Skocz do zawartości

[amortyzator dwupolkowy]

mrbike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem tu nowy dlatego witam wszystkich forumowiczow.

Niedawno stanela przede mna wizja zlozenia roweru do ENDURO/ FR

Od roweru oczekuje aby nie byl zbyt ciezki, poradzil sobie w umiarkowanie ciezkich warunkach jednak gdy bedzie trzeba dal rade pokonac raz na jakis czas trase ok 20km.

Moj budzet jest dosc ograniczony poniewaz wynosi max 400zl.

Znalazlem na allegro oferte:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1204295114

Autor opisuje amortyzator w samych superlatywach jednak przeraza mnie fakt, ze widelec ma juz prawie 10lat!!!

Kusi mnie zkaup duro triple, wyglada na o wiele mocniejszy od widelca na allegro.

Prosze o opinie czy amortyzator z allegro to dobry wybor.

Moze duro triple bedzie lepszy?

Ewentualnie jkis inny widecel mieszczacy sie w moim budzecie.

Napisano

"Kusi mnie zkaup duro triple, wyglada na o wiele mocniejszy od widelca na allegro. " duro mocne ? - hahahaha . 

Junior jest 100x razy leszy od duracza . Tylko zależy jaki jest stan tego juniora , nie wiadomo jak tam w środku . 

Napisano

"Kusi mnie zkaup duro triple, wyglada na o wiele mocniejszy od widelca na allegro. " duro mocne ? - hahahaha . 

Junior jest 100x razy leszy od duracza . Tylko zależy jaki jest stan tego juniora , nie wiadomo jak tam w środku . 

Skontaktowalem sie ze sprzedajacym amortyzator, okazalo sie, ze dzieli nas zaledwie 30km. Zaproponowal abym przyjechal, zobaczyl amortyzator a nawet przejechal sie na nim.

Jednak co mnie odstrasza to rocznik amortyzatora, wychodzi, ze to 2001, czy jest mozliwe aby tak stary amortyzator byl nadal sprawny?

Co ma marzocchi na allegro czego nie ma duro triple? Przyznam, ze triple wyglada okazalej i budzi zaufanie masywna konstruckaj.

Czy cena za marzocchi na allegro jest Twoim zdaniem przyzawoita? Nie powinna byc nizsza ze wzgledu na rocznik?

z gory dziekuje za pomoc.

Napisano

ten duracz nie posiada tlumienia. marcok ma kąpiel olejową.

na nie dla marcoka przemawia wiekowosc uszczelek ktore mogą zacząć puszczać olej. ale mozna je zmienic. 9latek prawdopodobnie ma tez lekko wyluzowane ślizgi.

warto sprawdzic czy półki w marcoku zakrecają sie tak ze szczelina nie znika - jesli tak to lepiej trzymac sie z daleka.

Napisano

Wlasnie tego sie boje, ze bedzie zbyt wyeksploatowany ze wzgledu na rocznik.

Dzwonilem, sprzedajacy powiedzial, ze rok temu amortyzator otrzymal uszczelki z innego widelca, w ktorym byly uzywane pol roku, stare dodaje gratis do amortyzatora. Zapewnia tez, ze amortyzator luzow nie posiada.

Prosze odpowiedzcie czy waszym zdaniem warto go brac za te pieniadze? Wynegocjowalem darmowa wysylke. Ewentualnie poleccie inna dwupolke mieszczaca sie w moim skromnym budzecie.

Napisano

Jednak co mnie odstrasza to rocznik amortyzatora, wychodzi, ze to 2001, czy jest mozliwe aby tak stary amortyzator byl nadal sprawny?

Daruj sobie tego duro, on wcale nie pracuje.

Junior jest prawdziwym amortyzatorem, prosty SSV, ale za te pieniądze nic nie kupisz innego.

Jest to niesamowicie niezniszczalna konstrukcja. Ja mam jednopółkowy Z1 2001 z przebiegiem pewnie z 5-10 razy większym nmiż ten Junior i jeździ jak nowy. Wymiana uszczelek i ogień!!

Napisano

Bierz i sie nie zastanawiaj. Za te pieniadze innej dwupolki nie znajdziesz. Chyba ze RST w sumie nienajgorsze albo duro o ktorym juz wsyztsko zostalo napisane...;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...