Skocz do zawartości

[1000zł-1300zł) Rower Freeride

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Zbliża się Wiosna tak więc chcę rozpocząć przygodę ze sportem rowerowym. Stawiam na Freeride który fenomenalnie się prezentuje. Mam 179cm i nie całe 60kg. Szukam w miarę dobrego roweru w przedziale cenowym 1000-1300zł.

Chciałbym abyście przedstawili i pomogli mi wybrać (może być używany, lecz w dobrym stanie) rower.

Jeśli uważacie że to za mało pieniędzy wysłucham również (dodatkowe) inne propozycję na zakup droższego roweru.

Napisano

powiedz co to dla Ciebie jest freeride ?:D

Rower do latania musi być mocny, tutaj chodzi o Twoje zdrowie a nawet życie, więc cena też musi być odpowiednia zbytnich oszczędności tutaj nie można przewidzieć

Oczywiście mówię o kwintesencji freeridu nie o skokach z krawężnika :icon_lol::icon_cool:

Napisano

Widzę że nie jesteście chętni do pomocy. Nawet nie podaliście przykładowych rowerów które mogą być droższe. Mówiłem że możecie podać droższe rowery na które najlepiej dozbierać. Nie mówię o 2000zł ale o 1500zł.

Nie chcecie pomóc a w głowie wam tylko dogryzanie nowym i zniechęcanie? Po prostu się nie udzielajcie.

Kross Sign DS mieści się w tym przedziale. Co o nim sądzicie?

Napisano

człowieku to Ty się nie znasz i wypisujesz bzdury, jak chcesz uprawiać fr na Signie DS to proszę daj mi jakiś kontakt do swojego dilera...

Nikt tu nie chce Ci dogryzać ale FR to rowery za 4000+ to forum publiczne my z naszych odpowiedzi nie mamy żadnych profitów po prostu piszemy aby Ci doradzić.

ZDEFINIUJ CO TO DLA CIEBIE FR GDZIE CHCESZ JEŹDZIĆ CO ROBIĆ !!!!!

Napisano

Dlatego proszę was abyście podali konkretne rowery które nie byłyby najdroższe a rozsądnym rozwiązaniem.

Mam zamiar jeździć wyczynowo po lesie, wzniesieniach. To co robią ludzie korzystający z rowerów FR.

Dlatego proszę nie denerwuj się MonoVan. Gdybym wiedział o cenach rowerów to bym nie pisał.

Napisano

Może to kloc, ale nie do zniszczenia :

http://allegro.pl/duncon-dc-cock-ns-dartmoore-truvativ-dual-bop-i1433609615.html

Musiałbyś dozbierać.

http://allegro.pl/leader-fox-rower-dartmoor-truvativ-tarcze-i1444440530.html

Warto, ale amortyzator do wymiany.

Boże, skoro pisze, że zaczyna przygodę ze sportem to odrazu tak NIE będzie jeździć, a i z czasem też wymieni części w rowerze na lepsze? :)

Tu jest jeszcze propozycja godna uwagi :

http://allegro.pl/najtanszy-prawie-nowy-dirt-cocaine-16-i1449273429.html

Napisano

Mierz siły na zamiary, może zacznij od czegos bardziej przyziemnego? Dirt, street... łorewa.

Za 1500,- zastanawialbym się nad rowerem do xc a co.dopiero do grawitacji. Na allebieda jest khs w tej cenie.ale przeżył nagły atak spawacza. B)

Sent from my HTC Magic using Tapatalk

Napisano

Brałbym DC, jesteś początkujący, a teraz będziesz najbardziej katował sprzęt. Ew. może coś nie na Cocku tylko Pitbullu?

MonoVan, skaczę pierwszy? :icon_mrgreen:

Napisano
Raspberry0927 Widzę że panowie zjeżdżają czyli to downhill powiązany z Freeridingiem

Widzę, że nie za bardzo masz pojęcie o czym piszesz.

Napisano

Mówiłem że po kilku latach może się załapię na takie zjazdy. Czytaj wszystkie posty a nie pierwszy.

Dobra można zamknąć bo od tych "mądrych" postów na pewno nie wzbogacę swojej wiedzy o rowerach.

Napisano

nie ma sensu...Człowiek podjarał się jakimś filmikiem z yt i myśli że to takie proste.W dodatku mieszkająć na nizinach.

Może mu poradzisz, żeby kupił rower do XC? Możliwe, że są tam jakieś miejscówki. Wystarczy pojeździć, rozejrzeć się..

Ja kupiłbym jakiś rower do FR, i ew. ogarnął jakieś hopki. No ale wybór nie należy do mnie.

Napisano

Kiedy czytam, że Freeride fenomenalnie się prezentuje to zastanawiam się o co ci chodzi. Gdybam, że chodzi ci o styl jazdy.

Wg mnie to, że jestem zielony oznacza, że choć odrobinę zorientuję się w temacie, ZANIM zadam jakieś pytanie. Bo potem dostajesz odpowiedzi, które są adekwatne do twoich pytań a odbierasz je jako ignorowanie biednego poczatkującego forumowicza.

Co do cen: skoro tak wnikliwie śledzisz filmy fr i zapewne wzrok pozwala ci zobaczyć choc w przybliżeniu jakim sprzętem posługują się jeżdżący. Stronę www.allegro.pl na pewno nie raz odwiedziłeś. Robisz małe porównanie i wynik gotowy.

Żeby była całkowita jasność: zauważyłeś zapewne, że filmowi bohaterowie nie pokazują w akcji twarzy - bo ich facjaty znajdują się za gardami kasków i goglami, również reszta ich ciał zapakowana jest w różnoraki ochronny plastik. Do ceny roweru doliczyłbym cenę odpowiedniej ochrony, tak by piersze frirajdowe lądowanie nie okazało się ostatnim.

Napisano

Oczywiście uwzględniłem zakup specjalnego ubioru. Między innymi na rower mam mniej pieniędzy.

W Poznaniu na pewno znajdą się miejsca do jazdy. EARL podał rowery z niższej półki. O dziwo nie widział mnie na straconej pozycji i zapewne tylko dlatego on znalazł te rowery. Tobo masz rację popełniłem błąd nie wgłębiając się troszkę bardziej w temat. Źle zdefiniowałem co chcę kupić i co robić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...