Skocz do zawartości

[prędkość] kto ile i na czy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ostatnio bylem parę dni w Bieszczadach w Polańczyku.

Zabrałem ze sobą rower i włóczyłem się po tamtych okolicach. Raz zrobiłem wycieczkę i pojechałem na szybowisko w Bezmiechowej Górnej . Podjazd 3.3 km koleś na górze mówił, że w pinie około 200 m ;D z górki powrót był ekstra jechałem 79 km/h :icon_wink: Dodam, że jeżdżę na oponach 2.1

A teraz wy się pochwalcie ile wam się udało wyciągnąć bez pedałowania z górki ;)

Napisano

79 km/h, no ładnie ładnie :icon_wink: Mój rekord to 66,2 km/h na podjeździe pod domem kolegi. Można było więcej ale nie wiedziałem czy jedzie samochód ;) W mojej okolicy nie ma gdzie rozwijać takie prędkości. Maksymalne prędkości to 50-60 km/h. Jedynie w górach można poszaleć.

Napisano

Ja "tylko" 69km/h :icon_wink:

Nie wiem jakie nachylenie, ale jeżeli ktoś zna okolice zamku Tenczyńskich w Rudnie, to mówię, że to na asfaltowym podjeździe (no.. zjeździe :D ) pod zamek, rozpęd od zamku ;)

Napisano

Ja 72,5 km/h po ulicy Owocowej w Wodzisławiu Śląskim (od strony radlina, może ktoś wie gdzie to jest). Niestety nie wiem jakie dokładnie nachylenie, ale postaram się to sprawdzić

Napisano

Mój rekord to 56,9 km/h...

Mało, mało, ale może dla tego, że mieszkam w Warszawie i ciężko tu o długie lub strome zjazdy.

Rekord ten padł na alei Wilanowskiej, jeśli komuś coś to mówi.

Długośc około 500 m, nachylenia niestety nie znalazłem.

Napisano

asfalt, szosa, zjazd w rutce tartak, 76.3 i prawie czolowa z samochodem... jadace z naprzeciwka auto skrecalo w moje prawo, na szczescie jak zobaczyl jak mnie rzuca przy hamowaniu to sie przytrzymal, a ja minalem go 10cm od przedniego zderzaka przy 50km/h. Gdyby sie nie zatrzymal, bym sie w niego wbil na 100%.

Gość morfis2
Napisano

@Rocky

Spróbuj zjazdu na Agrykoli - jakieś 60 km/h da się pojechać. Tylko uważaj na dziury, bo zbyt równo tam nie jest. Jest jeszcze zjazd na ulicy Podleśnej na Bielanach. Tutaj już mamy piękny asfalt ;]

Napisano

Wiadomość wygenerowana automatycznie

Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora.

Powód: baju baju

Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...