Skocz do zawartości

[sklep] CentrumRowerowe - Oferta na 2011

CentrumRowerowe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich ponownie , dzięki za wszystkie posty. Co do pracy działu handlowego zajmującego się zamówieniami to jeżeli macie jakiekolwiek problemy z Waszym zamówieniem , kierujcie się do kierownika tego działu :

Adam Górski

tel. +48 (0) 52 363 40 68

a.gorski@centrumrowerowe.pl

co do wagi produktów... będziemy starali się wszystkie nowe produkty, które do nas przyjeżdżają dokładnie fotografować , łącznie ze zdjęciem na wadze.

Niestety z sortowaniem może być problem , bo nie damy rady zaktualizować wagi wszystkich produktów. Oczywiście waga byłaby podawana przybliżona bo wszyscy wiemy , że w wielu komponentach są dość spore wahania między różnymi sztukami , szczególnie w oponach czy dętkach.

Napisano

moglibyście zrobić coś z Lukasem, raty od 500zł to głupie troche.

ja brałem raty 1000< ,ale znajomy musiał brać z żagla = długie czekanie,

pomyślcie proszę nad tym. :wallbash:

Napisano

Asortyment, asortymentem, ja sugeruję jednak popracować troszkę nad informacją dotyczącą produktów z Waszej oferty. Ostatnio robiłem u Was większe zamówienie. Przy dwóch przedmiotach stało: "na zam. od 2 do 15 dni". Summa summarum okazało się po jakimś czasie, iż jednego nie ma i nie będzie, a na drugi trzeba było czekać około miesiąca. Nie zmienia to faktu, iż cenię Wasz sklep i planuję dalsze zakupy (kilka kilogramów szelestu już w CR zostawiłem), jednak o ile przyjemniej by było, gdyby deklaracje ze strony znajdowały odbicie w rzeczywistości.

Pzdr.

• Mod Team
Napisano

Dziś anulowałem zamówienie złożone w środę w CR- zbyt długi czas oczekiwania na towar. Faktem jest,że w opisie towaru widniało " realizacja od 2 do 15 dni". Dziś Miły Pan stwierdził,że nie wie kiedy i czy w ogóle. Odpowiedź jest dziwna, bo zamówione przeze mnie artykuły są dostepne od ręki u głównego importera na Polskę z siedziba i magazynem w Polsce. W rozmowie z Miłym Panem wspomniałem o tym niestotnym fakcie,ale Miły Pan nie podjął tematu. Abstrahując od źródeł w których CR się zaopatruje mam wrażenie,że czasami po prostu nie chcą zarobić.

Napisano

Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Sam jak coś zamówię to lubię mieć to szybko u siebie. Przed zamówieniem sprawdzam czy towar jest na stanie czy też "na zamówienie" - i rozumiem że tutaj trzeba się nastawić na spory czas oczekiwania. Miesiąc temu chciałem na miejscu w sklepie (u mnie w mieście) kupić manetki xt, niestety nici z tego ponieważ hurtownia z której sklep brał towar wyprzedała wszystko a nową dostawę mają w styczniu. Wszystkich się nie zadowoli, chociaż ja nie miałem problemów z centrumrowerowym, zamawiany towar zawsze dostawałem szybko, z kontaktem emailowym również było bardzo dobrze. Części rowerowych jest mnogość i niestety aby dostać coś poza shimano i do tego w dobrych cenach trzeba się napocić.

• Mod Team
Napisano

Arroyo, mnie zirytowało podejście pracownika CR, któremu specjalnie nie zależało na załatwieniu sprawy. Generalnie, z perspektywy dokonanych kilku zakupów , mogę stwierdzić,że są gorsze sklepy. Ale , co już zostało napisane, zamiast wzbogacać ofertę powinni się skupić na poprawieniu obsługi klienta. Wolę mieć mniejszy wybór pośród części średniej i wysokiej klasy z bardzo dobrą obsługą klienta niż przebogatą ofertę której sprzedawcy nie ogarniają.

Napisano

Można wiedzieć ile czekaliście na towar który był oznaczony - "na zamówienie od 2 do 15 dni" ?

Złożyłem zamówienie tydzień temu w poniedziałek (13.12.2010) i ... status- "w realizacji". W zamówieniu są klamki SD7 na które trzeba czekać od 2 do 15 dni. Zdarzyło sie komuś że czekał 15 dni na towar?

Napisano

no ja czekam na sztycę Amoeby od 30.11 :icon_mrgreen:

inna sprawa, że akurat mnie się nie spieszy, inaczej już dawno bym podziękował, tym bardziej, że sztyca jest do dostania bez problemu u innych sprzedawców...

Napisano

Jako,że wśród forumowiczów jak i szerokiej rzeszy roweromaniaków sa tacy którzy sami dłubią przy swoich roweruch i na pewno ucieszyła by ich np.oferta części do amortyzatorów(części zamiennych:uszczelki,tłumiki,dekielki,pokrętła itp.).

Dla zobrazowania przesyłam link z skandynawskiej stronki:

http://www.cyclecomponents.com/1/sv/artiklar/mountainbike/verkstad_reservdelar/reservdelar/komponenter-2/framgafflar-2/rock-shox/index.html

Wiadomo,że każdy liczy się z kasą i dlatego mając możliwość zakupu takowych części jest możliwosć samodzielnej naprawy,a serwisowanie u przedstawicieli firm nie jest tanie.

Napisano

mam wrażenie,że czasami po prostu nie chcą zarobić.

Zazwyczaj tak jest wtedy gdy jest dużo pracy, albo zamówienie jest "nie na rękę". Co innego w cyklo. Tam nigdy "nie ma problemu, towar będzie za x-x dni" i towar jest :)

Co do tematu, może jakieś ramy Kinesis albo czeskie RB. Z odzieży chętnie bym coś widział z Pearl Izumi.

Napisano

hu hu.... ile postów , ok po kolei...

1. Bardzo nie lubimy kiedy nasi pracownicy się lenią , więc proszę o informację kim był miły pan , i co konkretnie chciałeś zamówić?

2. Co do ostatnich "Niemieckich" dostaw to faktycznie była obsuwa , po dostawę miał jechać szef w piątek , uległ małemu wypadkowi i nie mógł jechać , dlatego zamiast samodzielnie odebrać dostawę , czekaliśmy na jej wysyłkę , a niestety w ostatnim czasie w Niemczech kurierzy chyba mniej sobie dają radę niż nasi. Dostawa powinna , podkreślam powinna być jutro wprowadzona , jakby co dzwońcie do naszego działu obsługi , chłopacy udzielą informacji dokładnych.

3. Amoeba , ciężki temat , ale mam nadzieje , że do końca tygodnia będzie dostarczona.

4. Endura ? owszem mamy i to chyba dość sporą ofertę , jeśli nie ma tego co potrzebujesz , pisz lub dzwoń.

5. Ciężko zapanować nad dostępnością drobnych elementów serwisowych , pamiętajcie że nich mamy dostęp , jeśli coś Was interesuje to najlepiej pytać chłopaków , którzy najbardziej znają się na technicznych sprawach w firmie czyli Krzysztof Nycek serwis@centrumrowerowe.pl lub Tomek Urban , t.urban@centrumrowerowe.pl

6. Z ramami pewnie będzie ciężko , ale Pearl Izumi , owszem coś planujemy ;)

pozdrawiam Tomek Hoppe

Napisano

Najdłuższy czas oczekiwania z jakim się spotkałem to 4 dni więc narzekać nie mogę, zawsze też dostaję to co zamawiam. Dlatego ja jestem zadowolony.

Sugerowałbym większą dostępność bielizny nieco tańszej niż endura. Jakieś potówki, bezrękawniki w przyzwoitej cenie.

Napisano

Co do bielizny to aktualnie mamy trochę modeli zimowych firmy Brubeck.... większa jej oferta jest na naszym zimowym sklepie skicentrum.pl

Latem będziemy mieli , także szerszą ofertę letnią tej firmy... porozmawiam z szefem , może coś z Daniello wprowadzimy.

Napisano

Ja pisałem o bieliźnie wiosna-lato czyli np jakiś bezrękawnik, koszulka z krótkim rękawem. Coś takiego pojawi się pewnie niedługo, chociaż nie przypominam sobie aby w tamtym roku był ten towar dostępny w sklepie. Oczywiście pamięć bywa zawodna -_-

Napisano

podpisuje się pod amorkami Suntoura

może siodła WTB

coś z Truvativa

ramy - szczególnie enduro - moze jakaś stal - myślę ze by się świetnie sprzedawały

więcej RS np Pike Tora Revelation

Napisano

a może rowery i ramy RADONA bo widać że firma się chce rozwinąć ale na pl rynku jest porażka a mają całkiem fajną ofertę jeśli chodzi o jakość/cena

Napisano

1. Bielizna na pewno znajdzie się w ofercie , chociaż owszem , rok temu jej nie było.

2. Co do widelcy Suntour wydaję mi się , że mamy całkiem dobrą ofertę , oczywiście nie w tym momencie , bo ciężko w zimę o dostępność amortyzatorów , ale w sezonie jesteśmy raczej na bieżąco.

3. Truvativ , pojawia się często w Waszych postach , więc trzeba o tym poważnie pomyśleć.

4. Siodeł chyba żadnych nie będziemy dodawać.

5. Z ramami jest ciężko , słabo z dostępnością w sezonie więc wprowadzanie ich do oferty sklepu mija się z celem , jeżeli jakiś klient szuka ramy staramy się ją dla niego znaleźć , ale na naszym rynku nie jest to proste , a zatowarowanie w ramy przed sezonem jest zarówno ryzykowne i kosztowne.

6. RS faktycznie raczej nasza oferta skupia się na widelcach XC Maraton , może warto ją poszerzyć.

7. Co do Radona to razem z firmą Bike-Center byliśmy pierwsi na rynku w PL którzy zajęli się dystrybucją tej marki , niestety obecna polityka firmy radon jest taka , że nam jako sprzedającym nie kalkuluje się sprowadzanie tych rowerów , bo jeżeli chcielibyśmy na tym coś zarobić to cena będzie wyższa niż cena detaliczna dla klienta zamawiającego bezpośrednio na www.bike-discount.de , co do ram do postaramy się ich trochę mieć.

moglibyście zrobić coś z Lukasem, raty od 500zł to głupie troche.

ja brałem raty 1000< ,ale znajomy musiał brać z żagla = długie czekanie,

pomyślcie proszę nad tym. :D

Co do rat , to z tego co kojarzę to minimalna kwota na którą można brać raty to obecnie 300zł zarówno w żaglu jak i w lukasie.

• Mod Team
Napisano

To i ja dołożę swoje 5gr ;)

Zgadzam sie z jednym z przedmowcow duzo wiecej mozecie zyskac szybsza i bardziej profesjonalna obsluga klienta. Z tym jest naprawde slabo od lat. Asortyment macie szeroki. Ceny tez sa atrakcyjne jak na polskie realia.

...

I przede wszystkim tym bym się zajął. To co zawsze mnie zniechęcało i nadal zniechęca do zakupów w polskich sklepach rowerowych to obsługa. Jestem naprawdę tolerancyjny pod względem terminów ale jeśli na paczkę z bikestacji muszę czekać tydzień następnie upominać się telefonicznie o zapłacony już dawno towar i dopiero ona zostaje wysłana, a klamoty z Włoch przychodzą do mnie w 3 dni z czego dwa to sobota i niedziela - daje do myślenia ;) ( tym bardziej, że była to przesyłka standardowa, a nie expres )

Terminy realizacji zamówień to jedno ale samo podejście do tematu obsługi klienta. Robiąc zapytanie o przysłowiowe "coś" w takim CRC czy FWB dostaję z reguły albo krótką odpowiedź na temat albo referat odnośnie innych możliwości. A dziś miałem przyjemność zapytać właśnie Wasz sklep o różnicę w oponach. I temat wygląda następująco :

- jako nieliczni bądź jako jedyni w kraju posiadacie w ofercie opony do trenażerów TACX (85zl) oraz Continetal Hometrainer (85zl) ( jednocześnie ) :)

- zadaję pytanie o wpływ szerokości opony na pracę trenażera i różnice pomiędzy tymi dwoma gumkami. W odpowiedzi otrzymuję :

"Witam,

Opony różnią się szerokością, i producentem, Continental, Taxc.

Nie zauważyłem aby różnica w szerokości opony miała wpływ na prace trenażera. "

Nie wiem, może się czepiam, może większości klientów trzeba tłumaczyć najbardziej oczywiste kwestie, ale kiedy w odpowiedzi na pytanie czym się różni jedno od drugiego dostaję informację, że firmą oraz szerokością to sam sobie dopowiedziałem przed monitorem że można było dodać że jedna jest niebieska, a druga czarna :] Wychodzi na to, że jedna i druga opona ma taką samą żywotność, generuje taki sam hałas podczas ćwiczeń, pomimo sporej różnicy w szerokości kleją się do rolki trenażera identycznie etc ...

W zeszłym roku robiłem dużo zakupów do szosy, do mtb, dla kumpla etc po ok miesiącu kontaktowania się ze sklepami wylałem swoje żale na forum http://www.forumrowerowe.org/topic/57049-sklepy-www-i-podejcie-sprzedawcow/ Wypowiedziało się tam trochę userów także polecam, jako tako nakreśla ocb

Może to moje mylne wrażenie, że póki co klient w sklepie rowerowym to zło konieczne ale tak to widzę.

Napisano

No ja ze swojej strony , mogę powiedzieć , że naprawdę się staramy, tak tak dobrymi chęciami podobno niebo wybrukowane.... Nie chcę tu bronić ani naszej firmy , ani innych polskich sklepów internetowych , ale zastanówcie się też chwilę nad pewnym aspektem całej sprawy...

Gdyby sytuacja ekonomiczna w naszym pięknym kraju była na tyle sprzyjająca byśmy nie musieli szukać towaru za granicą , bo Polscy dystrybutorzy zawodzą na linii dostępności cen etc... gdyby z tym był spokój to zamiast poszukiwań sprzętu byśmy byli skupieni w 100% na obsłudze klienta , ale żeby była jasność nie mam zamiaru wchodzić w polemikę z Twoim zdaniem bo jest ono bardzo rozsądne , masz towar w 3 dni i to jest dla klienta ważne !

Dlatego miedzy innymi pojawiam się na tym forum by widzieć co jest nie tak , na jakie poprawy w naszej pracy liczycie najbardziej i żeby na wszelkie alarmowe sytuację reagować....

Co do opon TACX i Conti , szczerze ? odpowiedź tyle samo żenująca co śmieszna... (poproszę na priv kopie maila) jeśli spotkacie się z takimi odpowiedziami to informujcie mnie tutaj , lub poprzez PW ewentualnie mailowo na t.hoppe@centrumrowerowe.pl

a jeśli już temat tych opon poruszamy to przytoczę swoje doświadczenia.... opony tacx używałem jakieś 2 lata temu , zakładało ją się łatwiej na obręcz niż teraz oponkę Conti. Czarna wydaje się być twardsza od niebieskiej Tacxa co do ślizgania się opony po rolce to ciężko mi cokolwiek powiedzieć , bo wcześniej miałem rolkę żelową , a teraz normalną aluminiową , ja decyduję się na conti bo bez większych kombinacji wsadzam tam normalną dętkę od opony 2,1 a do tacxa to już lekkie ryzyko , przynajmniej moim zdaniem....

• Mod Team
Napisano

To ,że zaistnieliście na Forum to już duży plus w Waszą stronę. Wszak wypowiadają się tutaj Wasi obecni ,byli i przyszli klienci. Ale do meritum.

Dziwię się stwierdzeniu,że gdyby dystrybutorzy byli OK, to Wy moglibyście się skupić w 100% na kliencie. Bardzo przepraszam ale raz,że nie rozumiem tego typu spychologii, dwa,że zupełnie mnie ta odpowiedź nie satysfakcjonuje . Mnie, jako Waszego klienta , niezbyt interesuje pochodzenie części ,które sprzedajecie ( chociaż powinno ), ewentualne perturbacje z dystrybutorem czy polityka cenowa- mnie jako klienta interesuje dostępność,cena a przede wszystkim wiarygodność otrzymywanych informacji od Sprzedającego.

Spójrz na poruszany temat z punktu widzenia klienta. Wy oferujecie towar , my zamawiamy i .... nic. Informacyjna biała plama.

Wczoraj pisałem o anulowaniu mojego zamówienia ( termin na nie wiadomo kiedy i nie wiadomo czy w ogóle ). Dzisiaj szok- telefon z CR ,że towar, który wczoraj był wielką niewiadomą w cudowny sposób dotarł.

I normalnie ręce opadają.

Napisano

Kupiłem u Was kiedyś przerzutkę srama. Mieliście wystawionych ich kilka sztuk.

Zapłaciłem przelewem. Czekam.

Po tygodniu czekania dzwonię i dostaję informację, że jeszcze muszę poczekać bo obecnie tej przerzutki nie macie.

1. Sprzedaliście virtualny towar.

2. Nie poinformowaliście mnie o jego braku, co przecież można było zrobić skoro towaru brak, żeby chociaż tak ratować sytuację.

3. Gdybym nie próbował dowiedzieć się co z zakupem, to w sumie przez prawie trzy tygodnie sytuacja byłaby w zawieszeniu. Naturalną reakcją w takiej sytuacji MOGŁOBY być wlepienie Wam negatywa, bo nie ja dałem tyłka i nie ja mam obowiązek dążyć do wyjaśnienia sytuacji; z mojej strony transakcja była zrealizowana tak jak trzeba, włącznie z poinformowaniem Was drogą mailową o dokonaniu wpłaty.

Napisano

Ja tylko dodam od siebie, że marzę o takim podejściu do klienta, jaki mają sklepy zachodnie. Wczoraj, dzięki uprzejmości goldbloom'a, zamawiałem towar z CRC. Okazało się, że mają ten sam produkt wystawiony przez pomyłkę w 2 różnych cenach. Liczyłem się już z koniecznością dopłaty, ale CRC chcąc ratować twarz, postanowiło zrealizować zamówienie... Dodam, że różnica wynosiła ponad 50Ł.

W przypadku naszych sklepów, podejrzewam, że skończyłoby się anulowaniem zamówienia.

Co do obsługi w CR, to przyznam, że lubię robić tam zakupy, kilka razy potrzebowałem porady i znalazłem pomoc u obsługi. Ale czasem boli, że zawalacie w tak prostych i oczywistych kwestiach, jak poinformowanie klienta, co z jego zamówieniem. To powinien być PRIORYTET. Cieszy, że chcecie wysłuchać krytycznych głosów i nie chowacie głowy w piasek.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...