zeflo Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Może być po dwa! Ważne żeby zdjęcia były podpasowane pod aktualną porę roku. Można by zrobic coś naprawdę fajnego , a do tego zmobilizować wszystkich użytkowników do robienia dobrych zdjeć Wyróżnieniem dla każdego z nas było by chyba zdjęcie w forumowym kalendarzu
flipfantasia Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Najgorzej zacząć Mysle ze najlepiej na poczatku powiadomic administratorow forum, ktorzy wydadza ( miejmy nadzieje) pozwolenie na uzycie logo ( bez niego nie ma szans na sukces) i kolejno oznajmia to uzytkownikom w stosownym powiadomieniu. Kto sie tym zajmie ?
iras76 Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 tak jak wspomniał premier2 można zajrzeć i podpatrzeć projekt na emtb.pl na pewno na samym początku może wiele pomóc
zeflo Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Ja proponowałbym na poczatku napisac do administratorów (być może nawet czytają ten wątek). Proponowałbym utworzenie nowego działu na forum o nazwie np" Zdjęcie miesiąca" . Możemy sie umuwić że zdjęcia podsyłacie do mnie na skrzynke(do ustalonego terminu,ustalony rozmiar itd) , ja po terminie nadsyłania prac robie ankietę/sonde z nadesłanymi fotkami i użytkownicy głosują na zdjęcie miesiąca! Widziałbym to mniej więcej tak. Co wy na to ?
Mod Team mrmorty Napisano 3 Lutego 2011 Mod Team Napisano 3 Lutego 2011 całkiem ładnie temat się rozwija, pogratulować. Spróbuję popytać kolegów którzy tworzyli kalendarz kajakowy, może dadzą jakieś wskazówki
shiler Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Sam zainteresowałem się tym wątkiem, szukając czegoś co uatrakcyjni ścianę w pracy a jednocześnie będzie miłe dla mego oka. I znalazłem program do zrobienia własnego kalendarza, wystarczy znaleźć fajne fotki i wgrać do programu do gotowych już szablonów, co prawda nie ma ich tam dużo ale nie trzeba mieć programów graficznych żeby to zrobić. Właśnie jestem w trakcie robienia zobaczymy co wyjdzie z tego
zeflo Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Iras76 , dobra robota! kalendarz naprawde udany! Pisałem juz w tej sprawie do administratorów, i co do forumowego kalendarza mamy wstępne poparcie!
crazycode Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 ... Możemy sie umuwić że zdjęcia podsyłacie do mnie na skrzynke(do ustalonego terminu,ustalony rozmiar itd) , ja po terminie nadsyłania prac robie ankietę/sonde z nadesłanymi fotkami i użytkownicy głosują na zdjęcie miesiąca! Widziałbym to mniej więcej tak. Co wy na to ? Może zamiast podsyłać zdjęcia na Twoją skrzynkę, każdy wstawiłby swoją fotkę na darmowy hosting (np. imageshack) a w poście pod odpowiednim tematem umieściłby miniaturkę tego zdjęcia? Następnie po zakończeniu terminu nadsyłania fotek następowałoby głosowanie w ankiecie w celu wybrania najlepszego zdjęcia miesiąca. Po wybraniu najlepszych ujęć ktoś ogarnięty w photoshopie odpowiednio by je przygotował, aby nadawały się do drukowania (np. ramka i dni miesiąca pod spodem / z boku, ale to do ustalenia). Osoby, które byłyby chętne na zakup forumowego kalendarza pisałyby w odpowiednim temacie ile sztuk zamawiają, a swoje dane przesyłałyby np. mailem osobie, która zamówi to wszystko i powysyła oraz cała kwota za kalendarz przelewem na wyznaczone konto. Co o tym myślicie?
iras76 Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Iras76 , dobra robota! kalendarz naprawde udany! Pisałem juz w tej sprawie do administratorów, i co do forumowego kalendarza mamy wstępne poparcie! dzięki przekaże autorowi najprościej założyć osobny temat, a do każdego zdjęcia była załączona ankieta-->najlepsze przechodzą dalej pamiętajcie o proporcjach zdjęcia, tak aby wszystkie były jednakowe albo można je wykadrować jest dużo dobrych fot ale brakuje im odpowiedniej proporcji i to je dyskwalifikuje
zeflo Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 dzięki przekaże autorowi najprościej założyć osobny temat, a do każdego zdjęcia była załączona ankieta-->najlepsze przechodzą dalej pamiętajcie o proporcjach zdjęcia, tak aby wszystkie były jednakowe albo można je wykadrować jest dużo dobrych fot ale brakuje im odpowiedniej proporcji i to je dyskwalifikuje Ja proponowałbym nowy dział otworzyc pod tytułem "Fotografia miesiąca". Musi byc tam na pewno zawarty regulamin , a w nim min. że jest się autorem przesyłanego zdjęcia , i że wyraża się zgodę na publikację zdjęcia w forumowym kalendarzu. Innym tematem byłby temat do zamówienia kalendarza. I tak aby każdy miesiąć był w temacie z jednym miesiącem , a nie wszystkie zdjęcia z całego roku w jednym wątku.
Logan85 Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 www.koloroweru.pl co roku wydają swój kalendarz, jak dla mnie bezkonkurencyjny. Dostępny w pdf.
michalbike Napisano 12 Lutego 2011 Autor Napisano 12 Lutego 2011 www.koloroweru.pl co roku wydają swój kalendarz, jak dla mnie bezkonkurencyjny. Dostępny w pdf. Rzadko korzystam z usług druku oraz ksero. Wydruk takiego kalendarza na sztywnym papierze przyzwoitej jakości (w kolorze oczywiście) ile może kosztować? Kolega miczukow zamieścił na forum swój pierwszy post, a jak wiele wniósł...
michalbike Napisano 20 Lutego 2011 Autor Napisano 20 Lutego 2011 Czyżby nikt nie dysponował informacją o cenie takiego druku?
zibu Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 właśnie, orientuje sie ktoś, jak cenowo wygląda wydruk takiego kalendarza?? też miałem kiedyś podobny pomysł, ale stwierdziłem, że chyba lepiej kupić gotowy.. chociaż takiego niestety do tej pory nie udało mi się znaleźć..
renkaw Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Czołem! Ja już dosyć długo szukam kalendarza na 2012 i straszna susza w tym temacie jest. Znalazłem chyba lukę na rynku bo kalendarzy rowerowych nie ma. Ostatnio pojawił się w merlinie taki Kalendarz 2012 - Rowery górskie - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl Chyba, że ktoś z was ma jakieś inne propozycje gotowych kalendarzy. Tylko nie po 40 euro Pozdrx
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.