Kryniuk Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Witam Mam problem z moim rowerem (chińczyk) został w nim wymieniony wolno bieg na Shimano z chińskiego oraz przerzutki (manetki) z chińskich na Shimano (Revo Shift). Mój problem dotyczy tego iż gdy nie pedałuje łańcuch się ,,zbiera" i gdy chce znowu pedałować muszę kilka razy machną nogami jakby spadł łańcuch. I tu mam pytanie co zrobiłem źle ? ps. Poproszę o napisanie instrukcji naprawy tego szkopułu proszę o szybką odpowiedź. (założyłem konto specjalnie po to aby o to zapytać) Z góry dziękuje. Z góry mówię szukałem w google.
MichalW1994 Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 co to znaczy "zbiera się"? luźno wisi pomiędzy wolnobiegiem, a korbą?
onkiel Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 gdy prowadzisz rower to wolnobieg i pedaly sie kreca?
Kryniuk Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 gdy prowadzisz rower to wolnobieg i pedaly sie kreca? Tak dokładnie tak
onkiel Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 wolnobieg do wymiany. przy prowadzeniu nie powinno sie nic krecic poza kolami
Kryniuk Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 A co jest konkretnie z wonlobiegiem bo do tyłu się normalnie kreci tylko łańcuch jakby nie miał siły...
onkiel Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 pewnie zapadki w wolnobiegu sie rozlecialy i cos zblokowalo. kup nowy i wymien bo pewnie i tak bys nie dostal czesci zamiennych do wolnobiegu.
Kryniuk Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 wolnobieg był nowy więc na pewno nie, mimo wszystko dziękuje
onkiel Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 wszystko jest mozliwe:) wolnobieg nie powinien sie krecic bez pedalowania. zapadki powinny przepuszczac i zazebiac sie tylko w momencie pedalowania aby przekazac cala sile pedalowania na piaste a co za tym idzie na kolo.
Kryniuk Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 Może zrobię filmik będzie łatwiej się dogadać hmm.?
Mod Team Franio Napisano 12 Marca 2011 Mod Team Napisano 12 Marca 2011 Jestem za. Chwila roboty, a może pomóc rozwiązać problem.
Mod Team mrmorty Napisano 12 Marca 2011 Mod Team Napisano 12 Marca 2011 onkiel ma 100 % racji - co z tego, że nowy, zapieczony/padnięty i tyle. Ja swój ratowałem wkładając go do ropy a później na kilka dni do oleju, a i tak chodzi dziadowsko P.S. - piszemy wolnobieg a nie wolno bieg - co z tego, że słownik podkreśla na czerwono. P.S.2 - był już taki temat, ale z racji soboty i że jesteś nowy to zostawiam P.S.3 - korzystaj w przyszłości z naszej forumowej wyszukiwarki.
grzybek Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Masz między wolnobiegiem, a szprychami taką plastikową osłonę? To ona może być przyczyną Twojego problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.