Pymyn Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam. Zastanawiam sie nad wymiana napedu ( kaseta, lancuch, przednia i tylna przerzutka, korba ) w moim rowerze. Mysle o komplecie Alivio. Na biezacym napedzie mam przejechane okolo 3500-4000 km. Po wymianie przerzutki na nowa ( Alivio ) zmiana przelozen nastepuje dosc dobrze, lecz nadal przejscia na niektore biegi czasami ida z oporem. Ogladajac stan zebatek mam wrazenie, ze nie sa jeszcze dostatecznie zuzyte. Dodaje ponizej zdjecia i prosze o wasze opinie bo sam juz nie jestem pewien, a szkoda byloby mi wydawac 500 zl na wymiane w miare sprawnego napedu. Tu jeszcze fota calego roweru (obecnie: amortyzator wymieniony na Suntoura Epicona i tylna przerzutka z Acery na Alivio ).
radomir82 Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Ja bym na Twoim miejscu zajeździł ten napęd do końca (aż łańcuch zacznie przepuszczać) i dopiero wymienił wszystko na nowe.
Blood Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 Ten napęd wygląda jeszcze dosyć dobrze jak na taki przebieg. Imo nie ma sensu jeszcze wymieniać. Jak napisał kolega wyżej - zjeździj go do oporu
Mod Team safian Napisano 29 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 29 Sierpnia 2010 j/w, jeszcze jest ok, tylko to umyj i przesmaruj!
Sonix Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 Hej. Tak jak przedmówcy jeździj dalej na tym co masz. Jeśli przyjdzie czas na wymianę i wymienisz napęd to zacznij o niego dbać a wydłuży to jego żywotność. Zdjęcia pokazują że nic a nic nie dbasz o napęd.
Mod Team Odi Napisano 29 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 29 Sierpnia 2010 Jeszcze sporo na tym przejedziesz więc nie ma sensu wydawać kasy na nowy napęd. Tylko jak koledzy wyżej pisali - zrób z tym porządek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.