Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Portal meteo to portal studencki. :) Takie portale jak IMiGW, tvn, gazeta.pl i inne niestety pokazuja deszcz. :/ Sobota do jazdy tak, ale jak pozwolą warunki atmosferyczne. :P

Napisano

Może tak- nigdy nie przejechałam się zestawie new.meteo+pogodynka(patrzę tylko dwa dni do przodu- model Cosmo, model GFS mnie nie interesuje:D. No, i od rana danego dnia sobie sprawdzam czy nic się nie zmieniło.) A jakoś tak wyszło, że bardziej przekona mnie wykres i więcej danych niż jeden piktogram albo pan Kret.

Także nie mówię, że nie będzie padać ale na ten moment się nie zapowiada. A już na pewno nie ulewa, która uniemożliwia jazdę

Napisano

No to życzyć na dzisiaj niezmoczenia życi i miłej jazdy, ja niestety do pracy zaraz wychodzę. :)

A przypowiadanie pogody to jak wróżenie z fusów. :P

Napisano

Dlaczego Wy zawsze widzicie deszcz tam gdzie ja ni diabła nie mogę go zobaczyć?

Bo studiowałem meteorologię 4 semestry , w dodatku jeszcze pracuję z nim (a to nie znaczy że się znam );-)

BTW moim zdaniem najlepsze portale dla tzw."lajkoników" (laików) to:

"nasz" meteogroup i http://www.wetterzentrale.de/ które opieraja się na tym samym algorytmie. Jak pewnie przeczytacie jest to jest to metoda zliczeniowa (oparta na metodach numerycznych), bo od patrzenia na chmury barometr i termometr można sobie tylko wzrok popsuć ;-) ten algorytm jest wykorzystywany przez US army więc chyba nie jest słaby.

Napisano

Jak tak czytam i oglądam linki to dochodzę do wniosku, że to naprawdę rozbija się o to, ze ja za 'deszcz' uznaję coś innego niż Wy i tyle:)

A dzisiaj nie wiem już czy miało padać czy nie ale nie padało i w ogóle było ślicznie.

Btw. znana niektórym Aga zaproponowała mi żebyśmy w sobotę pojechały zobaczyć tę trasę maratonu czy innego xc koło Zgierza. W sumie bym pojechała ale jednak wydłużając wypad(oczywiście jak noga w kwestii orientacji w terenie nie mam pojęcia jak)- któryś z Panów chętny?

Start wstępnie o 10.30 spod kościoła pw. św. Teresy.

@Jimooo-nie będę się upierać żeby robić setkę;]

Napisano

Dobra. Sobota- zmiana natury organizacyjnej tj. po konsultacji z Minorem, który to ratuje mnie w kwestii trasy(dziękuję:)) start jest o 10.45 na Rondzie Powstańców- obczaimy zgodnie z Agi zapotrzebowaniem tę Malinkę, a potem w świat.

Napisano

135? :icon_confused: Gratuluję i zazdroszczę. Bez tej 100 tak. :P

Tak bo ja mieszkam ciut dalej ;]

Teraz jem i sie regeneruje... Mam nadzieje, ze jutro bede mogla spojrzec na rower :P

Napisano

To znaczy? Bo ja jeszcze w pracy i mogę już nie kumać.

PS. To była całodniowa wycieczka? :)

W Andrespolu mieszkam, wiec jeszcze musialam dojechac i wrocic.

Wyszla calodniowa. Bylo ognicho, przeprawa przez rzeke i postoje w sklepach :)

Napisano

A to fajne. :D Taka turystyka kwalifikowana. :P To gdzie byliście jeśłi można spytać skoro daleko dojechać? Bo ja też z pobliskiej części Łodzi.

Napisano

Dobra. Sobota- zmiana natury organizacyjnej tj. po konsultacji z Minorem, który to ratuje mnie w kwestii trasy(dziękuję :)) start jest o 10.45 na Rondzie Powstańców- obczaimy zgodnie z Agi zapotrzebowaniem tę Malinkę, a potem w świat.

Ok, jadę z Wami :)

Jeżeli nie stanowi to problemu to wolałbym dołączyć gdzieś w plenerze, żebym nie musiał do miasta wjeżdżać :) Którędy macie zamiar jechać?

Napisano

O, fajno- zobaczę ile straciłam:D

Jimooo, wątpię żeby był jakiś problem z dołączeniem w trakcie, ale o samą trasę pytaj Minora- ja jadę gdzie mi powie i nie mam pojęcia jaki będzie jej przebieg:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...