Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 12

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wyczyściłem tłoczki i zalałem hydrauliczne heble olejem LHM+ Total-a po wcześniejszej zmianie klocków wykorzystując zestaw DIY z apteki. Operacja zakończyła się powodzeniem, pomimo stanowczego odradzania samodzielnego serwisu przez sprzedawcę w rowerowym.

Napisano

Ja dziś rozebrałem amortyzator, tylną kasetę, korbowód - wszystko wyczyszczone i przesmarowane :P W dodatku luzy na ośkach zlikwidowałem, a jutro z rana polerka, wosk i jazda w trasę o_o o ile pogoda dopisze.

• Mod Team
Napisano

Rano poszedłem na rower zrobić fajną trasę w terenie. W pewnym momencie zaczęło mi dziwnie bujać tyłem jakbym jechał fullem. Zatrzymałem się i usłyszałem pssssssss. Świetnie. Na dłuższe trasy biorę zestaw potrzebny do rozwiązywania takich problemów, ale teraz oczywiście go nie miałem. Niestety nie udało mi się też zorganizować żadnego wozu serwisowego. Podsumowanie: 12km rowerem i 11km romantycznego, 2,5 godzinnego spaceru Z rowerem. Nogi mnie bolą jakbym przejechał co najmniej ze stówę.

Napisano

Byłem dziś na lotnisku, bo moja żona wracała z Polski, dałem jej buzi na powitanie, ona wsiadła do autobusu ja na rower i ziuuu do domu. :) Konkretnie się napinając udało mi się dojechać przed nią a nie po niej, co nie jest takie oczywiste z powodu kulawej kondycji.

40 kilometrów przejeżdżam ostatnio bardzo rzadko. Dziś 40 km przejechało mnie.

Napisano

Zrobiłem swój pierwszy serwis amortyzatora (SR Suntour XCR)

Oraz usunąłem luzy ze sterów.

Kiedyś trzeba zacząć samodzielnie swoją maszynkę naprawiać :D

Napisano

Wczoraj przewiozłem kartony od sąsiada(jeden z nich na kierownicy :icon_mrgreen: ) i serki homogenizowane(chyba 15 sztuk),kaszankę z grilla(mniam mniam :)),puszkę po piwie i kilka komiksów oraz słoiczek kremu chrzanowego ;) A jadł ktoś z was taką kaszankę z grilla?

Napisano

W zasadzie to codziennie robię coś rowerowego :rolleyes:

Oglądam filmiki rowerowe na YT

Jeżdżę rowerem lub od paru dni na trenażerze (nogi pedałują, a w miedzy czasie uczę się na egzamin :icon_mrgreen: )

Przeglądam allegro w poszukiwaniu nowych części

rozmawiam o rowerach

Czytam o rowerach fora i felietony :icon_cool:

Myślami jestem już w górach z moim rowerkiem

Kurcze, chyba jestem jednak nienormalna :stupid:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...