Skocz do zawartości

[korby] odkręcenie ramienia

Szogun123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Te "5" to chyba uszczelki. Możesz jeździć bez tego, nic się nie powinno wydarzyć.

Co do "zawleczki" to moim zdaniem ma ona zabezpieczyć lewe ramie przed odpadnięciem. Zabezpieczyć w razie poluzowania śrub trzymających całe ramię (tych dwóch śrub pod imbus 5mm). Nie znam sytuacji, żeby to zabezpieczenie komuś rzeczywiście się przydało, uchroniło przed upadkiem. Niemniej szarpnąłbym się i wydał te 3zł, tak dla własnego spokoju.

Napisano

Zabezpieczyć to ona dużo nie może. Milimetrowy drut w plastiku nie utrzyma odkręconej korby. Wiem do czego ona jest bo 30 min z nią walczyłem. Ma zabezpieczyć przed pozostawieniem zbyt dużej przerwy między blatami a łożyskiem. Jak tego nie zrobisz to za cholere nie wsadzisz tej podkładki. I oczywiście jest też podkładką ta podkładka. :) spokojnie ten drucik możesz przykleić kropelką lub wsadzić samą podkładkę.

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

• Mod Team
Napisano

Ok, dzięki za odpowiedzi. Na razie będę jeździł jak jest. Raz tylko czytałem o tym że komuś odpadło czy tam przekręciło się lewe ramię korby, ale przyznał się że skręcił tylko plastikową śrubę i zapomniał o imbusowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...