Skocz do zawartości

[siodełko] Białe, które wygodniejsze?

Wafel69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Raczej nikt nie odpowie Ci, które siodełko będzie wygodniejsze (w domyśle) dla Ciebie.

Wygodniejsze siodełka są szersze, pisząc tak ogólnie, ale to siodełko PRO Vulture na odsyłaczu nie ma podanych wymiarów.

Na jaka taką wygodę ma też wpływ materiał pokrycia. Skóra syntetyczna - rzecz jasna nie puszcza powietrza a co to ten microfeel w San Marco... może coś oddychającego.

Na wygodę ma wpływ to jakiej grubości jest wyściółka i czy ma jakieś wkładki żelowe....

• Mod Team
Napisano

Nie ma wygodniejszych siodełek, są tylko takie które nam pasują, albo nie. Od jakiegoś czasu jeżdżę na Ponza, które mi bardzo odpowiada, a kolega z forum najpierw je znienawidził, a potem sprzedał ;)

Napisano

Ja sobie wlasnie zamowilem cos takiego:

http://allegro.pl/siodlo-selle-italia-max-flite-gel-flow-biale-i1491859427.html

Dosc szerokie, nie za lekkie, ponoc nie ma co za lekkich kupowac, bo w terenie mocnym MTB naturalną sprawą jest, ze siodlo moze strzelic, a wtedy te 200 czy nawet 500zl idzie w pyl. Dlatego minimum 250gram to jest dobry wybor.

290gram troche duzo, ale przynajmniej bedzie solidne :)

Jakby ktos chcial wiedziec, co i jak, to dam znac. Teraz przejezdzilem 4tys na standardowym od Scott'a ale ogolnie lipa byla. No i o worek trzeba dbac, stad wyciecie :)

@ODI - podoba mi sie twoj podpis. Marzenia są rajem, z ktorego nikt nas nie wygoni !!!!!!!!!!!!!! I amen!

Napisano

Które będzie lepsze, wygodniejsze?

San Marco Ponza

Mój odnośnik

Użytkuje takie od 2 tygodni i powiem, że na razie cierpię! wcześniej miałem bontragera i było wygodniejsze.SMP twardsze i węższe od posiadanego bontragera jeśli jeżdzisz po szosie to będzoe ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...