robertbiker Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Witam mam 500zł na korbę. I mam problem czy kupić korbę XTR czy XT i pedały CRANK BROTHERS EGG BEATER C? Jaka jest różnica miedzy korbą XT a XTR co byście zrobili w mojej sytuacji obecnie jeżdżę na pedałach Shimano m505 więc i tak prędzej czy później będą do zmiany.
Mod Team bogus Napisano 17 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 17 Grudnia 2010 Za 500 zł korby XTR raczej nie uświadczysz, chyba że jakąś zjechaną używaną. Osobiście gdybym miał kupić korbę XT to zastanowiłbym się poważnie nad SLX, bo cenowo wychodzi znacznie lepiej, a wagowo wychodzi niewiele gorzej, natomiast wytrzymałość jest zapewne taka sama jak nie lepsza na korzyść SLX.
robertbiker Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Napisano 17 Grudnia 2010 tak mówię oczywiście o karbach używanych
Mod Team durnykot Napisano 17 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 17 Grudnia 2010 O czym? O Karbach? Czy może o korbach? Jaki jest sens kupowania używanego XTRa? Z ekonomicznego punktu widzenia kupno używanej korby to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Wspomniany SLX wydaje się być najbardziej atrakcyjną ofertą.
robertbiker Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Napisano 17 Grudnia 2010 czemu używana korba to wyrzucenie pieniędzy?
Fenthin Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Z bardzo prostego powodu - korba przeżywa średnio dwie kasety. Stan zębatek możesz sobie wyobrazić. Ponadto spory przebieg, więc i suport dostaje w kość.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.