Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 11

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Składane innego roweru (prawie jak miejski :icon_mrgreen: ) , mocowanie hamulca mechanicznego, czyszczenie tarczy i klocków z oleju.

Napisano

Wybiłem górną miskę na łożysko maszynowe, wbiłem taką na kulkowe, posmarowałem, poskładałem i jest dobrze :).

Napisano

Rozplotłem koło, odpowietrzyłem tylny hamulec i aktualnie robię lżejszą dolną klatkę do napinacza :).

Napisano

Ponad 60km w okolicy. Straszny wiatr raz z boku, raz w twarz <_<

Pięknie wyglądają drogi po zimie, można w niektóre dziury 3 rowery wsadzić :wallbash:

Napisano

Wczoraj 50 km, Toruń-Ciechocinek-Toruń, zaniedbaną i błotnistą polną drogą, przy okazji pierwszy test powietrznej Tory :thumbsup: , jednak nie ma jak porządny amortyzator...

Napisano

wczoraj około 40km - kilka pętelek ze zjazdem, podjazdem o podejściem po Lasku Kabackim a potem rundka do Wisły i dalej przez Kępę Zawadowską wzdłuż wału. Zimno! :)

Napisano

Z racji przymusowego uziemienia (pechowa kontuzja rzepki + nieustępująca angina), w ostatnich dniach trochę zaszalałem z zakupami: kliknąłem stojak Velomann Bikestar oraz poradniki: "Jazda rowerem górskim" Briana Lopes'a i Lee McCormack'a, wyd. Buk Rower + "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego" Leonarda Zinn'a, wyd. Buk Rower.

Dziś napisałem zupełnie na nowo swój roczny plan treningowy. :rolleyes: Jeżeli wszystko się ułoży jak trzeba, startuję z reaktywacją 14 lutego (względnie 21 lutego). :027:

Napisano

Zrobiłem serwis generalny XCR'a. Syfu pół słoika wyszło z niego, to kolejny dowód na to, że XCR ma g.... a nie uszczelki <_< <_< . Poza tym, jeździłem trochę i szkoliłem się w zakresie Bunny Hoppa :icon_mrgreen: .

• Mod Team
Napisano

W końcu wymieniłem kółka w przerzutce. Niestety z opóźnieniem bo zabrałem się za to przedwczoraj, ale przy odkręcaniu nie wiem jakim cudem obrobiłem gniazda na imbus. Na szczęście już wszystko ogarnięte, a cały napęd wypucowany i nasmarowany. Jak jutro pogoda dopisze to się przejadę.

Napisano

Zmieniłem oponę na trenażerową i rozpakowałem drżącymi rękoma trenażer.

Po czym po chwili go spakowałem i wiozę do wymiany. Nie da się dokręcić jednej ze śrub, bo producent zapomniał zainstalować gniazdo ...

Mówimy o sprzęcie raczej z wyższej półki. Żenada.

Napisano

Udało mi się ogarnąć XCR, nie ma już takiego potężnego tarcia na lagach.

Są rysy na lagach na 1mm od kamieni :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...