Skocz do zawartości

[manetki] X9 czy X7

berkas97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w podobnym temacie kolega poleca triggery nizszej klasy, ale z nowej serii jako te, ktore beda lepiej dzialac. a jak sie ma do x.9 2010r. NOWA przerzutka x.7 z 2011:

http://allegro.pl/przerzutka-tylna-sram-x-7-x-7-x7-sredni-9sp-2011-i1562471088.html

ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie?

Rulez, czy te gripy x.9 z 2010 z linku beda ok tak?

Konstrukcja X.7 2011 jest bardzo zbliżona do X.9 2010, więc pewnie większej różnicy w działaniu nie ma.

Napisano

tylko, żeby w pełni wykorzystać "możliwości" gripów X.0, musiał byś mieć przerzutkę X.9 lub X.0 :P :P

do przerzutki X.7 2011 w zupełności wystarczą Ci gripy X.9, czy tirggery x.7

Napisano

o widze, ze kolega wypowiedzial sie w temacie :thumbsup:

skoro roznicy miedzy x.7 2011 a x.9 2010 (po czesci awaryjnych) nie ma to czemu gripy x.0 nie beda wykorzystane do tej przerzutki :whistling:

jestem ciekawski, wiem...

sredni wozek jest ok?

Napisano

tak średni wózek jest OK.

Różnice w pracy przerzutek są minimalne i jeśli się nie ścigasz w wyścigach (teraz dopiero to przeczytałem) to spokojnie wystarczy Ci X.7, nawet nie zauważysz różnicy.

Wg. mnie lepiej wziąć gripy X.0 i przerzutkę X.7, kosztem przerzutki X.9.

Napisano

ok biore x.7 2011, bo tez bardziej mi pasuja kolorystycznie :icon_mrgreen:

teraz pytanie co do gripow: x0 czy x.9 plus klamki avid fr5 :icon_mrgreen:

moze w jakims sklepie zrobiliby mi dobra cene heh.

zalinkowana przerzutka x.9 2010 jest ze sklepu sparrow bike, a juz czytalem, ze tam moze byc roznie (wadliwe hamulce tarczowe, zacieranie numerow seryjnych), dlatego wole postawic na nowke x.7 tegoroczna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...