XxUzixX Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 Witam Mam takie małe pytanie. Czy do każdej ramy można założyć stery zintegrowane? Jeśli nie to do jakich?
Fenthin Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 Nie, można je założyć tylko do ram, które są pod nie przystosowane.
tobo Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 Może zanim zaczniesz pytać do czego można założyć takie stery po prostu powiesz dlaczego chcesz to wiedzieć? Znalazłeś takie w dobrej cenie i pytasz czy będą pasowały do twojej ramy? Bo jeśli chcesz zapokajać swoją ciekawość to najpierw zaproponowałbym przeglądanie forum, wyszukiwarkę forumową, google itd.
XxUzixX Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Napisano 29 Grudnia 2010 Chce się szybko dowiedzieć bo mam okazję ale muszę działać szybko, także nie mam czasu żeby szukać (za to bardzo przepraszam). Z tego co się doczytałem to główka ramy musi być przy końcach taka poszerzona. Mam racje ?
Earl Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 Tak, miałem ramkę GT kiedyś i miała ona stery zintegrowane i miała takie poszerzone końce.
XxUzixX Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Napisano 29 Grudnia 2010 To niestety mi nie podejdzie. Dzięki chłopaki za szybką odpowiedź
tobo Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 "Poszerzone końce" główki nie świadczą o przystosowaniu do sterów zintegrowanych, tylko i przystosowaniu do sterów innych niż zewnętrzne. Większa średnica główki może oznaczać konieczność stosowania sterów półzintegrowanych i zakładam że najprawdopodobniej taki są w tej ramie. Standard sterów zintegrowanych w mtb jest bardzo młody.
McWolf Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 Standard sterów zintegrowanych w mtb jest bardzo młody. Co nie zmienia faktu ze z roku na rok staja sie coraz popularniejsze. Jeszcze niedawno, kiedy ktos wspomnial ze szuka sterow zintegrowanych, niemal natychmiast ktos poprawial go ze zapewne chodzi o stery pol-zintegrowane. Moje dwie ostatnie ramy, rocznik 2007 i 2009 mialy stery w pelni zintegrowane i widze ze we wielu innych rowerach z wyzszej polki, stery zintegrowane to zadna nowosc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.