Skocz do zawartości

[rower] Kross Sign DS - Kilka pytań

MatiDR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie chciałbym się przywitać - więc Witam Wszystkich!

Otóż planuję kupić rower zarówno do jazdy po szosie jak i hopek czy trików. Zastanawiam się nad Sign DS i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy:

- Mam ok.185cm wzrostu i nie wiem jaka rama będzie najlepsza (15" 16" 17") dla mnie. (mam długie nogi jeśli to coś pomoże)

- W Signie opony są dość grube i nie wiem czy będą nadawać się na dalsze, około 50km trasy. (jeździłem na nim ale tylko przez chwilkę więc nie wiem jak ze zmęczeniem będzie)

- Jaki rozmiar kół wziąć? (24" 26")

Wybierając rower starałem się szukać jakiejś hybrydy droga/las. Piszecie, że lepiej dołożyć kilkaset zł i kupić Sign DS 2, ale mój budżet jest ograniczony i chciałem kupić jeszcze jakiś kask, rękawiczki itp. Czy może polecilibyście jakiś inny rower (do 1200zł - wiem, że za taką cenę zbyt dużego wyboru nie ma) zarówno na drogę i do lasu z wytrzymałymi częściami? Potrzebuję jakiś "mocny" rower, ponieważ wszystkie poprzednie rowery góra po pół roku wysiadały przy mojej jeździe.

Pozdrawiam

Napisano

Ogólnie Sign to słaba opcja jeśli chodzi o robienie takich dystansów jak piszesz po szosie...będzie Ci ciężko na nim.

Co do rozmiaru to raczej 17" (16" - nie ma tego roweru w takim rozmiarze). Jeśli założysz węższe opony to stracisz na przyczepności na hopkach itp. Sing występuje tylko z kołami 26".

Napisano

sign ds to rower do dualu a nie do jazdy po lasach w ramach rekreacji, musisz powiedzieć czy chcesz coś do jazdy grawitacyjnej czy do rekreacji po lesie czy do jazdy po mieście

• Mod Team
Napisano

To jest rower do zabawy, a nie do kręcenia 50km dystansów, obijając sobie przy tym brodę kolanami.

Takich tematów było już dość sporo. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę frazę "sign ds".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...