honor Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Mam problem z pedałami Candy X, konkretnie z prawym. Sprężyna rusza się na boki, co uniemożliwia wpięcie. Chwilowo pomaga jedynie przesunięcie sprężyny, po kilku wpięciach problem powraca. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś miał podobną awarię i czy bez odsyłania na gwarancję da radę to naprawić. Link do zdjęć.
Grand231 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Ja mam dokładnie tą samą awarię tyle że u mnie skończyła się pęknięciem sprężyny w prawym pedale, jedynie odesłanie na gwarancję może tu pomóc.
karoltoma Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 jak nie masz gwarancji to spiłuj to i po problemie
Mod Team safian Napisano 15 Lipca 2011 Mod Team Napisano 15 Lipca 2011 @UP: Ale co ma spiłować? Chodzi o to, że cała sprężyna zrobiła wżer na plastikowej obudowie i się przesunęła. Sam na to raczej nic nie poradzisz, musiałbyś całość rozebrać i wsadzić tam jakiś odpowiednio dopasowany kawałek metalu.
Hoshi Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 nie musi rozbierac calosci, wystarczy, ze odkreci nakretke, wyjmie lozysko, oske i delikatnie wybije tuleje na ktorej zamocowana jest sprezyna tak aby miedzy plastikiem, a "motylkiem" byla mala przerwa. nastepnie trzeba wcisnac tam odpowiednio szeroka podkladke, wbic tuleje, zalozyc oske, lozysko i oslone. pomysl ze spilowaniem... inteligentny inaczej :/
karoltoma Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 rzeczywiście teraz jak patrze na 3 zdjęcie to spiłowanie to głupi pomysł ale Hoshi dobrze radzi
honor Napisano 17 Września 2011 Autor Napisano 17 Września 2011 Usterkę naprawiłem najpierw grubym drutem, a później opaską zaciskową(!!!) gdy sprężyna zaczęła przesuwać się w drugą stronę. Jeździłem tak do dzisiaj. Tym razem pękła sprężyna w lewym pedale, kończę przygodę z Candy i wracam do pd-m520.
Grand231 Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Naprawy nic nie pomogą, gdyż CB Candy X jest źle zaprojektowane przez co pęka sprężyna. Ja sam wymieniałem CB Candy X 4 krotnie w serwisie w ciągu 2 miesięcy zawsze pękała sprężyna czy to w lewym czy w prawym pedale-stanowczo odradzam CB Candy X!.
Rulez Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Też zaliczam się do grona tych którym pękła sprężyna w Candy, generalnie to nie jedyny tandetny wyrób CB Ale do sh*tmano wcześniej straciłem uznanie ...
Grand231 Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Też zaliczam się do grona tych którym pękła sprężyna w Candy, generalnie to nie jedyny tandetny wyrób CB Ale do sh*tmano wcześniej straciłem uznanie ... No to co innego brać?.
Grand231 Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 A jak z ich wytrzymałością-bo naprawdę nie mam już siły do CB, co zawody modlitwa żeby się nie rozleciały.
Hoshi Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 dlatego lepiej dołożyć do droższych modeli CB. używam Mallet'ow i Candy C. zero problemów. na allegro można czasem kupić pedały po bardzo dobrej cenie.
honor Napisano 18 Września 2011 Autor Napisano 18 Września 2011 A czym różni się Candy X od Candy C oprócz metalowych wstawek na platformach? Candy X z blokami kosztowały swojego czasu ~75zł, teraz widzę na allegro Candy C za prawie 3 razy drożej. Chyba musiałbym na głowę upaść żeby je zakupić.
Rulez Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 No mi właśnie padły Candy C - nie warto kupować tego gówna
Schwefel Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 No to co innego brać?. Masz jeszcze Exustary, które chodzą na blokach Shimano. Oprócz miękkiego korpusu na którym zostają ślady po butach nic im nie brakuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.