Skocz do zawartości

[wolnobieg] problem

Kryniuk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem z moim rowerem (chińczyk) został w nim wymieniony wolno bieg na Shimano z chińskiego oraz przerzutki (manetki) z chińskich na Shimano (Revo Shift). Mój problem dotyczy tego iż gdy nie pedałuje łańcuch się ,,zbiera" i gdy chce znowu pedałować muszę kilka razy machną nogami jakby spadł łańcuch. I tu mam pytanie co zrobiłem źle ? ps. Poproszę o napisanie instrukcji naprawy tego szkopułu proszę o szybką odpowiedź. (założyłem konto specjalnie po to aby o to zapytać) Z góry dziękuje.

Z góry mówię szukałem w google.

Napisano

A co jest konkretnie z wonlobiegiem bo do tyłu się normalnie kreci tylko łańcuch jakby nie miał siły...

Napisano

pewnie zapadki w wolnobiegu sie rozlecialy i cos zblokowalo. kup nowy i wymien bo pewnie i tak bys nie dostal czesci zamiennych do wolnobiegu.

Napisano

wszystko jest mozliwe:)

wolnobieg nie powinien sie krecic bez pedalowania. zapadki powinny przepuszczac i zazebiac sie tylko w momencie pedalowania aby przekazac cala sile pedalowania na piaste a co za tym idzie na kolo.

• Mod Team
Napisano

onkiel ma 100 % racji - co z tego, że nowy, zapieczony/padnięty i tyle. Ja swój ratowałem wkładając go do ropy a później na kilka dni do oleju, a i tak chodzi dziadowsko

P.S. - piszemy wolnobieg a nie wolno bieg - co z tego, że słownik podkreśla na czerwono.

P.S.2 - był już taki temat, ale z racji soboty i że jesteś nowy to zostawiam

P.S.3 - korzystaj w przyszłości z naszej forumowej wyszukiwarki.

Napisano

Masz między wolnobiegiem, a szprychami taką plastikową osłonę? To ona może być przyczyną Twojego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...