Skocz do zawartości

[rowery MTB] Jaki wybrac dla mnie i dla żony ?

Zeraw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chcemy z żona na wiosnę kupić sobie rowery, jesteśmy laikami w tej dziedzinie ale ja już mam takie podejście ze chce możliwie jak najlepiej wydaj ciężko zarobione pieniądze i dlatego szukam informacji i tak trafiłem tutaj na forum :) Ogólnie rowery maja nam służyć do jazdy miejskiej i co jakiś czas na niedalekie wycieczki (las, polne drogi itp) żadnej "ekstremalnej" jazdy.

Pierwszy rower dla mnie fundusz do 1400zl, wzrost 180-182cm, waga 95kg

Drugi rower dla żonki fundusz do 800zl i lepiej żeby w tej cenie się mieścił bo stwierdziła ze droższego nie chce

Pozdrawiam

Napisano

hehe tu nie chodzi o to ze dyskryminuje żonę, ona sama zadecydowała że nie chce "drogiego" roweru :)

a co do roweru dla niej to rama "damka" odpada :P

a coś takiego ?

w przedziale dla żony - Kellys Radius 2010 http://allegro.pl/kellys-radius-2010-przesylka-free-20-i1398949613.html

w przedziale dla mnie - Kellys Quartz 2010 http://allegro.pl/rower-gorski-kellys-quartz-black-2010-shimano-hit-i1402345925.html

co o nich sądzicie ?

Napisano

Najpierw wytłumacz dlaczego uparłeś się na rower z kołami 26", to nie są rowery do :

maja nam służyć do jazdy miejskiej i co jakiś czas na niedalekie wycieczki (las, polne drogi itp)

I dlaczego chcesz, żeby sztywny widelec "tłukł" żonę po rękach ?

Napisano

nie uparłem się na kola 26" wrzuciłem te linki bo cenowo rowerki pasowały :P powtarzam ze jestem laikiem przy wyborze roweru wiec te wszystkie oznaczenia nic mi nie mówią :/ dlatego zwróciłem się do Was

może kilka podpowiedzi na co powinienem zwrócić uwagę kupując rower do takiego przeznaczenia jak podałem w pierwszym poście ?

Napisano

Pewnie znowu będzie ile osób tyle opinii. Ja akurat za najlepszy rower do rekreacji uważam całkiem sztywny MTB (koła duże lub małe jak kto woli) z szerokimi oponami. Szerokie opony z niskim ciśnieniem fajnie amortyzują i nie ma problemu z serwisowaniem amortyzatora. Crossem się i tak nie wjedzie komfortowo w teren gdzie potrzebny amortyzator bo cienka tylna opona da popalić.

Napisano
może kilka podpowiedzi na co powinienem zwrócić uwagę kupując rower do takiego przeznaczenia jak podałem w pierwszym poście ?

Już pisałem, nie rower MTB z kołami 26", tylko rower crossowy, na kołach 28", jak to zresztą potwierdził amoniak.

No i przymiarka, koniecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...