Skocz do zawartości

[stery] Accent HSI-S01- inne niż w katalogu

P3NNY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Zakupiłem stery accent hsi-s01. Właśnie tak na nie patrzę i nie pasują mi one do ogólnego wyglądu hsi-s01 w katalogach.

Po pierwsze góra jest inna, po drugie bieżnia którą nabijam na sterówkę nie składa się ze skosem w łożysku i do tego no na chłopski rozum powinna być w kolorze czarnym jak całe stery- tutaj jest srebrna. Niby sprzedawca dołączył karteczkę z odręcznie napisaną specyfikacją "S01" ale no jak mówię coś mi nie pasuje.

Załączam zdjęcia.

Myślę że niedbale wysłali mi jakiś niby skompletowany zestaw, licząc że się nie zorientuję, mam rację?

http://img262.imageshack.us/i/img0017sn.jpg/

http://img37.imageshack.us/i/img0018vgf.jpg/

Łożysko tylko lekko przyłożyłem ale mocniejszy nacisk też nie powoduje "złożenia w całość".

Napisano

Też mi to nie pasuje. Moim zdaniem, zgubili gdzieś bieżnię i górną pokrywkę i dali ci z innego modelu. Ja bym to reklamował.

Napisano

Górna pokrywka akurat się zgadza :P

Moje wyglądają tak samo, przynajmniej patrząc na pierwsze zdjęcie, co prawda montowali mi od razu w sklepie więc zobaczyłem je dopiero przy wyjmowaniu amortyzatora do serwisu, ale przecież po montażu nic się w nich zmienić nie powinno :icon_wink:

Patrząc na drugie zdjęcie rzeczywiście coś chyba jest "nie halo".

Swoją drogą trzeba być strasznie nieogarniętym żeby wysyłać komuś zdekompletowane stery, przecież jak ktoś decyduje się na ich samodzielny montaż to raczej laikiem już nie jest :icon_cool:

Napisano

Cześć

Zakupiłem stery accent . Właśnie tak na nie patrzę i nie pasują mi one do ogólnego wyglądu hsi-s01 w katalogach.

Po pierwsze góra jest inna, po drugie bieżnia którą nabijam na sterówkę nie składa się ze skosem w łożysku i do tego no na chłopski rozum powinna być w kolorze czarnym jak całe stery- tutaj jest srebrna. Niby sprzedawca dołączył karteczkę z odręcznie napisaną specyfikacją "S01" ale no jak mówię coś mi nie pasuje.

Załączam zdjęcia.

Myślę że niedbale wysłali mi jakiś niby skompletowany zestaw, licząc że się nie zorientuję, mam rację?

http://img262.imageshack.us/i/img0017sn.jpg/

http://img37.imageshack.us/i/img0018vgf.jpg/

Łożysko tylko lekko przyłożyłem ale mocniejszy nacisk też nie powoduje "złożenia w całość".

w zeszłym tygodniu kupiłem stery accent airplane i są podobne do twoich dwa łożyska dwie bieżnie. Widzę tylko różnice w jednym srebrnym pierścieniu na dole zdjęcia ja miałem czarny rozcięty z napisem accent i podanymi wymiarami i właśnie ten dolny pierścień wchodził na rurę sterową amortyzatora na dół...łożysko i to wszystko w głowice i później górne elementy. Może coś w sklepie źle spakowali. Spróbuj poodwracać łożysko na róże sterowej. Bo z tego co widzę jest to ster zintegrowany.

Napisano

Górne nie pasuje też tak więc myślę jak Earl że spier.... sprawę i myśleli że zawiną g w papierek podpiszą i będzie hulać. Zobaczymy jak się sprawa potoczy, jutro tam zadzwonię i się okaże.

Niedźwiedź wg katalogu to górna pokrywka nie pasuje do HSI-S01.

Aż się prosi o napisanie jaki to sklep, pewnie nie jeden z forumowiczów kupował u nich.

Ale jestem zły już chciałem składać klekota....

tomekvolvo tak się składa że to 1/2 zintegrowane przecież masz jak byki miski na fotkach.

Napisano

Górne nie pasuje też tak więc myślę jak Earl że spier.... sprawę i myśleli że zawiną g w papierek podpiszą i będzie hulać. Zobaczymy jak się sprawa potoczy, jutro tam zadzwonię i się okaże.

Niedźwiedź wg katalogu to górna pokrywka nie pasuje do HSI-S01.

Aż się prosi o napisanie jaki to sklep, pewnie nie jeden z forumowiczów kupował u nich.

Ale jestem zły już chciałem składać klekota....

tomekvolvo tak się składa że to 1/2 zintegrowane przecież masz jak byki miski na fotkach.

zgadza się zwracam honor...

Napisano

No wiesz kolego, jak masz miski to na pewno nie są zintegrowane, w zintegrowanych łożysko wsadza się bezpośrednio w główkę ramy ;) jak są miski to stery są półzintegrowane lub jak kto woli wewnętrzne ...

Jeśli dolna bieżnia nie pasuje do łożyska to na 99.99% jest od innych sterów , łożyska są wykonywane w dwóch standardach kątów wewnętrznych 36* oraz 45*.

PS

I mało mnie obchodzi co jest w kretyńskim opisie ze sklepu internetowego, stery nie są zintegrowane :teehee:

Napisano

Haha no jak tak, jak nie. Przyjrzyj się moim sterom- tylko dokładnie.

Właśnie dostałem wytłumaczenie ze sklepu w którym zakupiłem stery- powalili mnie na łopatki...

Hmm bo tobie chyba chodzi o "topcap" no i traktując dosłownie to faktycznie górna pokrywka, ja jednak miałem na myśli cały kołnierz kryjący łożysko od góry- ten z napisem accent.

Napisano

No dokładnie, topcap miałem na myśli :P Jeśli chodzi o kołnierz przykrywający łożysko to u mnie jest dokładnie taki sam jak na zdjęciu, które dałeś w pierwszym poście. Kupowane rok temu jakoś tak chyba późną wiosą. Może dostałeś model zeszłoroczny? :P Jednak IMO różnica tkwi tutaj tylko w czcionce napisu :icon_wink:

Jak się wytłumaczyli?

Napisano

IMO wszystko jest w porządku. Dolna bieżnia posiada skos dokładnie taki sam jak łożysko od spodu , po skręceniu pasuje idealnie.

Pozostaje tam jednak mała przerwa ale ster nie musi być przecież szczelnie zamknięty, wystarczy, że łożysko jest uszczelnione.

Kupiłem dokładnie takie same stery, otwierałem je z oryginalnie zamkniętego opakowania i wszystko jest takie same jak na linkach kolegi P3NNY.

Dla przykładu :

http://cokupic.pl/i/c_big1837726.jpg

tutaj też dolna bieżnia ma skos

Pozdrawiam

Napisano

Potwierdzam, w moich HSI-S01 jest identyczna sytuacja. Swoją drogą mogli dać jakąś podkładkę, po pierwsze mniej syfu by się dostawało, po drugie wyglądałoby estetycznej.

Po przygodach z klasycznymi Ritcheyami Pro (gdzie musiałem co 2tyg czyścić dolną miskę), stosuję z powodzeniem kawałek dętki - chroni przed syfem idealnie, a przy czarnej koronie i ramie nie rzuca się w oczy.

Napisano

No właśnie panowie, przyzwyczajony do innych sterów gdzie wszystko siedziało na ścisk tutaj mi nie pasowało, zresztą nie tylko mi jak widać. Chłopaki ze sklepu podesłali mi fotki nowych sterów z opakowań i się sprawa wyjaśniła.

Miskov a możesz pokazać zdjęcie i szkicnąć o co chodzi z tą dętką bo tak na szybko to nie rozumiem chyba.

Napisano

No właśnie panowie, przyzwyczajony do innych sterów gdzie wszystko siedziało na ścisk tutaj mi nie pasowało, zresztą nie tylko mi jak widać. Chłopaki ze sklepu podesłali mi fotki nowych sterów z opakowań i się sprawa wyjaśniła.

Miskov a możesz pokazać zdjęcie i szkicnąć o co chodzi z tą dętką bo tak na szybko to nie rozumiem chyba.

WTF czemu wbija mi 2 odpowiedzi już któryś raz z kolei...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...