.S postaram sie w tym tygodniu dać jakieś porządne foty tylko musze skombinować cyfraka, jak nie skombinuje bedą foty by SE K700i

Napisano

700i robi jak dobrze pamietam 640x480 z opcją powiekszenia wiec nie jest tak źle :) no ale cyfrówka to cyfrówka :)

Napisano

muszę przyznać że moim zdaniem dartmoor ma dość dużą wadę. a mianowicie prowadzenie do linki hebla hydraulicznego. są tam tylko pół wycięcia takie na ramie więc nijak kabel tego się nie chce trzymać. a z kolei jak wziąłem zipami to ociera mi o linki bo są dość blisko. No i skończyło się na tym (przynajmniej u mnie), że kabel jest na zipy ale idzie obok linek po którejś ze stron ale wcale nie w tym korytku. Też tak macie? Może ja do czegoś nie doszedłem i to można jakoś inaczej zrobić:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...