Wafel69 Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Witam Chcę kupić białe siodełko do 300g. Które będzie lepsze, wygodniejsze? San Marco Ponza Mój odnośnik czy jednak: PRO Vulture Mój odnośnik
goncik Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Raczej nikt nie odpowie Ci, które siodełko będzie wygodniejsze (w domyśle) dla Ciebie. Wygodniejsze siodełka są szersze, pisząc tak ogólnie, ale to siodełko PRO Vulture na odsyłaczu nie ma podanych wymiarów. Na jaka taką wygodę ma też wpływ materiał pokrycia. Skóra syntetyczna - rzecz jasna nie puszcza powietrza a co to ten microfeel w San Marco... może coś oddychającego. Na wygodę ma wpływ to jakiej grubości jest wyściółka i czy ma jakieś wkładki żelowe....
Mod Team mrmorty Napisano 22 Marca 2011 Mod Team Napisano 22 Marca 2011 przeniosłem do właściwego działu
Wafel69 Napisano 22 Marca 2011 Autor Napisano 22 Marca 2011 szerokość tego PRO to 146mm tu są wymiary Mój odnośnik
kepa416 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Ja miałęm coś podobnego w domu San Marco Fusion Provip R? Ogólnie nie przypadło mi do gustu wysoko "skrzydełka" przód nisko typowe do szosowych wyścigów, a na dodatek pręty bardzo cofnięte do tyłu. A jeśli już to celuj w to : http://allegro.pl/siodelko-fizik-gobi-277g-najtaniej-nowe-mrbike-i1514604763.html
arroyo Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Pro Vulture jest ok takie właśnie kupiłem dziewczynie i jest happy
Mod Team Odi Napisano 25 Marca 2011 Mod Team Napisano 25 Marca 2011 Nie ma wygodniejszych siodełek, są tylko takie które nam pasują, albo nie. Od jakiegoś czasu jeżdżę na Ponza, które mi bardzo odpowiada, a kolega z forum najpierw je znienawidził, a potem sprzedał
bike Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Ja sobie wlasnie zamowilem cos takiego: http://allegro.pl/siodlo-selle-italia-max-flite-gel-flow-biale-i1491859427.html Dosc szerokie, nie za lekkie, ponoc nie ma co za lekkich kupowac, bo w terenie mocnym MTB naturalną sprawą jest, ze siodlo moze strzelic, a wtedy te 200 czy nawet 500zl idzie w pyl. Dlatego minimum 250gram to jest dobry wybor. 290gram troche duzo, ale przynajmniej bedzie solidne Jakby ktos chcial wiedziec, co i jak, to dam znac. Teraz przejezdzilem 4tys na standardowym od Scott'a ale ogolnie lipa byla. No i o worek trzeba dbac, stad wyciecie @ODI - podoba mi sie twoj podpis. Marzenia są rajem, z ktorego nikt nas nie wygoni !!!!!!!!!!!!!! I amen!
PawelDL Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Które będzie lepsze, wygodniejsze? San Marco Ponza Mój odnośnik Użytkuje takie od 2 tygodni i powiem, że na razie cierpię! wcześniej miałem bontragera i było wygodniejsze.SMP twardsze i węższe od posiadanego bontragera jeśli jeżdzisz po szosie to będzoe ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.