Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 12

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Wczoraj 30 km rowerem, 5 km biegania a dziś ledwo chodzę, noga sztywna. Odnawia mi się kontuzja kolana, której nabawiłem się podczas bicia rekordu 315 km. Wejście po schodach to nie lada wyczyn w obecnym stanie. Zapowiada się leniwy dzień :wallbash: I jeszcze fotka ze wspomnianych zawodów:

p1080248x.th.jpg

Napisano

Wrzesień upływa mi na tradycyjnym przemieszczaniu się rowerem do i z pracy, po bułki itd. Generalnie nudna sztampa ale niestety obecnie nie mam czasu na dłuższe wojaże, a szkoda bo uwielbiam jesień. Nadmorskie alejki i las są teraz extra. A do tego łapie mnie grypa :(

Napisano

Dziś zrobiłem jakieś 40 km w Gorcach, a potem 43 km szosą. Miało być więcej w terenie, ale pogubiłem się na szlaku i musiałem się troszku przedzierać przez lesistości (tak to jest jak się dokładnie nie przyjrzy mapie). Ale grunt że się fajnie skończyło :)

Napisano

Zrobiłem dokładne czyszczenie napędu. Teraz funkcjonuje super cicho, bezszelestnie.

Mam do was pytanie - jak sprawdzić czy łańcuch jest już do wymiany? Kiedy go wymieniać i czy wogole go wymieniać czy zaczekać aż cały napęd padnie i cały wymienić ?

Łańcuch na długości 10 ogniw ma luz ok.1 mm obecnie

• Mod Team
Napisano

Nie złapało Ci dwóch pulsów :D?

Jeśli nie, to strasznie wysokie maksymalne tętno

Nie złapało, bo okazji nie miało ;) Nie mijałem się na trasie z żadnym innym zawodnikiem, a życiowy maks jaki przytrafił mi się również na zawodach wynosił 210. I niech mi nikt nie wmawia, że sport to zdrowie, bo ja na zawodach kiedyś zejdę ;) To mój mały problem, że w ferworze walki daję z siebie wszystko i jeszcze sporo więcej. Czasem się obawiam, żeby to się naprawdę źle nie skończyło.

Napisano

Pomimo powalającej grypy uczciłam dzień bez samochodu i do pracy dojechałam na rowerze, przede mną droga powrotna :) pozdrowienia z republiki kataru ;D

Napisano

Mam do was pytanie - jak sprawdzić czy łańcuch jest już do wymiany? Kiedy go wymieniać i czy wogole go wymieniać czy zaczekać aż cały napęd padnie i cały wymienić ?

Łańcuch na długości 10 ogniw ma luz ok.1 mm obecnie

:icon_question:

Napisano

Jedz do serwisu i sprawdz to przymiarem zuzycia lancucha. Luz akurat jest w kazdym lancuchu (musi byc) dlatego to raczej nie jest wyznacznik jego zuzycia. Jesli naped nie jest wysokiej klasy a raczej typu acera, alivio lepiej go zajechac az do przeskakiwania i wymienic na nowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...