ahmedsaid Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Dzisiaj 20km z drobnym wypadkiem i szczęśliwym zakończeniem. Stoję spokojnie na światłach, po prawej autobus, jest zielone - wskakuje na pedały i w tym momencie pęka łańcuch. Całe szczęście spadłem na lewą stronę, zatrzaski się wypięły, ale rower nie miał tyle szczęścia - znalazł się centralnie pod kołami i potarł się trochę o asfalt.
Pacmen_89 Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Wypad do Pszczyny, trasa ok 105km wyszła a pogoda różna, fajnie sucho, w Pszczynie burza, powrót fajny i słońce a w Orzeszu zaś burza którą przeczekaliśmy i potem do domu.
Swallow Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 ostatnio słaaaabo u mnie z czasem tak więc nic sensacyjnego w temacie rowerowym nie słychać . Z śmiesznych rzeczy to z okazji podwójnego zwycięstwa naszej Mai W. dostałam dzisiaj breloczek z jej autografem :D
stefan2810 Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 25km z bonusem w postaci 56km/h na prostej, z oponami 2,1" za ciężarówą (dałoby rade wiecej ale w takim momencie to kierowca ustala prędkość)
NooreQ Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Przez prace mam ostatnio tak malo czasu, ze jedyne co zrobilem to wymiana linki hamulca tylnego;)
roweras Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Miesiąc temu naprawa kapcia : zrobiłem ochraniacz z dętki[bo tamten ma mało kauczuku i jest do dupy(ale ze starej dętki go zrobiłem )],zakleiłem dziurę w dętce,wypiłowałem dziurki w feldze papierem ściernym(bo były za ostre i to one przecięły dętkę) Wtedy również podwyższyłem siedzenie i dopompowałem koła,pomalowałem z tyłu rower na czarno I zamontowałem z tyłu 5-diodowe światełko,a w przednim wymieniłem baterie I wpięłem z powrotem kabelek w nadajnik,przez który licznik nie mierzył oraz założyłem torbę na ramę(zmieściła się ledwo ledwo )i jeszcze dokręciłem brakującą śrubkę od bagażnika oraz dospawałem tam blachę(zabezpieczenie przed zerwaniem się bagażnika,u ojca tak sie stało i to w czasie jazdy ) Teraz nic nie robię Ojciec u siebie wycentrował felgi,założył wszędzie nowe opony[bo jedna miała 30 lat i odeszła guma,a druga miała 10 lat i płótna puściły(wszystkie opony były dodatkowo krzywe)] Oczywiście ojciec wszystko w obydwóch rowerach zrobił,bo ja,14 latek tego nie potrafiem Ogólnie sporo tego jest
Swallow Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 haha chyba przez rower zaczyna mi już naprawde odbijać ! Wczoraj wieczorkiem miałam ochotę kopnąć moje 13cm szpilki i zamiast iść tańczyć sobotnie tango -............dołączyć do rowerzystów śmigających obok nas po nadmorskich ścieżkach.!!!!!!!!!! grrrrrrr wrrrr Tak więc dzisiaj w planach wieczorne rowerkowanie ! bo wyszło słoneczko i wreszcie nie pada
Czyzby Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Wczoraj błotno-deszczowe 28km. Dziś za to płukanie roweru z oblepiającej go błotnej papki. Tak wiem, powinieniem jeszcze wyszejkować łańcuch i wyczyścić napęd + przesmarować ALE MI SIĘ NIE CHCE.
andi333 Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Dziś 101km w tym 60km w totalnym deszczu po Jurze,warto było dawno się tak nie uświniłem
Grand231 Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 A dziś siedziałem w domu i ćwiczyłem na siłowni z powodu takiego że na polu lało i leje dalej jak z cebra.
RooSha Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Kąpiel w błocie :] Rano pogoda wymarzona, tzn. ani ciepło ani zimno, więc wyprawa w trasę. I jak po 20 min. nie zaczęło padać, jak mnie nie zlało, to takie błoto powstało, że mnie mama prawie nie poznała jak wróciłem. Ale warto było. Polecam każdemu, maseczka na całym ciele za free
brt0555 Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 A dziś siedziałem w domu i ćwiczyłem na siłowni z powodu takiego że na polu lało i leje dalej jak z cebra. Podobnie tutaj, ubioru takowego na rower dobrego nie mam wiec wolalem przesiedziec ta durna pogode, jednak jutro juz ruszam w jakas trase.
Grand231 Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Ja mam odpowiedni ubiór ale odpowiedni ubiór ma znaczenie przez pierwsze 10 min jazdy w deszczu, ja miałem okazję jechać w tą nawałnicę deszczową, która była we środę-powiem wam panowie mimo dobrego ubioru np.buty SPD suszyłem 3 dni!, dlatego jazda w małym deszczyku jak najbardziej tak ale jazda w takich nawałnicach jakie przez ostatnie dni były w naszych Beskidach zdecydowanie NIE!.
Gromosmok Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Dzisiaj 25,32 km i zobaczyłem relację z 3. etapu Tour de France .
thrawn Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Około 30km po mieście z dziewczyną i wizyta na ostrym dyżurze. Jechaliśmy na pergolę i jakiejś babce na śmieszce rowerowej się zagapiło i wpadła na mnie. Moja kobita kask rozwalony, poobdzierana i guz na łebku, ja palec do szycia. Tej, co nam zajechała drogę nic nie było. Jak pech to pech. Mamy szlaban na jeżdżenie. Za to świetny przykład jak kask może uratować tyłek.
Gromosmok Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Dzisiaj 22,03 km . Zobaczyłem relację z 5. etapu Tour de France i wymieniłem baterie w liczniku .
ahmedsaid Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Około 30km po mieście z dziewczyną i wizyta na ostrym dyżurze. Jechaliśmy na pergolę i jakiejś babce na śmieszce rowerowej się zagapiło i wpadła na mnie. Moja kobita kask rozwalony, poobdzierana i guz na łebku, ja palec do szycia. Tej, co nam zajechała drogę nic nie było. Jak pech to pech. Mamy szlaban na jeżdżenie. Za to świetny przykład jak kask może uratować tyłek. Tyłek A ja głupi myślałem że kask zakłada się na głowę .
Pavvel Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Wczoraj podeszczowe 20km (tylko), a dziś, pomimo ładnej pogody, do pracy samochodem... Odezwała się stara wojenna rana... no, kontuzja kolana Szkoda teraz nadwyrężać. P.
Swallow Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 dzisiaj do pracy i z powrotem + nudna powinność : konserwacja zafajdanego roweru /ach to moje lenistwo Kiedy wreszcie wróci lato ???? Mam dosyć deszczu , juz nie chcę..... już nie lubię......
rybciasum Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Wczoraj 48 km, dzisiaj w planach koło 30, trzeba rozruszać te nogi :x
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.