Skocz do zawartości

Dartmoor Section!

Driver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nawet 3 calowe Duro wejdzie do Dartmoora. Magnus przykra sprawa... Pajace z velo :/ Moja rama jakos dziwnie jest prosta.

A ja drugi tydzien bez roweru... ;)

Napisano

no właśnie... pajace, ale im w serca za to:) chyba cenzura mnie za to nie zje:P? ale inaczej nie można powiedzieć. A Driver czemu bez roweru? co jest?

Napisano

magnus zawsze możesz oddac sprawe do sądu. kosztami po wygranej sprawie bedzie obciążone velo. wczesniej możesz sie z kontaktować z orzecznikiem i skonsultowac sprawe- konsultacja kosztuje od 20-50 zł.

jezeli sprawa trafi do sądu to sprawa bedzie rozpatrzona na twoja korzysc ponieaż klient zawsze ma rację. Nie są to moje tzw."widzimisie" tylko opinia orzecznika odemnie z miasta - moja żonka ma z nia kontakt czasem.

ale pierwsze co zrób to udaj sie do rzecznika praw konsumenta w swoim miescie i przedstaw sprawę i możesz powołac swiadków ze nie maja skrzywionych ram, a wtedy rzecznik wysyła dokument do velo , ze jezeli sprawa nie zostanie polubownie załatwiona to zostanie skierowany wniosek do sądu - często pomaga własnie takie straszonko bo firmy wiedza ze wtedy przegraja i oprócz zwrotu ci pieniedzy poniosą także koszty rozprawy i inne takie duperele.

mam nadzieje ze skorzystasz i napisz jak się sprawa rozwinęła

pozdrawiam

Napisano

@Magnus - przykra sprawa , bez komentarza... ja bym poszedł za radą mmmaka - nich nie leca po bandzie :D

@Driver czekamy na fotki :)

Napisano

ehh... ja biedny człowiek jestem aby takie galimatiasy robic:P ale rozumiem, trzeba się bić o swoje, a jak nie o swoje to przynajmniej w imię zasad :) ramka wczoraj niby została do mnie już wysłana, obejrze ją jeszcze raz dokładnie jak przyjdzie i będę myślał... myśle że póki co to będę ją katował.. bo skarbonka pusta :P ale z tym rzecznikiem to nie głupi pomysł.

@Kywak - Ty tez jak dobrze pamiętam zakatowałeś Dartmoora, i bez problemu przyjeci Ci reklamacje?

Pozdrawiam i Dzieki za rady :D

Napisano

U mnie byla dziwna sprawa, bo reklamacje odrzucili, a przyslali nowa rame, ale bez zadnej kartki z ogledzin niczego, tak jakby reklamacji w ogole nie bylo, dziwna sprawa naprawde...

Napisano

ramka doszla... ta sama. ehh no nie ma co, trzeba ją złożyc i śmigac bo nie wytrzymam bez roweru :) a kiedyś pomyslec (szybciej) o nowej :D

Napisano
ale pierwsze co zrób to udaj sie do rzecznika praw konsumenta w swoim miescie i przedstaw sprawę i możesz powołac swiadków ze nie maja skrzywionych ram, a wtedy rzecznik wysyła dokument do velo , ze jezeli sprawa nie zostanie polubownie załatwiona to zostanie skierowany wniosek do sądu - często pomaga własnie takie straszonko bo firmy wiedza ze wtedy przegraja i oprócz zwrotu ci pieniedzy poniosą także koszty rozprawy i inne takie duperele.

Tak musisz zrobić i to czym prędzej, a to, że nie zmienia takie skrzywienie bezpieczeństwa to nie ma znaczenia bo ty zapłaciłeś za prostą rame... Zostaw ten list od nich bo sie przyda. Pzdr!

Napisano

Mam juz moje kolko :)

kolonowe0ip.jpg

Wyglada jak z d..y bo siedzi tam jeszcze oponka 2.3... Zdecydowanie za mala dla takiej obreczy.

Napisano

tez mam na blizzardzie oponke 2.3 i wyglada spoko a jezdzi sie poprostu"miodzio"

a co za amorka bedziesz miał bo widze piaste pod qr20?

Napisano

Witam

chce kupic rame Dartmoor'a tylko nie weim jaki podel tzn.czy miedzy SF ,SS i tym pierwszym za 350PLN jest az taka roznica by wydac 100-150PLN wiecej nie weim czy kupic tego Darta najtanszego czy czekac az uzbieram na SF ,z tego co slyszalem to w tym darcie pierwszym jak sie skreca to stopa sie ociera o opone czy to ejst poprawione w SS ,SF??

aha jeszcze cos czy az tak ciezko wyrwac go na manuala??

Napisano
z tego co slyszalem to w tym darcie pierwszym jak sie skreca to stopa sie ociera o opone

O jaką stopę Ci chodzi, bo chyba nie o "nóżkę" do stawiania roweru?

Co do Darta 2005 to miał "problem" z wysokimi korkami, ale w 2006 już to poprawili. Generalnie wolałem kupić rocznik 2006, zeby nie było z nim problemów tzw. "wieku niemowlęcego".

SF jest fajny i wygląda solidnie. Sam Frutis go testował i teraz reklamuje <_<

pozdrawiam

Napisano

hmmm chodzi mi o to ze gdy sie jedzie i sie skreci kierownica to zachacza sie stopa(chodzi mi tu o ludzka stope:P) o przednia opone

a co do SF to zobacze jeszcze z funduszami bo nie mam za duzo kaski a jeszcze nie wszystkie czesci kupione

Napisano

Ja mam tak że noga mi chaczy o koło :/ (ale to przez ujowo niski widelec :/) Co to wyoru między ss a sf, według mnie lepszy będzie sf :D Ale na początek w zupełnośći ss wystarczy :D Ramka jest dosyć krótka (jak dla mnie).

Napisano

i walsnie w tym jest bol bo tez mam niski amor to chaczenie moze przeszkadzac w robieniu X-up'a lub np.180 na przednim kole juz raz sie tak wywalilem no ale wypadki chodza po ludziachi z Darta jak na razie nie zrezygnuje chodz myslalem nad Destroyerem ale nie pewnie wyglada

Gavron a moze masz wystarczajaco duzy amor

Napisano

ja mam 120 mm amor + dartmoor z 2005 roku i nie chacze o nic:) oprocz tego ze ta ramka od nowszych modeli jest ciezsza minimalnie i ma lekko skrzywiony tylny trojkat(moja:P) to jak za taką cene jest przekozacka :D

Napisano

no to ja mam 80mm sr suntoura xc 60(nie smiac sie:P)a o trojkacie czytalem dziwna historia ceniaca siebie firma powinna wymienic na nowa bez ale i jeszcze przeprosic a jesli chodzi o SS to juz dozbieram te 50PLN i SF kupie w sumie to nie jest to az tak duzo bo SF wyglada bosko i cena jest w sumie jeszcze lepsza ale i tak wszystko zalerzy od moich funduszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...