rajax Napisano 5 Listopada 2005 Napisano 5 Listopada 2005 Witam ,jestem tu świerzakiem ale swoim Trekiem jeżdzę od 2 lat.Mam problem gdyż zgieła mi się największa fajera w korbie(sr suntor) prostowanie nic nie daje bo znowu się gnie więc szmelc który jest nierozbieralny.Zęby na najwiekszym kole liczą 48 szt.a z tyłu na kasecie w małym kółku mam 14 zębów.I teraz co>? muszę chyba kupić korbę co ma 48 zębów na dużym kole bo się chyba nie zgra jak będą np. 42 zęby? I dlaczego najbardziej popularne są właśnie korby z 42 zębami na allegro.Mam nietypowo coś czy jak????Mam najzwyklejszy Trek 4100,prosto ze sklepu.Pomóżcie i dzieki z góry za uwagi.Pozdrawiam.
Tooreck Napisano 5 Listopada 2005 Napisano 5 Listopada 2005 mozesz kupic korbe 42 zęby tylko bedziesz musiał nieco skrócic łancuch no i moze Ci nieco brakowac twardych przełozen z twoja kaseta... Czy masz nietypowo ?? raczej zupełnie typowo dla tanich rowerów... a skąd sie wzięłą popularnosc korb 42z ?? wymyslił to bodajze Suntour tak gdzies pod koniec lat 80 ubiegłego wieku potem znalazł nasladowców wsrod innych producentów. Mniejsze korby sa po prostu lzejsze a w kombinacji z kaseta o zakresie np 11-32 (ktora tez jest lzejsza od kasety 14-34) daja duzy zakres przełozen. To tak w największym skrócie i uproszczeniu...
riker Napisano 6 Listopada 2005 Napisano 6 Listopada 2005 Jest zasadnicza roznica, pomiedzy rowerem ATB [ terenowym, takim jak twoj ], a MTB [ gorskim, u treka modele od 4300 wzwyz..... ]. Wraz ze wzrostem popularnosci MTB, rowery te wyspecjalizowaly sie w kierunku zdolnosci terenowych. Pierwsze "gorale" uzywaly komponentow zwyklych [ bo gorskich nie bylo ]. Obecnie standardem jest korbowod o najwiekszej tarczy 42/44 z. Odpowiednie zdolnosci terenowe, zapewnia wlasciwie zestopniowana kaseta, gorska o zakresie 11-30, 11-32, 11-34... Mniejszy korbowod, daje wieksza sztywnosc, mniejsza mase i znacznie wiekszy przeswit..... Wniosek? Masz naped ATB........jezli chcesz uzywac roweru jako gorskiego, [ inne sa przerzutki , o tzw. innej pojemnosci, do napedow ATB i MTB. Roznia sie rozmiarem prowadnicy i dlugosciami wozka] zmien naped. Komoponenty ATB sa z reguly nieprzystosowane do ekstremalnych obciazen........
rajax Napisano 6 Listopada 2005 Autor Napisano 6 Listopada 2005 To znaczy że poprostu Trek wyposażył mnie w napęd do bardziej szosowej jazdy???!!! Teraz pytanie ,jeżeli jeżdzę w cyklu miejskim i w mniejszym stopniu terenowym jak las czy polne drogi ,spokojnie mogę inwestować w korbę z 42/44 zębami.I musze koniecznie zmienić tą kasete czy nie ???? dzieki za odpowiedzi .pozdro.
Gość Anonymous Napisano 7 Listopada 2005 Napisano 7 Listopada 2005 mozesz zmniejszyc kasete [ nawet zapodac szosowa 12-26 ], zastosowac korbowod mtb. wez kalkulator i skalkuluj przelozenia. oblicz pojemnosc tylnego wozka i przedniej prowadnicy: zeby najw.korbowodu - zeby najmn. = pojemnosc przedniej czyli np. 44-24 + 34-11 = 20 z kaseta tak samo. "Rear derailers are often differentiated into "road" and "mountain" models. This is actually a false distinction based on marketing hype. A more meaningful distinction would be between "wide-range" (SGS) "medium-range" (GS) and "narrow-range" (SS) models. Generally, in the Shimano line, the wide-range models will handle up to a 34 tooth sprocket; medium-range models will handle up to 30 tooth sprockets, and narrow-range models will handle up to 26-28 tooth sprockets."
Gość Anonymous Napisano 7 Listopada 2005 Napisano 7 Listopada 2005 Teraz pytanie ,jeżeli jeżdzę w cyklu miejskim i w mniejszym stopniu terenowym jak las czy polne drogi Kup po prostu mechanim korbowy o takich samych przełorzeniach jak miałeś .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.