kranzio Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Witam, mam w swoim rowerze amortyzator przedni RST. Ostatnio mam z nim problem. Po przejechaniu kilku kilometrów blokuje się. Pomaga dopiero odkręcenie blokady i ponowne jej wkręcenie (tego pokrętła). Co to może być?
piaseq Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 Witam, mam w swoim rowerze amortyzator przedni RST. Ostatnio mam z nim problem. Po przejechaniu kilku kilometrów blokuje się. Pomaga dopiero odkręcenie blokady i ponowne jej wkręcenie (tego pokrętła). Co to może być? To jest właśnie RST. Solucja: zmienić "to coś" na amortyzator. Pozdrawiam kolegę z NS:) Też jestem z NS:)
kranzio Napisano 20 Lipca 2010 Autor Napisano 20 Lipca 2010 Właśnie byłem dzisiaj w BikerShopie i chłopaki mi powiedzieli, że naprawa się nie opłaca i lepiej kupić nowego amora. Trzeba będzie zainwestować w coś. Co polecacie?
kubek20 Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 To SR Suntour Raidon powinien być ok za tą cenę
piaseq Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 To SR Suntour Raidon powinien być ok za tą cenę Używane Psylo, Duke albo SID w zależności ile ważysz. Albo dozbierać trochę kasy na Recona.
daro77 Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Używane odradzam, po co Ci wyeksploatowany SIIIID. Chyba że znasz jego historię i wiesz jak był traktowany. W okolicach 400zł to bym pociułał pociułał pociułał i poszukał RS Tora.
bloom Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Używane Psylo, Duke albo SID w zależności ile ważysz. Albo dozbierać trochę kasy na Recona. Pokaż sida za 400...
Logith Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Pokaż Recona za 400.. Chyba Ci się Recon z Raidonem pomylił.. Najtańszy Recon kosztuje na allegro 789 zł +wysyłka i to tylko w wersji SL. To co, drugie tyle ma dozbierać? Zanim coś napiszesz to puknij się w czajnik ze dwa razy, przemyśl i przestań pisać głupoty. Dla autora - za taką kasę polecam SR Raidona (powietrznego) ewentualnie Torę ( o ile znajdziesz w tej cenie - raczej używana). A jak nie, to pozostaje jakiś Dart, XCR i inne takie wynalazki.
piaseq Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Pokaż Recona za 400.. Chyba Ci się Recon z Raidonem pomylił.. Najtańszy Recon kosztuje na allegro 789 zł +wysyłka i to tylko w wersji SL. To co, drugie tyle ma dozbierać? Zanim coś napiszesz to puknij się w czajnik ze dwa razy, przemyśl i przestań pisać głupoty. Dla autora - za taką kasę polecam SR Raidona (powietrznego) ewentualnie Torę ( o ile znajdziesz w tej cenie - raczej używana). A jak nie, to pozostaje jakiś Dart, XCR i inne takie wynalazki. Mistrzuniu, powrót do podstawówki zanim zaczniesz sugerować innym pukanie w czajnik. To że jesteś analfabetą a do tego nieudolnym w kupowaniu to Twoja sprawa i nie musisz pisać bzdur. Może Tobie się myli Recon z Raidonem ale nie mnie czy mnie podobnym. A) Do 400zł była mowa o UŻYWANYM PSYLO, DUKE lub SID w zależności od wagi kolegi. O dozbieraniu do Recona była mowa a tego można kupić duzo taniej niż za 789zł + wysyłka. Za 820zł kupiłem NOWEGO 351 U-Turn w Synkrosie. Trzeba tylko umieć korzystać z wyszukiwarek i mieć trochę cierpliwości. Widać nie każdy potrafi. Cóż... A więc za jakieś 550-600zł można się pokusić o kupno niewiele używanego Recona SL z manetką blokady. Za 450zł spokojnie można już takie coś wyrwać od zawodnika po sezonie. Takie coś będzie i tak 100x lepsze od nówki RST czy Suntoura.
Logith Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Nie mam zamiaru się z Tobą wykłócać, może masz rację - da się znaleźć czasem taniej. Jednak wychodzę z założenia, że nie dla wszystkich tak łatwo dozbierać 200 czy 300 zł. PS. mógłbyś znaleźć jakiegoś linka z reconem za 500 zł? Pamiętaj prosze, że przy kupnie używanego trzeba się liczyć z wymianą oleju i uszczelek, widać, że autor tematu sam tego nie zrobi, a w ceniących się serwisach cena uszczelek i oleju + robocizny jest dość spora.
piaseq Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Nie mam zamiaru się z Tobą wykłócać, może masz rację - da się znaleźć czasem taniej. Jednak wychodzę z założenia, że nie dla wszystkich tak łatwo dozbierać 200 czy 300 zł. PS. mógłbyś znaleźć jakiegoś linka z reconem za 500 zł? Pamiętaj prosze, że przy kupnie używanego trzeba się liczyć z wymianą oleju i uszczelek, widać, że autor tematu sam tego nie zrobi, a w ceniących się serwisach cena uszczelek i oleju + robocizny jest dość spora. W tej chwili nie ma takiego. I nic dziwnego, bo jeszcze sezon się nie skończył. Takie okazje pojawią się koło września/października. Trzeba szukać po allegro, ebay i pytać w sklepach tam, gdzie kręcą się ludzie na takim sprzęcie.
Logith Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 No wiesz, jak by nie patrzeć, mozna czekać i pięć lat i może Recon w ogóle stanieje, albo wyjdzie z oferty. Wydaje mi się, że dla Autora tego tematu też trochę zależy na czasie. Kranzio, możesz jeździć na tym co masz i tak jak mówi piaseq, czekać na koniec sezonu. O ile się ktoś znajdzie, lecz jeżeli będzie to sprzet w dobrym stanie to wątpię by za 400 - 500 zł się znalazł. Ja bym jednak poszukał czegoś teraz, nawet Raidona - szkoda czasu.
piaseq Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 (...) Pamiętaj prosze, że przy kupnie używanego trzeba się liczyć z wymianą oleju i uszczelek, widać, że autor tematu sam tego nie zrobi, a w ceniących się serwisach cena uszczelek i oleju + robocizny jest dość spora. Brak śladów oleju i poprawna praca amortyzatora pozwala uważać, że uszczelki są OK. Zostaje olej, który można wymienić lub nie. Akurat autor jest z N.Sącza, gdzie zrobi to za 50zł w kilku miejscach. Także nie jest tak źle. http://allegro.pl/item1148690508_rock_shox_duke_super_lekki_super_tani_od_1_zl.html na to można rzucić okiem, niby rysa na goleni ale i tak uważam, że może być to dobry zakup a cena nie będzie wysoka.
kranzio Napisano 22 Lipca 2010 Autor Napisano 22 Lipca 2010 Kupie jakiegoś santoura. Na razie mam 2 na oku.
siradameq Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 "Zostaje olej, który można wymienić lub nie. Akurat autor jest z N.Sącza, gdzie zrobi to za 50zł w kilku miejscach. Także nie jest tak źle." Gdzie najlepiej i najtaniej to można zrobić w okolicy Nowego Sącza.(XCR LO)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.