Skocz do zawartości

[Amortyzator]Rock Shox Recon czy Tora

borscik2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Interesuje mnie kupno amortyzatora z firmy ROCK SHOX. Zastanawiam sxie nad kupnem TORY lub RECONA. I nie wiem który wybrać. Który byście doradzili i wybrali?

Napisano

Witam!

Interesuje mnie kupno amortyzatora z firmy ROCK SHOX. Zastanawiam sxie nad kupnem TORY lub RECONA. I nie wiem który wybrać. Który byście doradzili i wybrali?

Witam

Jakby na to nie patrzeć to Recon jest amortyzatorem lepszym/wyżej pozycjonowanym przez RS. Każdy z modeli ma kilka wersji, ale ogólnie Recon jest lżejszy i najczęściej lepszą kulturę pracy.

Awaryjność podobna, raczej na korzyść Tory.

Pytań przedmówcy, jak najbardziej na miejscu i poszukiwania amortyzatora (innych części), trzeba zacząć od pytania: a do czego będę używał ?

pozdrawiam

Adrian

Napisano

Do MonoVan:

Jaki trzeci?

Ważę 62kg jeżdżę troche po asfalcie ale lubię też wjechać w jakiś lasek. Chciałbym mieć go z blokadą przydała by sie.

Głownie jednak szosy(na podpkarpaciu na niektórych odcinkach dość dziurawe i wyboiste) ale tak jak mówie laski i polne drogi też zaliczam

Napisano

Jak Ci pieniędzy nie szkoda to bierz Recona.

Bardziej jednak opłaca się Tora. Tora i Recon nie różnią się od siebie zbytnio.

Jeżeli ma to być szosa + las to lepiej jest kupić torę a resztę pieniędzy przeznaczyć na coś innego.

Nawet nie wykorzystasz całego potęciału Tory nie mówiąc już o Reconie.

Napisano

Recon. Jest wykonany z innych materiałów, ma inna rurę sterową, golenie górne. Ma mniejszą wagę.

Ma bardziej śliskie pokryte innym materiałem, co wiąże się z lepszą pracą.

Tora. Wykonana z cięższych materiałów, gorsze golenie. W wersji 302 przestarzały tłumik. W wersji 318 bardzo dobry Motion Control.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...