mudia Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 Lewe łożysko w korbie przestało się obracać. Po wykręceniu miski i zdjęciu zewnętrznych, plastikowych uszczelnień pozostało mi tylko wyjęcie łożyska z miski i poszukiwanie zamiennika. Problem w tym, że nie wiem jak mam wyjąć stare łożysko nie uszkadzając aluminiowej miski. Czy może ktoś dokładnie opisać, jak tego dokonać przy użyciu popularnych narzędzi.
Welniak Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 Możesz wybić łożyska używając, śrubokręta płaskiego, dłuta, przecinaka, ewentualnie możesz z drewna wyciąć stempel. Oczywiście miski musisz najpierw osadzić w imadle, podkładając między szczęki imadła a miski jakąś gumę, np. starą dętkę, itp. Jak chcesz obrazki to w necie jest sporo poradników jak wykonać tę operację.
Mod Team michuuu Napisano 2 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 2 Sierpnia 2010 Popatrz tutaj: http://news.bikeworl...y.lo%C5%BCyska/
lopek77 Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Lewe łożysko w korbie przestało się obracać. Po wykręceniu miski i zdjęciu zewnętrznych, plastikowych uszczelnień pozostało mi tylko wyjęcie łożyska z miski i poszukiwanie zamiennika. Problem w tym, że nie wiem jak mam wyjąć stare łożysko nie uszkadzając aluminiowej miski. Czy może ktoś dokładnie opisać, jak tego dokonać przy użyciu popularnych narzędzi. Na obudowie jest wyraznie napisane - nie rozkrecac / otwierac i ze nie jest to serwisowalna czesc...
Mod Team michuuu Napisano 18 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 18 Czerwca 2011 Na obudowie jest wyraznie napisane - nie rozkrecac / otwierac i ze nie jest to serwisowalna czesc... Archeologie uprawiasz, zobacz jaka jest data poprzedniego posta to po pierwsze. I nie masz racji to po drugie.
P3NNY Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Na obudowie jest wyraznie napisane ...jak Filip z konopii
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.