Skocz do zawartości

[opony] na wyjazdy w góry

YgreK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema!

Szukam oponek na wypady w góry. Co roku jestem w górach około 2 miechy. Szukam jakiś dobrych oponek na kamienie, błoto(raczej rzadko), piach i żwir. Czasami będę musiał dojechać gdzieś szosą więc fajnie by było gdyby miały niskie opory toczenia. Mam koła 26'

Myślałem nad budżetem ile chcę wydać na te oponki. Wyszło mi tak, że do 70zł (może trochę więcej) na jedną oponkę.

Co polecacie w tym przedziale?

Pozdrawiam

Napisano
Szukam jakiś dobrych oponek na kamienie, błoto(raczej rzadko), piach i żwir. Czasami będę musiał dojechać gdzieś szosą więc fajnie by było gdyby miały niskie opory toczenia.

Takie rzeczy razem to tylko w erze:)

Z Maxxisów to jak coś to ARDENT

Z Continetali to VERTICAL mają dobre opinie

A jak cięższy teren to jakieś FAT ALBERT, może jakieś Kendy ale to wszystko już oponki powyżej 1000g i na asfalcie traktor

Napisano

Maxxis Ardent znajdziesz za 70 zl za sztuke. Jak bede składał swojego xtc to je założę. Dobre opony. Teraz jeżdżę na Schwalbe Smart Sam i radzą sobie całkiem nieźle. Pozdr..

• Mod Team
Napisano

opona cst c - 1388 wpisz w google i drugi rezultat wyszukiwarki na bikeforum sobie poczytaj w zestawie minirecenzja. Jest ciężkawa ale i pancerna. Z tymi oporami to autor przesadził trochę, no chyba, że jeździł na ciśnieniu 1,5 bara. Moim zdaniem opory będą porównywalne do Nevegala, a przy 2 Barach powinne być znośne na asfalt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...