Skocz do zawartości

[amortyzator przód] który wybrać

transferaza

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. który amortyzator najlepszy

• marzocchi dirt jumper 3
      6
    • rock shox tora 302 oil
      12
    • rst storm
      2
    • rst space jump
      1
    • sr suntaur xcr
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

prosze o opinie następujących amortyzatorów

-marzocchi dirt jumper 3

-rock shox tora 302 oil

-rst storm

-rst space jump

-sr suntaur xcr

prosze o opinie który najlepszy który najgorszy (praca amoryzatora)

Napisano

Jeżeli do XC - z w/w Tora

Jeżeli do 'skoczka' - Marcok DJ3

Jeżeli ma być do jak najtańszego roweru, służącego do turlania się z punktu a do b - XCR

A jeżeli do 'lekkiego dh i fr' - polecam albo już teraz wezwanie karetki pogotowia, albo przeczytania co nieco o tych dyscyplinach.

Napisano

MonoVan  wybacz ale RST Storm 2009> bije wszystko z tego pod względem pracy , amorki te chodzą bardzo fajnie  .

Jednak Storm jest ciężki oraz ma 160mm skoku co już średnio na drogę będzie .

Napisano

Twój temat jest strasznie chaotyczny , nie wiem do czego Ci ten amortyzator ... Podajesz widelce do fr/dj/xc , i mamy Ci pomóc wybrać coś pod względem pracy ...

Najlepszy byłby Stormik od 2009 bo te miały kąpiel olejową i chodzą całkiem dobrze , czułe i nie dobijają przy czym charakterystyka pracy niczym marzocchi ( ofc. jak RST zadbany ) a o RSTki niestety trzeba dbać , smarować często . 

Dj 3  to amortyzator do DJ , na FR średnio się nada mało skoku z deczka . Ni i DJ z 2008 to praktycznie duracz , te wcześniejsze jeszcze nawet chodzą .

Uniwersalnego amortyzatora dla ciebie nie ma , najbliższy byłby RS Pike , ale nie dodałeś go do listy . 

Napisano

Ta powinno być dobrze , tylko pamiętaj że o RSTki trzeba dbać , a Stormy i R1 miały prace naprawdę dobrą , trochę progresywnie jak marzocchi 66 . No i Te RST Stormy to dość mocne amorki , tylko rury sterowe pękały czasami , jednak za tą cenę warto .

Napisano

Tak jeździłem na Stormie tylko podajże na 2008 , który nie miał kąpieli olejowej i trzeba było go często smarować smarem stałym aby chodził dobrze , no i trochę mu się lagi syfiły . 

Napisano

Space jump nie najgorszy , jakoś chodzi nawet ale do FR to się nie nada . Tora może być używana w FR ale przez kogoś z dobrą techniką ( i też długo bardzo nie wytrzyma ) .

Napisano

Na tym konkretnie nie jeździłem , ale jeździłem na Rocco WC Coil ( najwyższy model ) i powiem wam że średnio on działał , zamulał prace zawieszenia . 

Kupuj tego rockridera , a damper sobie najwyżej kiedyś zmienisz .

Napisano
Jakoś trochę nie chcę mi się wierzyć że używany był tylko do jazdy po mieście i w górach rekreacyjnie...
Mi też się tak zdaje. Takiego roweru nie modyfikuje się go po to by jeździć nim po mieście a modyfikacje w nim były np amortyzator boxxer z przodu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...