Rulez Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Jak wsadzisz 113 zamiast 110 to zębatki będą za bardzo odstawały od ramy. Ale nie wiem w czym problem skoro sam znalazłeś suport dokładnie taki jakiego potrzebujesz.
pentagramsss Napisano 4 Lutego 2011 Autor Napisano 4 Lutego 2011 chodzi o to że linijką nie zmierze dokładnie
Fenthin Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Swoją drogą gratuluję pomysłu mierzenia długości wałka linijką Jeszcze zasadnicze pytanie. Korbę zostawiasz starą?
pentagramsss Napisano 4 Lutego 2011 Autor Napisano 4 Lutego 2011 kupuje nową. Na allegro bo normalnie nie idzie dostać (trudno dostać na kwadrat). Nie linijką to czym zmierzyć ?
Fenthin Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Dobrze że zapytałem. Długość wałka dobierasz do korby, jak kupisz o takiej, jaka była przy starej, może się okazać, że będzie nieodpowiednia. I zapewne tak będzie. Suwmiarką.
pentagramsss Napisano 4 Lutego 2011 Autor Napisano 4 Lutego 2011 Dobrze że zapytałem. Długość wałka dobierasz do korby, jak kupisz o takiej, jaka była przy starej, może się okazać, że będzie nieodpowiednia. I zapewne tak będzie. czemuż tak?
kubek20 Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Dlaczego tak obracasz sprawę ? Najpierw się denerwujesz że będzie 1 czy 2 mm za długie, krótkie a teraz uważasz że to nie ma znaczenia...
pentagramsss Napisano 4 Lutego 2011 Autor Napisano 4 Lutego 2011 Pytam się was jak to widzicie i biorę pod uwagę inne ewentualności. Przeglądając nie dawno internet widziałem temat w którym ktoś nie dobrał rozmiar do poprzedniego suportu ale pasował ten nowy(krótszy czy dłuższy 2mm)..,..
kubek20 Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Bierz taki jaki ma być do nowej korby, inaczej spieprzy ci się linia łańcucha
Fenthin Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Jeśli będzie za długi, pół biedy, będą najwyżej problemy z regulacją. Ale za krótki może spowodować że na najmniejszej zębatce korby w ogóle nie pojeździsz. Więc jak już kupować to dobrze, prawda?
pentagramsss Napisano 4 Lutego 2011 Autor Napisano 4 Lutego 2011 kupie taki jakich rozmiarów jest stary suport. Czyli wiadomo że 73 mufa ma a oś zmierzę zakupioną suwmiarką
Rulez Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Ja tam nie widzę problemu, 2 ekierki + linijka i można dokładnie zmierzyć oś.
Fenthin Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Co jest takiego trudnego w zrozumieniu, że do każdej korby odpowiedni suport? Kup taki jaki trzeba, a nie kombinuj, bo okaże się jeszcze, że będziesz w sumie kupował dwa wkłady i wyjdziesz na tym źle. Jeśli nie masz suwmiarki, nie ma sensu kupować jej do jednego pomiaru, zresztą i tak bezsensownego.
pentagramsss Napisano 5 Lutego 2011 Autor Napisano 5 Lutego 2011 wychodzi 73 x 113mm. Czy wkłady Kinex (około 45zł) to dobry wybór? rozumiem że za 25 cudów nie będzie ?
ZeroCool Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 ale suport kupuje się pod korbę a nie taki jak był chyba ze kupisz taką samą korbę czy to tak ciężko pojąć.
ZeroCool Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Cytuje "kupuje nową. Na allegro bo normalnie nie idzie dostać (trudno dostać na kwadrat). Nie linijką to czym zmierzyć ?" to ja już nic nierozumiem.
pentagramsss Napisano 5 Lutego 2011 Autor Napisano 5 Lutego 2011 Cytuje "kupuje nową. Na allegro bo normalnie nie idzie dostać (trudno dostać na kwadrat). Nie linijką to czym zmierzyć ?" to ja już nic nierozumiem. Widocznie się pomyliłem . Korby STX nie zmienie bo to jest chyba najlepsza część w tym rowerze Wracając do tematu. Z tego co czytam kinex to dobra firma prawda?
Fenthin Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 Łożyska maszynowe to rowerowa nazwa na normalne łożyska dostępne w sklepie. Nie wianki, nie same kulki, tylko po prostu całe łożysko. Tak naprawdę każdy suport tego typu jest już na maszynach, nawet te za 20 zł.
Rulez Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 Zawsze możesz kupić droższy, np. Truvativ za 60 zł : http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_wklad+suportu+square.html?PT=53133968&PZTA=8&HNT=T&PD=&WSZDZ=T
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.