Skocz do zawartości

[rower]Jak zdjąc łożysko napędu roweru?

pentagramsss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak wsadzisz 113 zamiast 110 to zębatki będą za bardzo odstawały od ramy.

Ale nie wiem w czym problem skoro sam znalazłeś suport dokładnie taki jakiego potrzebujesz.

Napisano

Dobrze że zapytałem. Długość wałka dobierasz do korby, jak kupisz o takiej, jaka była przy starej, może się okazać, że będzie nieodpowiednia. I zapewne tak będzie.

Suwmiarką.

Napisano

Dobrze że zapytałem. Długość wałka dobierasz do korby, jak kupisz o takiej, jaka była przy starej, może się okazać, że będzie nieodpowiednia. I zapewne tak będzie.

czemuż tak?

Napisano

Pytam się was jak to widzicie i biorę pod uwagę inne ewentualności. Przeglądając nie dawno internet widziałem temat w którym ktoś nie dobrał rozmiar do poprzedniego suportu ale pasował ten nowy(krótszy czy dłuższy 2mm)..,..

Napisano

Jeśli będzie za długi, pół biedy, będą najwyżej problemy z regulacją. Ale za krótki może spowodować że na najmniejszej zębatce korby w ogóle nie pojeździsz.

Więc jak już kupować to dobrze, prawda?

Napisano

Co jest takiego trudnego w zrozumieniu, że do każdej korby odpowiedni suport? Kup taki jaki trzeba, a nie kombinuj, bo okaże się jeszcze, że będziesz w sumie kupował dwa wkłady i wyjdziesz na tym źle.

Jeśli nie masz suwmiarki, nie ma sensu kupować jej do jednego pomiaru, zresztą i tak bezsensownego.

Napisano

Cytuje "kupuje nową. Na allegro bo normalnie nie idzie dostać (trudno dostać na kwadrat). Nie linijką to czym zmierzyć ?" to ja już nic nierozumiem.

Napisano

Cytuje "kupuje nową. Na allegro bo normalnie nie idzie dostać (trudno dostać na kwadrat). Nie linijką to czym zmierzyć ?" to ja już nic nierozumiem.

Widocznie się pomyliłem :). :voodoo: Korby STX nie zmienie bo to jest chyba najlepsza część w tym rowerze

Wracając do tematu. Z tego co czytam kinex to dobra firma prawda?

Napisano

Łożyska maszynowe to rowerowa nazwa na normalne łożyska dostępne w sklepie. Nie wianki, nie same kulki, tylko po prostu całe łożysko.

Tak naprawdę każdy suport tego typu jest już na maszynach, nawet te za 20 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...