Gość Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 Czy posiada ktoś z Was, tabele ciśnień do tego dampera? Na stronie producenta jest tylko manual, a nie ma tabeli do jakiej wagi jakie ciśnienie powinno się pompować. Z góry dziekuję
exocet Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 witaj miałem rower z takim damperem, przy wadze 82 kg ładowałem 12 psi, szczególnie na bardziej wyboiste trasy - a na krótsze wyścigi, typu XC 14-15 psi. tabeli cisnień tez nie miałem... pzdr
tobo Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 12 psi do powietrzniaka?? a nie przypadkiem za mało o jedno zero podałeś? zastanawiam się dlaczego ludziska z uporem maniaka domagają sie tabel ciśnień do amortyzatorów powietrznych, tym bardziej że dziś nie istnieje zdefiniowana wartość, bo zależy ona od stylu jazdy; do tego inny sag ustawić można dla ram 4zawiasowych inny do virtuali. proponowałbym napompować wartość psi w postaci dwukrotności twojej wagi, testuj i notuj sobie odczucia, koryguj ciśnienia; do tego sprawdz zakres ugięcia oringiem na tłoku.
Rulez Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 Tabeli ciśnień jako takiej nie podaje żaden producent dampera, może ją podać jedynie producent roweru i to do konkretnego typu ramy (a nawet gdy podaje ciśnienie to i tak zaznacza, że trzeba skorygować wg. upodobań). Tak jak napisał "Tobo" - metoda prób jest jedyną rozsądną i skuteczną.
Gość Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 Tabeli ciśnień jako takiej nie podaje żaden producent dampera, może ją podać jedynie producent roweru i to do konkretnego typu ramy (a nawet gdy podaje ciśnienie to i tak zaznacza, że trzeba skorygować wg. upodobań). Tak jak napisał "Tobo" - metoda prób jest jedyną rozsądną i skuteczną. i za tą odpowiedź Ci dziękuję. Już napompowałem i ustawiam. 12 psi do powietrzniaka?? a nie przypadkiem za mało o jedno zero podałeś? zastanawiam się dlaczego ludziska z uporem maniaka domagają sie tabel ciśnień do amortyzatorów powietrznych, odpowiem Ci. Z niewiedzy
enduroriderPL Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 Zazwyczaj jest podane min oraz max PSI tak aby nie przegiąć ani w jedną ani w drugą. Niestety X-fusion mają a właściwie to NIE mają żadnego wsparcia dla swoich produktów. Miałem ten sam problem z Vectorem PVA - ZERO manuali firmowych. Widzę, że podobnie to wygląda z Twoim damperem. Na siłę znalazłem manuala na stronie do o2RCX UWAGA: 18 MB a ma 7 stron! Sugerują żeby ustawiać ciśnienia po SAGu. Wsparcie mają badziewne IMO.
Gość Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 Zeby go napompowac i ustawic to chyba nie trzeba manuala do zadnego dampera-pompujesz i sprawdzasz sag,ewentualnie bierzesz poprawki pod swoje widzi mi sie.Zeby zrobic podstawowy serwis komory powietrznej bierzesz manuala RSa czy Foxa i tak masz praktycznie to samo.Zeby zrobic serwis komory jak niektorzy okreslaja negatywnej ,to tez posluzysz sie manualem wspomnianym,a reszta wyjdzie Ci z pracy nad nim.Troche samozaparcia,troche sprzetu do tego,troche wiedzy i robisz.
enduroriderPL Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 Troche samozaparcia,troche sprzetu do tego,troche wiedzy i robisz. Najpierw proponuje obejrzeć filmy na YT użytkownika SRAM TECH a póżniej brać się za robienie dampera powietrznego. Niby wszystko jest takie proste, ale w życiu różnie bywa. O uszkodzenie elementów tez wcale się nie trzeba mocno starać. Ludziom, którzy po raz pierwszy się za to biorą polecam duża dawkę pokory wobec własnych umiejętności i dostępnych narzędzi.
Gość Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 Ktos kto robi to 1 raz,to niech sie ewentualnie skupi na komorze powietrznej a i tu moze miec problem z odkreceniem.Bawic sie z tym trzeba posiadac troche doswiadczenia i sporo narzedzi.O komorze negatywnej i specjalnej przejsciowce do RSa czy koncowce iglowej do Foxow i X-Fusionow.Przy okazji nigy nie korzystam z YT,jakos do lba nie przyszlo.
Gość Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 odpowiedź jaką uzyskałem z suportu X-Fushion email wysłany 24 h temu więc można przyjąć, że odpowiedź jest natychmiastowa cytuję " Hello Tomasz, Air pressure setup on your O2RC shock goes by sag percentage. Every bike has a different linkage ratio. Contact your frame manufacture to acquire that number. Typically rule of thumb is 10 -15% for xc bikes, 20-35% on all mtn bikes. Max pressure on the O2RC air shock is 290 psi. Hope that helped!!! John Valera X-fusion-shox usa USA Sales/Service Manager 475 W. Sunnyoaks Avenue Campbell, CA 95008 Direct: 408.866.0188 Fax: 408.866.0100 Cell: 408.505.2836 jvalera@x-fusion-shox.com dzieki Rulez, enduroriderPL
Gość Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 No to uzyskales to co pisane bylo wyzej+stwierdzenie o max cisnieniu,ktore masz na korpusie dampera.Moze napisz do nich,bo nigdzie nie ma tych wiadomosci ,ile pompuje sie do komory negatywnej.Jak znam zycie odpisze,ze wysyla sie do serwisu...
enduroriderPL Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 rakers ja 3 lata temu wysłałem prośbę o tech manuala do Vectora PVA i do tej pory cisza ;D BTW: masks 290 PSI jest spoko dla cięższych osób bo dosyć często granicą jest 250 PSI. Czasami chciałbym, żeby UE wprowadziła nakaz umieszczania max/min PSI na każdym damperze sprzedwanym w Europie, który ma jakąkolwiek możliwość regulacji ciśnienia.
Gość Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 rakers ja 3 lata temu wysłałem prośbę o tech manuala do Vectora PVA i do tej pory cisza ;D BTW: masks 290 PSI jest spoko dla cięższych osób bo dosyć często granicą jest 250 PSI. Czasami chciałbym, żeby UE wprowadziła nakaz umieszczania max/min PSI na każdym damperze sprzedwanym w Europie, który ma jakąkolwiek możliwość regulacji ciśnienia. właśnie o to chodzi, takie widełki min-max
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.