MatiDR Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Na wstępie chciałbym się przywitać - więc Witam Wszystkich! Otóż planuję kupić rower zarówno do jazdy po szosie jak i hopek czy trików. Zastanawiam się nad Sign DS i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy: - Mam ok.185cm wzrostu i nie wiem jaka rama będzie najlepsza (15" 16" 17") dla mnie. (mam długie nogi jeśli to coś pomoże) - W Signie opony są dość grube i nie wiem czy będą nadawać się na dalsze, około 50km trasy. (jeździłem na nim ale tylko przez chwilkę więc nie wiem jak ze zmęczeniem będzie) - Jaki rozmiar kół wziąć? (24" 26") Wybierając rower starałem się szukać jakiejś hybrydy droga/las. Piszecie, że lepiej dołożyć kilkaset zł i kupić Sign DS 2, ale mój budżet jest ograniczony i chciałem kupić jeszcze jakiś kask, rękawiczki itp. Czy może polecilibyście jakiś inny rower (do 1200zł - wiem, że za taką cenę zbyt dużego wyboru nie ma) zarówno na drogę i do lasu z wytrzymałymi częściami? Potrzebuję jakiś "mocny" rower, ponieważ wszystkie poprzednie rowery góra po pół roku wysiadały przy mojej jeździe. Pozdrawiam
rastatajm Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Ogólnie Sign to słaba opcja jeśli chodzi o robienie takich dystansów jak piszesz po szosie...będzie Ci ciężko na nim. Co do rozmiaru to raczej 17" (16" - nie ma tego roweru w takim rozmiarze). Jeśli założysz węższe opony to stracisz na przyczepności na hopkach itp. Sing występuje tylko z kołami 26".
kalin20 Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 sign ds to rower do dualu a nie do jazdy po lasach w ramach rekreacji, musisz powiedzieć czy chcesz coś do jazdy grawitacyjnej czy do rekreacji po lesie czy do jazdy po mieście
Mod Team Franio Napisano 21 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 21 Kwietnia 2011 To jest rower do zabawy, a nie do kręcenia 50km dystansów, obijając sobie przy tym brodę kolanami. Takich tematów było już dość sporo. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę frazę "sign ds".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.