Skocz do zawartości

[kalendarz] Kalendarz ścienny 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może być po dwa! Ważne żeby zdjęcia były podpasowane pod aktualną porę roku. Można by zrobic coś naprawdę fajnego , a do tego zmobilizować wszystkich użytkowników do robienia dobrych zdjeć :icon_wink: Wyróżnieniem dla każdego z nas było by chyba zdjęcie w forumowym kalendarzu :icon_mrgreen:

Napisano

Najgorzej zacząć :D Mysle ze najlepiej na poczatku powiadomic administratorow forum, ktorzy wydadza ( miejmy nadzieje) pozwolenie na uzycie logo ( bez niego nie ma szans na sukces) i kolejno oznajmia to uzytkownikom w stosownym powiadomieniu. Kto sie tym zajmie ?

Napisano

Ja proponowałbym na poczatku napisac do administratorów (być może nawet czytają ten wątek). Proponowałbym utworzenie nowego działu na forum o nazwie np" Zdjęcie miesiąca" . Możemy sie umuwić że zdjęcia podsyłacie do mnie na skrzynke(do ustalonego terminu,ustalony rozmiar itd) , ja po terminie nadsyłania prac robie ankietę/sonde z nadesłanymi fotkami i użytkownicy głosują na zdjęcie miesiąca! Widziałbym to mniej więcej tak. Co wy na to ?

• Mod Team
Napisano

całkiem ładnie temat się rozwija, pogratulować.

Spróbuję popytać kolegów którzy tworzyli kalendarz kajakowy, może dadzą jakieś wskazówki

Napisano

Sam zainteresowałem się tym wątkiem, szukając czegoś co uatrakcyjni ścianę w pracy a jednocześnie będzie miłe dla mego oka. I znalazłem program do zrobienia własnego kalendarza, wystarczy znaleźć fajne fotki i wgrać do programu do gotowych już szablonów, co prawda nie ma ich tam dużo ale nie trzeba mieć programów graficznych żeby to zrobić. Właśnie jestem w trakcie robienia zobaczymy co wyjdzie z tego :)

Napisano

Iras76 , dobra robota! kalendarz naprawde udany!

Pisałem juz w tej sprawie do administratorów, i co do forumowego kalendarza mamy wstępne poparcie!

Napisano

... Możemy sie umuwić że zdjęcia podsyłacie do mnie na skrzynke(do ustalonego terminu,ustalony rozmiar itd) , ja po terminie nadsyłania prac robie ankietę/sonde z nadesłanymi fotkami i użytkownicy głosują na zdjęcie miesiąca! Widziałbym to mniej więcej tak. Co wy na to ?

Może zamiast podsyłać zdjęcia na Twoją skrzynkę, każdy wstawiłby swoją fotkę na darmowy hosting (np. imageshack) a w poście pod odpowiednim tematem umieściłby miniaturkę tego zdjęcia? Następnie po zakończeniu terminu nadsyłania fotek następowałoby głosowanie w ankiecie w celu wybrania najlepszego zdjęcia miesiąca. Po wybraniu najlepszych ujęć ktoś ogarnięty w photoshopie odpowiednio by je przygotował, aby nadawały się do drukowania (np. ramka i dni miesiąca pod spodem / z boku, ale to do ustalenia).

Osoby, które byłyby chętne na zakup forumowego kalendarza pisałyby w odpowiednim temacie ile sztuk zamawiają, a swoje dane przesyłałyby np. mailem osobie, która zamówi to wszystko i powysyła oraz cała kwota za kalendarz przelewem na wyznaczone konto.

Co o tym myślicie?

Napisano

Iras76 , dobra robota! kalendarz naprawde udany!

Pisałem juz w tej sprawie do administratorów, i co do forumowego kalendarza mamy wstępne poparcie!

dzięki ;) przekaże autorowi

najprościej założyć osobny temat, a do każdego zdjęcia była załączona ankieta-->najlepsze przechodzą dalej

pamiętajcie o proporcjach zdjęcia, tak aby wszystkie były jednakowe albo można je wykadrować

jest dużo dobrych fot ale brakuje im odpowiedniej proporcji i to je dyskwalifikuje

Napisano

dzięki ;) przekaże autorowi

najprościej założyć osobny temat, a do każdego zdjęcia była załączona ankieta-->najlepsze przechodzą dalej

pamiętajcie o proporcjach zdjęcia, tak aby wszystkie były jednakowe albo można je wykadrować

jest dużo dobrych fot ale brakuje im odpowiedniej proporcji i to je dyskwalifikuje

Ja proponowałbym nowy dział otworzyc pod tytułem "Fotografia miesiąca". Musi byc tam na pewno zawarty regulamin , a w nim min. że jest się autorem przesyłanego zdjęcia , i że wyraża się zgodę na publikację zdjęcia w forumowym kalendarzu. Innym tematem byłby temat do zamówienia kalendarza. I tak aby każdy miesiąć był w temacie z jednym miesiącem , a nie wszystkie zdjęcia z całego roku w jednym wątku.

• 2 tygodnie później...
Napisano

www.koloroweru.pl co roku wydają swój kalendarz, jak dla mnie bezkonkurencyjny. Dostępny w pdf.

Rzadko korzystam z usług druku oraz ksero. Wydruk takiego kalendarza na sztywnym papierze przyzwoitej jakości (w kolorze oczywiście) ile może kosztować?

Kolega miczukow zamieścił na forum swój pierwszy post, a jak wiele wniósł...

• 3 tygodnie później...
Napisano

właśnie, orientuje sie ktoś, jak cenowo wygląda wydruk takiego kalendarza?? też miałem kiedyś podobny pomysł, ale stwierdziłem, że chyba lepiej kupić gotowy.. chociaż takiego niestety do tej pory nie udało mi się znaleźć.. :(

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...