Skocz do zawartości

[bluza] Rogelli Carpi

emmerce

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Z moich doświadczeń wynika że rozmiarówka Rogelli jest trochę zawyżona. Swego czasu sugerując się tabelą kupiłem XL a okazało się że L-ka była ok. Zmierz się w klacie i nie bierz luźniej, no i długość na plecach . W mike- sporcie nie robią problemów z wymianą jak by co.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Też się zastanawiam nad bluzą Rogelli Carpi tylko waham się co do rozmiaru i tu pytanko - czy ktoś z jej użytkowników ma może około 100cm w klatce i mógłby napisać jaki rozmiar wybrał L/XL ? no i w związku z tym jak na nim leży - luźna, dopasowana, czy ew. mogła by być troszkę mniejsza lub większa itp.

Napisano

Witam.

Posiadam bluze Rogelli Carpi. Kupilem ja niedawno na allegro. To moja pierwsza stycznosc z produktem tej marki i kupowałem ta bluze troche w ciemno. Dzis moge powiedzec ze jest naprawde okej, zwlaszcza ze jest tania. Matreiał dobrej jakosci. Elementy odblaskowe na rekawach, plecach i wysoko na ramionach. Kieszen z tylu obszerna z swietnym suwakiem zabezpieczononym odblaskowa guma. Krój rowerowy. Dluzsze rekawy i plecy. Ja mam 190 cm wzrostu a w klatce mam 98 cm. Generalnie jestem szczuply. Kupilem rozmiar XL. Wymiary dla rozmiaru XL to wzrost 180-186, klatka 100-108, pas 88-94. Ja lubie rzeczy przy ciele, dopasowane. Ta bluza jest w sam raz dla mnie. Idzie pod nia wlozyc cos jeszcze. Osobie o wzroscie 183 i wadze 105 kg zalecał bym XL.

Napisano

Ja mam 183 cm i 81 kg. Wziąłem XXL (trochę luźna - co lubię) ponieważ w XL rękawy były wg mnie przykrótkie (przynajmniej dla mnie).

Ważne jest to, że zawsze produkt można wymienić :-)

Napisano

Witam.

Od niedawna posiadam tę bluzę. Przy warunkach: 175 cm wzrostu, 73 kg wagi i 99 cm w klatce - kupiłem na Allegro rozmiar L (sugerowałem się rozmiarem posiadanej już kurtki Rogelli). Jak dla mnie ten rozmiar mi odpowiada, długość dobra, a na tułowiu jest luźnawa. Z założenia ma to być dla mnie bluza na zimniejszą porę, więc spokojnie pod nią wejdzie dodatkowa warstwa. Ogólnie jestem z niej bardzo zadowolony: cena nie zabija, jakość materiału i odblasków dobra. Nieodpowiada mi tylko pojedyncza kieszeń na plecach - bardziej by mi pasowały dwie mniejsze (ale za to jest taka malutka kieszonka na lewym ramieniu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...